Søk

10 ting du kan gjøre når du er i Oslo

Hva du kan finne her

Marienlyst minigolfbane

Oslo er en by som er rik på historie, kultur, og naturskjønne områder. Om du er en turist på besøk, eller en lokal som ønsker å utforske mer av byen, er det mange ting å gjøre i Oslo. Fra museer og gallerier, til parker og friluftsområder, shopping og teater, og morsomme aktiviteter kan du være sikker på at du finner noe for enhver smak. Her vil du finne forslag til ting du kan gjøre når du skal besøke Oslo, ta med deg venner og familie og nyte opplevelsene sammen. 

Hva kan du forvente av aktiviteter og Oslo

Oslo er en stor by og her vil du kunne finne mange attraksjoner, gallerier, turer, parker, aktiviteter og mye mer som vil gi deg minnerike opplevelser. Dette er en by full av kultur og liv, samt nydelige parker og skogområder. Her kan du også enkelt finne steder å ta en drink, restauranter og kaféer i nærheten. Du kan enkelt oppleve mye på samme dag og bruke kollektivtransport til å ta deg raskt gjennom byen.

Hva kan du forvente av været i Oslo

Været i Oslo kan være vekslende, med fire distinkte årstider. Sommeren er generelt varm og solrik, men det kan oppstå perioder hvor det er mye skyer. Høsten bringer kjøligere temperaturer og fargerike løvverk. Vinteren kan være kald og snørik, noe som gir ideelle forhold for vinteraktiviteter som ski, aking og skøyting. Våren er fin hvor du ser blomstrende planter og ideelle 

Hva kan du forvente av køer og ventetid

Som en stor by kan Oslo være travelt, spesielt i turistsesongen. Det kan være køer og ventetid ved populære attraksjoner og restauranter. Det er derfor anbefalt å planlegge på forhånd og bestille billetter eller reservere bord når det er mulig. Køene kan variere, men hvis du er tidlig ute pleier det som regel alltid å gå fint. 

Ting å gjøre i Oslo for enhver smak

Historiske museer

Opplev unik historie på et museum

Oslo er et paradis for historie-elskere med sine mange museer som bringer landets rike historie og kultur til liv. Fra vikingtiden til moderne tid, disse museene tilbyr en fascinerende innsikt i Norges fortid. Noen av de mest kjente inkluderer Vikingskipet, Norsk Folkemuseum, Nasjonalmuseum og Munch Musset. Hvert museum har sin egen unike samling og forteller en annen del av Norges historie.

Operahuset og attraksjoner i Oslo

Attraksjoner som skaper minnerike opplevelser

Oslo er full av morsomme og interessante attraksjoner, fra det ikoniske Operahuset, Akershus festning, skulpturene i Vigelandsparken, til Den Botaniske Hage. Dette er noen unike attraksjoner, men du kan være sikker på at byen er full av enda mer å gjøre. Her er du morsomme og kulturelle aktiviteter som vil gi deg en minnerik dag.

Kunsteriske gallerier

Kunstneriske gallerier

Oslo er i mange øyne en kunstby og byen er full av store, små og lokale gallerier. Du vil finne en imponerende samling på Nasjonalgalleriet, og unike malerier på Munch-museet. På Tjuvholmen ligger Astrup Fearnley Museet hvor du kan finne interessante malerier, bilder og skulpturer. Bli inspirert og slapp av med god kunst i de mange galleriene Oslo har å by på.

Minigolf i Oslo

Steder du kan spille minigolf

Hvis du er på jakt etter en morsom aktivitet kan vi anbefale minigolf. Oslo har mange minigolfbaner, både innendørs og utendørs. Banene er godt vedlikeholdt og byr på morsomme og unike hindringer. Banene pleier å være åpent store deler av døgnet som gjør dette til en flott aktivitet for venner og familie som ønsker å gjøre noe morsomt sammen. 

Parker og uteområder i Oslo

Avslappende parker og utendørsområder

Oslo er full av grønne og frodige parker og uteområder, perfekt for avslapping og rolige gåturer. Du kan dra over hele byen til Frognerparken, Sofienbergparken, Torshovdalen, Tøyenparken, Ekebergparken og mange flere populære og koselige parker. Du kan også ta koselige gåturer i parkene eller populære Akerselven. Nyt dagen utendørs i en av Oslos mange parker og koselige steder å gå tur. 

Oslo Nye teater

Unike opplevelser på teatret

I Oslo finner du en rekke teatre som vil glede deg med unike show. Teatrene har et bredt spekter av forestillinger, fra klassiske dramaer, klassikere, gjenskapninger og moderne musikaler. Det er høy kvalitet i forestillingene og dyktige skuespillere som får frem det beste i forestillingen. Dette er en flott ting å gjøre og kan skape en minnerik opplevelse du vil kunne se tilbake på. 

Kaféer du bør prøve i Oslo

Koselige kafeer du bør besøke

Det er koselig å kunne besøke en kafé for å nyte en god kopp kaffe og bakst når du er i Oslo. Byen har et bredt spekter av kaféer med høy kvalitet i både lokale og til større kjeder. Disse kaféene tilbyr en varm og innbydende atmosfære, og mange serverer også deilige bakevarer og småretter for lunsj. Her finner du populære kaféer som Tim Wendelboe, Håndbakt og Stockfleths. 

Solnedgang i Oslo

Steder å se solnedganger

Å se på en solnedgang kan være en hyggelig og avslappende opplevelse. Det er mange steder i Oslo du kan se på solnedgangen og nyte en unik utsikt. Fra høye bygninger hvor du kan ta en drink, til koselige strender, topper og parker. Et populært sted å se på solnedgangen er på Aker Brygge, men du kan også komme opp i høyden og besøke Grefsenkollen. 

Badestrender i Oslo

Badeplasser og nydelige omgivelser

På sommeren anbefaler vi at du opplever en av de mange badestrendene i Oslo. Det er fortsatt koselige badestrender hvor du kan gå tur, men det er høyst anbefalt på sommeren. Oslo har flotte strender, brygger, gress og piknikområder. Vannet kan være noe uklart nært sentrum og blir klarere når du kommer deg utover fjorden. Dette er en flott ting å gjøre sammen med familien. 

Bowlinghaller i Oslo

Bowlingbaner for alle aldre i hele Oslo

Oslo har flere bowlingbaner som tilbyr en morsom og spennende aktivitet for alle aldre. Disse banene har moderne fasiliteter og tilbyr alt fra casual spill til konkurransedyktige ligaer. Enten du er en erfaren bowler eller bare leter etter en morsom ting å gjøre, er bowling en flott måte å tilbringe en ettermiddag eller kveld sammen med familie og venner.

Nyttige tips for de som skal utforske Oslo

Bekreft åpningstidene før du drar ut på tur

Da listen over ting å gjøre i Oslo er lang, kan åpningstidene variere mellom aktivitetene. Noen steder har redusert åpningstider i helgene, på helligdager eller i lavsesongen. Det er derfor en god idé å sjekke åpningstidene før du drar. Dette kan spare deg for skuffelse og gjøre turen mer effektiv. 

Ta med deg ekstra klær i tilfelle det er meldt skiftende vær

I Oslo kan det være skiftende vær, i det ene øyeblikket kan solen skinne og det neste kan det regne eller snø. Derfor viktig å sjekke værmeldingen før du legger ut på en dagstur for å sikre at du er godt forberedt. Det kan være lurt å ha med en paraply eller regnjakke, også ekstra skift, særlig hvis du planlegger utendørsaktiviteter.

Ta deg tid til å nyte opplevelsen og være til stede i øyeblikket

Oslo er en by som pulserer med liv, kultur, og historie. Det kan være fristende å prøve å krysse av alle severdighetene på listen din, men husk at reisen handler om mer enn bare å se. Det handler om å oppleve, føle, og leve i øyeblikket. Så, uansett hva du gjør i Oslo, ta deg tid til å nyte opplevelsen. 

Oslo er en by med en unik blanding av gammelt og nytt, natur og urbanitet, ro og energi. Enten du er en historieentusiast, kunstelsker, naturvandrer, shoppingfanatiker, eller bare ute etter god underholdning, vil du finne utallige ting å gjøre i Oslo. Dette er en flott by å finne på ting å gjøre sammen med venner og familie, og skape minnerike opplevelser sammen. Prøv noen av aktivitetene på listen neste gang du skal besøke Oslo. 

Andre artikler du kan finne interessante
Pilates i Oslo
Pilates i Oslo

Lyst til å prøve Pilates i Oslo? Her finner du en liste over 10 anbefalte steder du kan trene Pilates, både for nybegynnere og erfarne. Finn et studio.

Les mer
Frisbeegolfbaner i Oslo
Frisbeegolf i Oslo

Frisbeegolf er en morsom og krevende sport som virkelig har tatt av i Oslo. Her finner du en rekke anbefalte frisbeegolfbaner du kan teste i Oslo.

Les mer
Padeltennis i Oslo
Padeltennis i Oslo

Padeltennis er en sosial og aktiv sport som har blitt svært populær over den siste tiden. Her finner du anbefalte steder du kan spille padeltennis i Oslo.

Les mer
Badstue i Oslo
Badstue i Oslo

Badstue har blitt veldig populært i Oslo, og det er flere steder du kan nyte badstue i Oslo. Dra med alene eller med venner og familie og nyt dagen!

Les mer
Teater i Oslo
Teater i Oslo

Lenge siden du har vært på teater? Her finner du en liste over 8 av de meste anbefalte teater i Oslo, her kan du få et innblikk i kunst og kultur.

Les mer
Solnedgang i Oslo
Solnedgang i Oslo

Her finner du 10 fantastiske steder å se og nyte solnedgangen i Oslo. Et utvalg av parker, høyder, barer og brygger som er perfekt for å se solnedgang.

Les mer