Søk

Bli med på den populære byvandringen i Oslo

Hva du kan finne her

Byvandring i Oslo

Byvandring er en unik mulighet til å bli kjent med Oslo. Dette er en populær aktivitet i mange land og byer, Oslo er ingen unntak. Det er mange forskjellige byvandringer å velge mellom, noen er gratis og andre koster penger. Byvandringene går forbi museer, attraksjoner, havner og andre vakre ting du bør se i Oslo. Dette er en fin ting å gjøre for turister, men også venner, familie og dates. Du kan lære mye interessant og få en bedre forståelse for byen Oslo og historien bak. Videre vil du finne anbefalte byvandringer og tips for deg som skal på byvandring. 

Hva du kan forvente av byvandring i Oslo

Hva du kan forvente av guidene på turene

Guidene på disse turene er autoriserte guider og har derfor et høyt kunnskapsnivå om kunst, kultur og Oslos historie. Dette er entusiastiske og vennlige guider som er gode turkamerater og deler både tips og nyttig informasjon gjennom turen. Byvandringene pleier ikke å vare i mange timer og det kan derfor være greit å få med seg det guiden sier når dere er ved en attraksjon. 

Hvordan velge riktig byvandring

Det er mange ulike byvandringer og hvordan skal du velge den riktige blant alt. De viser forskjellige attraksjoner og har forskjellige ruter i Oslo. Vi anbefaler derfor at du setter deg nøye inn i de ulike byvandringene og ser etter noen som inkluderer ting du ikke har opplevd før. Du kan velge byvandringer i natur og skog, ved havner og vann, samt bykjernen og museer. 

Hva du kan forvente av prisen på byvandring

Byvandringene pleier ikke å koste veldig mye. Noen få er gratis, men de vanligste koster 250 kr for en voksen person og 100 kr for et barn. For denne prisen får du en frisk dag i byen mens du vandrer og hører på interessante historier. Har du Oslo pass inkluderer dette også de fleste byvandringene. 

Anbefalte byvandringer i Oslo

Byvandring ved Akerhus Festning

Lørdager kl. 14: I hjertet av Oslo - Opplev Akerhus Festning

Dette er en byvandring som inneholder de største og mest populære attraksjonene i Oslo sentrum. Denne turen får du guidet på norsk og engelsk, og tar deg gjennom steder som Akerhus festning , Christan IVs hanske. Her får du historier om kjente byen og livet på Akershus festning og hvordan det var å være en fange her. Du kan betale direkte til guiden, eller kjøpe billetter på internett eller apper. 

Byvandring langs Akerselva

Søndager kl. 14: Historisk elvevandring langs Akerselva

Byvandringen tar deg en tur langs Akerselva i Oslo. Akerselva er langstrakt og vakker elv som renner nedover Oslo. Her går du forbi eldre industriområder, boligområder og vakre parker. Dette er en tur som passer for alle aldre og som varer i ca 2 timer. Den avsluttes på Mathallen, så her er det mulighet for å ta seg en matbit i etterkant. Billettene kjøper du direkte av guiden eller på appen, ved mindre du har Oslo pass og har gratis tilgang. 

Byvandring ved Bjørvika

Mandager kl. 17: Fra Grønland til Bjørvika

Dette er en unik byvandring som tar deg fra urbane Grønland til moderne og trendy Bjørvika. Byvandringen varer i ca 2 timer og tar deg til populære steder som Akrobaten, Bispevika, Barcode og det nye storslåtte Munch-museet. Denne turen snakker guidene både engelsk og norsk, samt forteller om historien bak byutviklingen og kombinasjon av fjord, grønt og byliv. Med Oslo pass har du gratis tilgang, ellers kjøper du billett av guiden eller gjennom appen. 

Byvandring i Vigelandsparken

Onsdager kl. 18: Guidet vandring i Vigelandsparken

Vigelandsparken er en unik skulpturpark og et must-see i Oslo. Det tok hele 40 år å få ferdig parken som i dag har over 200 skulpturer og mye annet fint å få med seg. Dette er en byvandring som varer i ca 1,5t og du får en skikkelig gjennomgang av parken, fra start til slutt. Her er det mange spennende og unike historier og meninger bak de ulike skulpturene, noe som gjør det enda bedre å ha med en guide. Du kjøper billetter i appen, av guiden eller utsalgssteder.  

Byvandring på egenhånd

Private turer - Vandre langs gatene og oppdag Oslo

Hvis du ønsker å ta egne byvandringer, er dette også mulig. Du mister litt av det unike perspektivet av å få en dyktig og kunnskapsrik guide til å fortelle og forklare historien bak verkene og attraksjonene. Det finnes audioguider og  brosjyrer så du kan få kunnskap selv mens du går langs veien. Nå har du frihet til å gjøre som du vil og gå hvor du vil, men det finnes alltid noen tips til rutevalg du kan ta for å få med deg mest mulig.

Tips til deg som skal på byvandring

Gratis turer med Oslo pass

Har du Oslo pass får du de aller fleste byvandringene gratis. Dette er smart å kjøpe, da du også får tilgang på over 30 museer og attraksjoner, samt kollektivtransporten i Oslo. Oslo pass varer kun 23, 48 eller 72 timer, så planlegg slik at din billett er gyldig til byvandringen.

Sentral møteplass i sentrum

De fleste byvandringene har et sentralt oppmøtested ved Oslo Visitor Center ved Østbanehallen. Det finnes unntak som Vigelandsparken eller andre turer som er for et spesifikt område, det kan derfor være greit å se en ekstra gang på informasjonen til din byvandring. 

Sjekk værmeldingen

Byvandringer blir ikke avlyst grunnet været, selv om det kan skje endringer i programmet på kort varsel. Det kan derfor være greit å sjekke værmeldingen for dagen du ønsker å ta en byvandring. Sommeren er selvfølgelig den beste tiden å gå langs byens gater, men turene er ofte like bra på våren og vinteren. Kle deg derfor godt og etter værmeldingen når du skal utforske Oslo. 

Det er mange måter å utforske Oslo på hvor byvandring er en av disse. Dette er en sunn, miljøvennlig og sosial måte å bli kjent med byen på, hvor du går blant andre mennesker og blir kjent med folk du ellers ikke ville møtt. Det er mye fint å se i byen og det er ingenting som gjør at du ikke kan dra på flere av byvandringene for å se en større del av byen. De er ofte på ulike dager, og passer derfor greit å kombinere med andre ting. Ta med deg venner eller familie, og bli med å på byvandringene som passer best for deg.

Andre artikler du kan finne interessante
FIneart galleri i Oslo
Guidebyrå

Det er ikke mange guidebyrå å velge mellom i Oslo, det er enda viktigere å velge riktig. Ta deg gjennom Oslos historie ved attraksjoner og museer!

Les mer
Opplev Oslo med Oslo Pass
Oslo Pass

Oslo Pass er et smart kjøp for deg som ønsker å oppleve mye i Oslo. Du får gratis inngang på over 30 musser og attraksjoner, og offentlig transport.

Les mer
Guidet turer i Oslo
Guidet turer

Du kan få guidet turer langs Oslofjorden, blant populære attraksjoner og med byvandringer. Det er mange måter du kan oppleve byen med guide.

Les mer

Oppdag Oslo med tips og råd rett i mailboksen