Søk

Utforsk et galleri i Oslo og få en unik opplevelse

Hva du kan finne her

Person på et galleri og museum i Oslo

Å utforske et galleri i Oslo kan være en inspirerende opplevelse fylt med kunst og tolkninger. Oslo er kjent for sitt rike kunstlandskap og er hjem til en rekke gallerier som viser alt fra klassiske mesterverk til moderne kunstinstallasjoner. Galleriene i Oslo er ikke bare et sted å se og kjøpe kunst, men også et sted for å lære, bli inspirert og oppleve kunst på en ny måte. Vi har derfor samlet et bredt utvalg gallerier vi mener det er verdt å besøke.  

Hva kan man forvente fra et galleri i Oslo

Hva er et galleri?

Et galleri er et bygg eller et rom hvor kunstverk er utstilt. Det kan variere i størrelse fra små, intime rom til store, åpne rom. Gallerier kan være offentlige eller private, og mange gallerier i Oslo tilbyr et bredt utvalg av kunstverk, inkludert malerier, skulpturer, fotografier og andre installasjoner.

Hva kan du finne i et galleri?

I et galleri kan du forvente å se et bredt utvalg av kunstverk. Dette kan inkludere malerier, skulpturer, fotografier, tegninger, trykk og mer. Noen gallerier spesialiserer seg på bestemte typer kunst eller kunst fra bestemte perioder, mens andre tilbyr et bredt utvalg av kunstverk fra forskjellige kunstnere og perioder.

Hva kan kalles kunst?

Kunst er en kreativ uttrykksform som kan ta mange forskjellige former. Det som betraktes som kunst, kan variere sterkt avhengig av kulturelle, historiske og personlige perspektiver. Alt fra et vakkert maleri eller en imponerende skulptur, til et gripende fotografisk bilde eller en provoserende installasjon kan betraktes som kunst. Kunst kan påvirke en person på mange forskjellige måter, det kan inspirere, provosere, trøste, utfordre og mer.

Anbefalte gallerier med unik kunst

Kunsthall Oslo

Kunsthall Oslo

Kunsthall Oslo er et intimt og koselig galleri og kunsthall som ligger i Bjørvika. Galleriet er kjent for sin moderne kunst og har en rekke utstillinger som spenner over forskjellige medier. Med sine hyppige utstillinger og engasjerende programmer, gir Kunsthall Oslo besøkende en mulighet til å oppleve kunst på en ny og spennende måte.

Format Oslo

Format Oslo

Format Oslo ligger ved Rådhusgata og er et ledende galleri for samtidskunst i Oslo. Galleriet er kjent for å presentere verk av både etablerte og fremvoksende kunstnere. Med et sterkt fokus på eksperimentell og utfordrende kunst, tilbyr Format Oslo en unik plattform for kunstnere å vise sine verk og for publikum å engasjere seg i samtidskunst.

H12 Galleriverksted

H12 Galleriverkstedet

H12 Galleriverkstedet er et kunstnerdrevet galleri som ligger i nærheten av Slottet. Galleriet er kjent for sin støtte til unge og fremvoksende kunstnere, og tilbyr en plattform for innovative og eksperimentelle kunstprosjekter. Med en dynamisk og stadig skiftende utstillingsplan, tilbyr H12 Galleriverkstedet besøkende en sjanse til å oppdage nye kunstnere og utforske nye ideer. 

QB Gallery i Oslo

QB Gallery

QB Gallery ligger i det vakre nabolaget Frogner, og er et ledende galleri for samtidskunst i Oslo. Galleriet er kjent for sin unike og innovative tilnærming til kunst. Her får du se kunstverk fra noen av de mest spennende og anerkjente kunstnerne innen dette feltet. Galleriet tilbyr et et bredt spekter av kunst som maleri, fotografi, skulptur, grafikk, tekstilkunst og installasjon. QB Gallery er et must for alle kunstelskere som er interessert i samtidskunst.

Galleri Briskeby

Galleri Briskeby

Galleri Briskeby ligger i det prestisjefylte og avslappende nabolaget Frogner, og er kjent for sin samling av moderne kunst. Galleriet fokuserer på å presentere verk av norske og internasjonale kunstnere, og tilbyr et bredt spekter av kunstverk som spenner fra malerier og skulpturer til fotografi og video.

FIneart galleri i Oslo

Fineart Oslo

Fineart Oslo er et av Oslos største gallerier og ligger ved Aker Brygge. Fineart er også en kunsthandel, og tilbyr et bredt spekter av kunstverk til salgs. Galleriet har en omfattende samling av kunstverk fra noen av de mest anerkjente norske og internasjonale kunstnerne. Fineart Oslo er det perfekte stedet for kunstsamlere og de som ønsker å kjøpe kunst.

Galleri Haaken

Galleri Haaken

Galleri Haaken er et av Oslos mest prestisjetunge gallerier og ligger på Tjuvholmen i Oslo. Dette galleriet er kjent for sin unike samling av moderne samtidskunst. Galleriet ble åpnet og drevet av Haaken A. Christensen og er et viktig sted for fremvisning av høykvalitetskunst i Norge. Her finner du hyppige utstillinger med spesielle temaer som gjør at du kan komme igjen og igjen for å få en kunstnerisk opplevelse.

Purenkel Galleri i Oslo

Purenkel Galleri

Purenkel Galleri er et lite galleri som ligger ved Grunerløkka i Oslo. Her kan du komme for å titte på nydelig kunst, men også kjøpe dersom det er noe du liker. Purenkel skulpturer, malerier og mye mer. Purenkel Galleri presenterer en rekke utstillinger gjennom hele året, og er kjent for å støtte og fremme lokale kunstnere.

Galleri Ramfjord i Oslo

Galleri Ramfjord

Galleri Ramfjord er et uavhengig galleri som har vært dedikert til å støtte og fremme samtidskunstnere. Galleriet ligger ved Bislett i Oslo, og er et stort og åpent galleri som gir kunsten oppmerksomheten. Galleriet presenterer både solo- og gruppeutstillinger, og har en åpen samtale med kunstnere, kuratorer og publikum.

S9 Galleri i Oslo

S9 Galleri

S9 Galleri er et vakkert galleri som ligger ved Grunerløkka. S9 Galleri har et sterkt fokus på å fremme og støtte unge og fremvoksende kunstnere fra hele Norge. Her kan du prøve å få utstilt egen kunst, til en av de mange utstillingene S9 Galleri arrangerer. Du vil kunne finne alt fra installasjoner, videokunst, malerier og mye mer . 

Hva du bør vurdere når du besøker et galleri

Galleriets åpningstider

Det er viktig å sjekke galleriets åpningstider før du drar. Åpningstidene kan variere avhengig av dagen i uken, og noen gallerier kan ha spesielle åpningstider for bestemte utstillinger eller arrangementer. De fleste galleriene i Oslo er åpne fra tidlig på ettermiddagen til tidlig på kvelden, men det er best å sjekke galleriets nettside eller kontakte dem direkte.

Respekt for kunstverkene

Når du besøker et galleri, er det viktig å respektere kunstverkene som er utstilt. Dette innebærer å ikke røre kunstverkene, og å gi andre besøkende nok plass til å se kunstverkene. Hvis galleriet er veldig travelt, kan det være lurt å stå litt tilbake for å sikre at alle får en god sjanse til å se kunstverkene.

Mulighet til å kjøpe et maleri

Hvis du ser et maleri eller et annet kunstverk du liker i et galleri, kan du spørre om det er til salgs. Noen gallerier selger kunstverkene de viser, mens andre kun er utstillingssteder. Du kan alltid spørre personalet om et kunstverk er til salgs, plutselig er du blitt en kunstinvestor. 

Å besøke et galleri i Oslo er en unik opplevelse som gir deg muligheten til å se, lære om og engasjere deg i kunst. Enten du er en kunstentusiast, en samler, eller bare er nysgjerrig, er det en galleri i Oslo som venter på å bli utforsket av deg. Vi kan anbefale at du besøker et av galleriene vi har nevnt her, men om ingen virket av interesse er byen stappfull av gallerier og du kan forvente å finne et du liker. Nyt kunsten og engasjer deg når du er der!

Andre artikler du kan finne interessante
Pilates i Oslo
Pilates i Oslo

Lyst til å prøve Pilates i Oslo? Her finner du en liste over 10 anbefalte steder du kan trene Pilates, både for nybegynnere og erfarne. Finn et studio.

Les mer
Frisbeegolfbaner i Oslo
Frisbeegolf i Oslo

Frisbeegolf er en morsom og krevende sport som virkelig har tatt av i Oslo. Her finner du en rekke anbefalte frisbeegolfbaner du kan teste i Oslo.

Les mer
Padeltennis i Oslo
Padeltennis i Oslo

Padeltennis er en sosial og aktiv sport som har blitt svært populær over den siste tiden. Her finner du anbefalte steder du kan spille padeltennis i Oslo.

Les mer
Badstue i Oslo
Badstue i Oslo

Badstue har blitt veldig populært i Oslo, og det er flere steder du kan nyte badstue i Oslo. Dra med alene eller med venner og familie og nyt dagen!

Les mer
Vigelandsparken i Oslo
Vigelandsparken

Vigelandsparken er en kjent park i hyllest til Gustav Vigeland, som ligger i Frognerparken i Oslo. Her får du tips til hva du bør se i Vigelandsparken.

Les mer
Marienlyst minigolfbane
Ting å gjøre i Oslo

Oslo er full av historiske, kunsteriske og morsomme ting å gjøre. Derfor har vi samlet en liste med 11 ting å gjøre i Oslo, slik at du lettere kan velge.

Les mer

Oppdag Oslo med tips og råd rett i mailboksen