Søk

Parker og uteområder i Oslo

Anbefalte parker og uteområder

Botanisk hage tre ved inngangen

Botanisk hage

Botanisk hage i Oslo er et vakkert og fredelig sted å besøke. Hagen ligger i Tøyen-området og er en av de eldste og mest kjente botaniske hagene i Norge. Besøkende kan vandre gjennom de velstelte stiene og utforske de ulike delene av hagen. Her kan du beundre et mangfold av blomsterbed, tropiske planter, kaktuser, veksthus og urtehage. Hagen er også hjem til flere sjeldne og truede plantearter, og det er et flott sted for planteentusiaster og de som ønsker å nyte naturen.

Sonja Henies Plass

frognerparken fontene

Vigelandsparken

Vigelandsparken  er en verdensberømt park som ligger i Oslo, Norge. Parken er mest kjent for sin imponerende skulpturpark, Vigelandsparken, som inneholder over 200 skulpturer laget av den norske billedhuggeren Gustav Vigeland. Besøkende kan beundre de imponerende skulpturene som representerer menneskeheten i ulike former og situasjoner. I tillegg til skulpturene kan du også ta en avslappende spasertur langs de vakre stiene i parken. 

Sonja Henies Plass

Vannet i slottsparken Oslo

Slottsparken

Slottsparken er en vakker og historisk park som ligger ved siden av Det kongelige slott i Oslo. Parken er kjent for sin frodige vegetasjon, velstelte gressplener og vakre blomsterbed. Besøkende kan ta en avslappende spasertur langs de svingete stiene i parken og nyte den rolige atmosfæren. Slottsparken er også hjem til flere monumenter og statuer, inkludert en statue av Kong Haakon VII. Slottsparken er et flott sted for de som ønsker å slappe av og beundre vakker natur.

Sonja Henies Plass

Ekebergparken damestatue som går i Oslo

Ekebergparken

Ekebergparken er en vakker og naturskjønn park som ligger på Ekebergåsen i Oslo, Norge. Parken er kjent for sin imponerende samling av moderne skulpturer og kunstverk som er spredt over det store området. Besøkende kan nyte en avslappende spasertur langs stiene som snor seg gjennom parken, og samtidig beundre de fantastiske utsiktene over Oslofjorden. Ekebergparken er et perfekt sted for de som ønsker å kombinere natur, kunst og historie i en unik opplevelse.

Sonja Henies Plass

Utforsk parker og uteområder i Oslo

Ekebergparken i Oslo

Ekebergparken

Ekebergparken er en vakker skulpturpark med frodig landskap og vakker utsikt. Dette er en anbefalt park du bør ta å besøke når du er i Oslo.

Les mer
Botanisk hage i Oslo

Botanisk hage

Botanisk hage har over 300 plantearter og er et unikt tilbud i Oslo. Du kan se og oppdage vakre blomster og unike hager med planter, samt veksthus.

Les mer
Sørenga badeplass strand i Oslo

Badeplasser i Oslo

Se vårt utvalg av badeplasser i Oslo, vi har samlet en liste over de beste og mest anbefalte badeplassene i nærheten av Oslo sentrum. Se tipsene for hvilke badeplasser du bør teste ut neste gang.

Les mer
Parker i Oslo

Parker du må utforske

Ta deg en avslappende gåtur med familie og venner i parker du finner i Oslo. Disse parkene er grønne og frodige og skaper en fantastisk atmosfære

Les mer