Søk

Parker du bør utforske for en avslappende dag

Hva du vil finne her

Parker i Oslo

Oslo er en storby, men selv om byen er ansett som en storby er noen av de flotteste tingene du kan gjøre å besøke parkene rundt omkring i Oslo. Enten du er på utkikk etter parker med lekeplasser, skulpturer, turstier, mange trær og blomster, eller et rolig sted å slappe av kan du være sikker på at du finner en park i Oslo for enhver smak. Vi vil derfor gjøre det lettere for deg å finne parken som passer deg og dele generelle tips som kan være viktig å huske på når du besøker de ulike parkene.

Hva du kan forvente av parkene i Oslo

Når du besøker en eller flere av parkene spredt rundt i Oslo kan du forvente en variert og vakker natur som gir både avslapning og et blikkfang. Parkene i Oslo er kjent for sine velstelte gressletter, frodige trær, og velfungerende fasiliteter. Noen parker har formelle hager med velstelte blomsterbed, mens andre har mer naturlige omgivelser med skog og innsjøer. Uansett hvilken park du velger å utforske, vil du bli møtt med en vakker og fredelig atmosfære.

Prisene for å besøke parkene i Oslo varierer, men de fleste parkene er gratis å besøke. Noen av de større parkene kan imidlertid ha avgifter for visse aktiviteter eller arrangementer. Det er alltid lurt å sjekke parkens nettside eller informasjonstavler for oppdatert informasjon om priser og eventuelle begrensninger. 

Når det gjelder åpningstider, er de fleste parkene i Oslo åpne hele året og tilbyr ulike aktiviteter og fasiliteter avhengig av sesongen. Noen parker har begrensede åpningstider om vinteren, mens andre er åpne hele døgnet. 

Uansett hvilken park du velger å utforske i Oslo, vil du oppleve en flott natur.

Anbefalte parker å besøke

Frognerparken statuer i Oslo

Frognerparken - Skulpturparadis og piknikområder

Frognerparken, også kjent som Vigelandsparken, er en av Oslos mest ikoniske parker. Den er hjemmet til over 200 skulpturer laget av den berømte norske kunstneren Gustav Vigeland. Parken er en visuell fest, med imponerende skulpturer som representerer ulike stadier av menneskelivet. Ta deg tid til å vandre blant statuene og beundre den utrolige detaljrikdommen. I tillegg til skulpturene, er Frognerparken også et flott sted for piknik og avslapning. Parken har også en kafé hvor du kan kjøpe forfriskninger hvis du ikke har med egen mat og drikke. 

Ekebergparken damestatue som går i Oslo

Ekebergparken - Kunst og panoramautsikt

Ekebergparken er populær blant Oslos parker. Den ligger på Ekebergåsen og tilbyr fantastisk panoramautsikt over byen og Oslofjorden. Parken er kjent for sin imponerende samling av moderne og samtidskunstverk, som inkluderer verk av internasjonalt anerkjente kunstnere som Salvador Dalí, Damien Hirst og Louise Bourgeois. Parken har også flotte turstier som tar deg gjennom vakre skogsområder og gir deg muligheten til å nyte den fantastiske naturen rundt deg. Ikke glem å ta med kameraet ditt for å fange de spektakulære utsiktene og kunstverkene.

Østensjøvannet i Oslo - Parkområde

Østensjøvannet i Oslo- Fine turmuligheter i naturen

Østensjøvannet naturreservat er et viktig område for fugler og et populært friluftsområde i Oslo. Det er et våtmarksområde som tiltrekker seg et bredt utvalg av fuglearter, og det er et ideelt sted for fuglekikking og naturfotografering. Reservatet har flere stier og turmuligheter som tar deg gjennom vakre våtmarker, skoger og gressletter. Du kan også leie en kano eller kajakk for å utforske vannet og oppleve naturen på nært hold. Østensjøvannet naturreservat er et fredelig og avslappende sted å tilbringe en dag i naturen.

Slottsparken i Oslo damm

Slottsparken - Store gressområder ved det kongelige slott

Slottsparken er en av Oslos mest kjente parker og ligger rundt det kongelige slottet. Parken er et flott sted for avslapning med store gressområder, trær og blomsterbed. Du kan spasere langs de velstelte stiene, nyte piknik på gresset eller bare sitte og beundre den vakre hagen. Slottsparken har også flere monumenter og statuer som markerer viktige historiske hendelser og personer i Norge. Ta deg tid til å utforske parken og lære mer om landets historie mens du nyter den rolige atmosfæren.

Andre parker du bør vurdere å besøke

I tillegg til parkene vi anbefaler overfor bør du også få tid til å utforske parkene med fantastisk utsikt, historiske preg og flotte strender.

Park

Beliggenhet

Høydepunkter

St. Hanshaugenparken

St. Hanshaugen

Fantastisk utsikt over byen, populær blant lokalbefolkningen for piknik og soling.

Akershus Festning

Sentrum

Historisk festning med vakre hager og flott utsikt over Oslofjorden.

Bygdøy

Halvøy utenfor sentrum

Flere parker og strender, inkludert Norsk Folkemuseum og Vikingskipshuset.

Tips og ting å vurdere når du besøker parkene

Når du planlegger ditt besøk til Oslos parker, er det noen ting du bør vurdere:

  • Åpningstider: Sjekk åpningstidene for hver park, da de kan variere avhengig av sesong og værforhold.
  • Transport: Mange av parkene er tilgjengelige med offentlig transport, som buss eller trikk. Sjekk rutetider og planlegg reisen din på forhånd.
  • Mat og drikke: Noen parker har kafeer eller serveringssteder hvor du kan kjøpe mat og drikke. Hvis du planlegger å ha en piknik, sørg for å ta med mat og drikke selv.
  • Aktiviteter: Mange av parkene tilbyr ulike aktiviteter som sykling, fotturer, båtliv eller fugletitting. Sjekk ut hvilke aktiviteter som er tilgjengelige i hver park og planlegg din dag deretter.
  • Inngangsavgift: Noen parker kan ha en inngangsavgift, spesielt hvis det er spesielle arrangementer eller utstillinger pågår. Sjekk om det er noen kostnader knyttet til ditt besøk.
  • Køer: Populære parker kan bli overfylte i løpet av helger og høytider. Vurder å besøke parkene på ukedager eller tidlig på morgenen for å unngå store folkemengder.

Oslo har mange parker  og du kan forvente å finne en park som passer deg enten i eller litt utenfor sentrum. Du finner parker med store grønne områder, skulpturer og kunst, naturlige omgivelser og fantastiske utsikt. Ta med venner, familie og partner for å utforske disse utrolige parkene sammen. Håper dette hjalp deg med å finne en park du ønsker å besøke.

Andre artikler du kan finne interessante
Pilates i Oslo
Pilates i Oslo

Lyst til å prøve Pilates i Oslo? Her finner du en liste over 10 anbefalte steder du kan trene Pilates, både for nybegynnere og erfarne. Finn et studio.

Les mer
Platebutikker i Oslo
Platebutikker i Oslo

Er du på jakt etter LP-plater? Her finner du anbefalte platebutikker som har et bredt utvalg av vinyl, lp, cd og skjulte skatter i musikkverden.

Les mer
Frisbeegolfbaner i Oslo
Frisbeegolf i Oslo

Frisbeegolf er en morsom og krevende sport som virkelig har tatt av i Oslo. Her finner du en rekke anbefalte frisbeegolfbaner du kan teste i Oslo.

Les mer
Padeltennis i Oslo
Padeltennis i Oslo

Padeltennis er en sosial og aktiv sport som har blitt svært populær over den siste tiden. Her finner du anbefalte steder du kan spille padeltennis i Oslo.

Les mer

Oppdag Oslo med råd og tips rett i mailboksen