Søk

Guidet turer du bør oppleve i Oslo

Hva du kan finne her

Guidet turer i Oslo

Når du er i Oslo og ønsker å oppleve byen, kan det virke overveldende med alle valgmulighetene du har å velge mellom. Du kan oppdage byen på egenhånd med brosjyrer, lydguider og artikler på internett, men du kan også bli med på guidede turer som tar deg med over hele Oslo. Det kan for eksempel være guidede turer med buss, båter som viser deg Oslofjorden, byvandringer eller guider som viser deg museer og attraksjoner. Du får muligheten til å se store deler av byen og vite historien knyttet til attraksjonene. Det er mye å velge mellom i byen og vi her får du noen anbefalinger om noen guidede turer du bør oppleve mens du er i Oslo.

Hva du kan forvente av de guidet turene

Hva du kan forvente av guidene med turene

Når du er på guidede turer i Oslo kan du forvente engasjerte og entusiastiske guider med mye kunnskap, historier og tips. De er hyggelige, snille og har et bredt smil om munnen. Det er forskjellige guider til forskjellige attraksjoner, da guidene er spesialister på ulike fagfelt. Husk å se etter autoriserte guider, men på disse turene er det som regel alltid autoriserte guider. 

Hva du kan forvente av turene og opplegget

Det er mange ulike guidede turer du kan velge mellom i Oslo. Alt fra bussturer i bykjernen, vandringer i skulpturparker og museer, båtturer over Oslofjorden. Du har derfor et bredt utvalg av turer. Turene er også godt planlagt og gjennomført, da det som regel er faste turer. Noen turer varer lengre og gir et større omfang, så finn ut hva du ønsker og har tid til å se når du er i Oslo.

Hva du kan forvente at en guidet tur koster

Guidede turer i Oslo varierer i stor grad på prisen, basert på hvor store og omfattende turene er. Du kan betale alt fra noen hundre kroner til flere tusen, se derfor nøye på turene og prisene på disse. Turene må ofte betales hver for seg, hvor det ikke er en pakkepris, men det er mulig å forhøre seg om prisene ved å ta kontakt med guidebyrået. 

Anbefalte guidet turer i Oslo

Hop on hop off sightseeing i Oslo

City Sightseeing - Hop on-hop off Buss

City Sightseeing med buss er en populær aktivitet i Oslo, hvor du enkelt kan hoppe av og på sightseeingbussen. Her kan du enkelt få med deg mange attraksjoner på en gang med en guide som forklarer hva dere kjører forbi, hvor dere er på vei og historien til gatene dere kjører rundt. Dette er en guidet tur som passer i all slags værforhold og for alle aldre, hvor du enkelt kan si deg ferdig når du ønsker. Denne turen koster vanligvis fra 400 kr og oppover. 

Guidet tur med byvandring i Oslo

Byvandringer i Oslo - Hyggelig og lærerikt

Byvandring er en morsom og sosial aktivitet hvor du kan gå samlet på ulike turer. Det er blant annet turer langs Akerselva, gjennom Bjørvika, Vigelandsparken og tema inspirert turer. Byvandringene er på forskjellige dager og tidspunkt, så her har du mulighet til å bli med på flere enn én. Prisene varierer, men ligger vanligvis på 250kr per person og 100kr barnet. Dette er en flott guidet tur, spesielt på sommeren med skinnende sol, men også i de andre månedene.

Guidet tur med Oslo Fjords

The Fjords - Utforsk den vakre Oslofjorden

The fjords spesialiserer seg på guidede turer på havet og har flere turer å velge mellom. Den mest populære tar deg fra Oslo havn til Bygdøy, og deretter tilbake. Her kjører dere forbi kjente attraksjoner som Akershus festning, Oslo Rådhus, Tjuvholmen og får en fantastisk utsikt over Oslofjorden. På båten er det guiding på skjermer og gjennom audio på app. Du bestiller billetter på nettsiden eller på appen, hvor en voksenbillett koster ca 400 kr.

Guidet tur i Vigelandsparken

Vigelandsparken med guide

Vigelandsparken er en storslått skulpturpark og ligger midt i Frognerparken. Her kan du se over 200 skulpturer, fontene og mye mer. Dette er en vakker park å besøke, og en guide gjør opplevelsen enda bedre da du kan gå i dybden og meningen bak skulpturene. Denne parken er en hyllest til Gustav Vigeland og er et svært populært reisemål for besøkende. Dette er en gratis park, men en guidet tur her koster 250 kr for en voksen og 100 kr for barn. 

Guidet tur på nasjonalmuseet

Nasjonalmuseet - Et perfekt sted for kunstelskere

Nasjonalmuseet ligger ved Aker Brygge i Oslo og er et populært sted for kunstentusiaster og turister. Har du Oslo pass kommer du gratis inn her, men du får ikke guide. Museet har egne guider og guidede turer som du kan melde deg opp til. Hvis du ønsker en privat guide som tar deg gjennom museum koster dette vanligvis litt over 2000 kr. Da får du en grundig gjennomgang, gratis inngang og tilgang til unik informasjon og historie bak kunstverkene.

Tips for deg som skal på guidet tur

Ta med deg drikke på turene

Flere av disse turene kan vare i mange timer og det er derfor anbefalt å ha med seg en flaske vann eller annen drikke for å holde deg hydrert. Det er av og til mulighet på noen av turene å stoppe for å kjøpe noen forfriskninger, men ikke alltid. Vær forsiktig med drikken inne, hvis det er steder det ikke er lov med mat og drikke. 

Det er lurt å se på værmeldingen

Flere av de guidede turene er utendørs og været i Oslo er ikke like stabilt året rundt. Det kan derfor være greit å være forberedt på hvordan du skal være kledd og om du trenger å ha med deg en paraply. Turene er like fine og verdt å få med seg uansett vær, bare kle deg etter omstendighetene. 

Vær nysgjerrig

Turene er nyttige og lærerike, men du kan være nysgjerrig og stille spørsmål som gir deg enda mer informasjon om historien. Det er lettere å få et bilde av situasjonen som den var på den tiden og få en levende opplevelse av turen. Du kan også få nyttige tips til hvor du kan spise, drikke, shoppe, og hvilke hoteller som er de beste å overnatte på. 

Få med deg de unike historiene bak byen, attraksjonene og kunstverkene som Oslo har å by på. Du får den beste opplevelsen med en entusiastisk guide som tar deg med i kriker og kroker, kan fakta og får deg forbi køer på de populære attraksjonene. En guidet tur er en fin ting å gjøre da du slipper selv å planlegge turen og lese deg opp på attraksjonene underveis. Dette er en flott ting å gjøre både for lokale som venner og familie i Oslo, og turister som er på besøk i byen og ønsker å oppleve mest mulig, men vet ikke hva. Finn en guidet tur og oppdag historiene som ligger i de vakre gatene i Oslo. 

Andre artikler du kan finne interessante
FIneart galleri i Oslo
Guidebyrå

Det er ikke mange guidebyrå å velge mellom i Oslo, det er enda viktigere å velge riktig. Ta deg gjennom Oslos historie ved attraksjoner og museer!

Les mer
Opplev Oslo med Oslo Pass
Oslo Pass

Oslo Pass er et smart kjøp for deg som ønsker å oppleve mye i Oslo. Du får gratis inngang på over 30 musser og attraksjoner, og offentlig transport.

Les mer
Byvandring i Oslo
Byvandring

Bli med på Byvandring i Oslo og lær mye av flinke guider. Her kan du velge mellom flere populære turer og oppleve naturen og mange ulike attraksjoner.

Les mer

Oppdag Oslo med tips og råd rett i mailboksen