Søk

Unike steder å se solnedgang i Oslo

Hva du kan finne her

Solnedgang i Oslo

Solnedgang er et vakkert syn, en himmel fylt med farger og følelser som aldri slutter å forundre oss. Det er en opplevelse som kan være både romantisk og beroligende, og den gir oss en følelse av tilhørighet med naturen. En solnedgang er aldri helt lik og det er absolutt verdt å dra ut å se på solnedganger ofte.  I denne artikkelen vil du oppdage unike steder i Oslo hvor du kan nyte dette naturlige fenomenet på sitt beste. 

Hva du kan forvente av solnedgangen

Hva du kan forvente av værforhold

I Oslo kan det ofte være noe vekslende vær, spesielt i noen årstider. Det kan være solskinn en stund, men plutselig kan det begynne å regne eller snø. Selv om værmeldingen gir en indikasjon, er det ingen garanti. Det er derfor viktig å være forberedt på det meste av værforhold når du planlegger å se solnedgangen.

Hva du kan forvente å se av farger i solnedgangen

En normal solnedgang kan være en blanding av pastellrosa, oransje og lilla. Men noen ganger kan solnedgangen være ekstraordinær med sterke farger som dyp rød og fiolett. Disse fargene er ofte et resultat av lysbrytning fra solstrålene som treffer partikler i atmosfæren. Det kan være regndråper, iskrystaller eller andre typer partikler som forurensning.

Hva du kan forvente av områdene der du ser solnedgang

De fleste stedene der du kan se solnedgangen i Oslo er enten høyt oppe eller nær sjøen. Dette gjør det lettere å få et klart syn på solnedgangen uten for mange hindringer. Parkene og fjelltoppene gir en naturlig og vakker ramme for solnedgangen, mens barene gir en sentral og rolig atmosfære.

Våre anbefalinger for hvor du kan se solnedgangen i Oslo

Å se solnedgangen i naturen, i skogen og på høyder med frisk luft kan være en fantastisk opplevelse. Men det kan også være koselig og romantisk å ta med en date eller partner ut for å ta en drink og se solnedgangen.

Steder for å ta en drink ved solnedgang

Å nyte en drink mens solen går ned kan være en avslappende og rolig opplevelse. Her er noen steder med utendørsservering hvor du kan se solnedgang i Oslo.

Kranen bar i solnedgang

Kranen bar - Nyt utsikten av Oslo fra Munch museet

Kranen er en bar som ligger på toppen av Munch-museet og ligger ved vannet. Her kommer du høyt opp, med tak til gulv vinduer vil du kunne få med deg solnedgangen fra mange vinkler. Her kan du i tillegg nyte noen gode cocktails og annen drikke som serveres av profesjonelle bartendere. Dette er det flott stedet å ta med en date eller partner og skape romantisk stemning.

Nodee Sky Barcode inngangen i Oslo

Nodee Sky - Nyt utsikten fra toppen av Barcode

Nodee er en sky bar som ligger midt i Barcode. Her kommer du helt i høyden, og kan nyte solnedgangen både innendørs og utendørs. Nodee er et stilfullt sted med modernt og vakkert interiør. Du kan i tillegg bestille en av deres signatur-cocktails, eller fra deres brede utvalg av drikke. Her finner du et profesjonelt og imøtekommende personalet som legger til rette for god stemning. 

Ekebergrestauranten ved inngangen

Ekebergrestauranten - Nyt god mat og drikke med utsikt

Ekebergrestauranten er et populært sted med flott uteområde, og ligger ved Ekeberg. Ekebergrestauranten er ikke bare kjent for sin utsøkte mat, men også for sin fantastiske utsikt over Oslofjorden. Her kan du se solnedgangen mens du nyter et godt måltid eller en drink. Restauranten har en varm og innbydende atmosfære, og personalet er alltid klar til å hjelpe.

Eight rooftop Bar inngangen

Eight rooftop bar - En populær og modern takterrasse

Eight Rooftop Bar ligger ved Karl Johans gate og er på toppen av et av Oslos høyeste bygninger. Dette gir deg en enestående utsikt over byen og litt av Oslofjorden. Her kan du se solnedgangen mens du nyter en av deres mange drinker. Baren har et moderne og stilfullt interiør, hvor du kan sitte både innendørs og utendørs. Personalet er vennlig og imøtekommende, med profesjonelle bartendere. 

Piren bar i solnedgang

Piren - Nyt solnedgangen rett ved vannet

Piren, som ligger på kanten av en brygge ved starten av Aker Brygge og er et populært sted for å se solnedgangen. Her kan du nyte en drink mens du ser solen gå ned over Oslofjorden. Dette er flott. Du får muligheten til å sitte både innendørs og utendørs, hvor det serveres drikke og muligheten for en matbit. Her møter du imøtekommende og vennlig personal som hjelper deg. 

Parker og topper hvor du kan se solnedgangen

Å se solnedgangen i parker og på topper kan være en vakker og naturrik opplevelse. Nyt frisk luft og varkre omgivelser i norsk natur. Her er noen steder utendørs hvor du kan se solnedgangen i Oslo.

Solnedgang på Grefsenkollen

Grefsenkollen - Fantastisk utsikt over hele Oslo

Grefsenkollen, som ligger høyt over byen, gir deg en fantastisk utsikt over Oslo. Her kan du se solnedgangen mens du nyter frisk luft og roen i naturen. Området er kjent for sitt vakre landskap og sin fredelige atmosfære. Du kan komme deg hit med buss og det er mange parkeringsplasser hvis du ønsker å kjøre selv. Du finner mange gressletter og fjell du kan sette deg ned og nyte solnedgangen. 

Thorsovdalen solnedgang

Torshovdalen - Solnedgangen fra Torshov

Torshovdalen er en park som ligger mellom Torshov og Sinsen.  Dette er et populært sted for å se solnedgangen da du får utsikt over hele byen. Parken har mange flotte gressletter og benker hvor du kan nyte solnedgangen. Dette pleier å være en livlig park, så du kan nok forvente å møte noen andre. 

Oslofjorden fra Ekebergparken

Ekebergparken - En fantastisk park og nydelig utsikt

Ekebergparken er en park som ligger i høyden over byen, med ingen høye bygninger som ødelegger for utsikten. Ekebergparken er en stor park og det er mange steder du kan sette deg og og nyte solnedgangen. Hvis du følger stien vil du komme til toppen og kunne se utover hele Oslo og Oslofjorden. Her finner du mange benker, berg og gressletter du kan slappe av og nyte kvelden. 

Solnedgang på Holmenkollen

Holmenkollen - Frisk luft i naturrike omgivelser

Holmenkollen er kjent for sine berømte skiforhold og hoppbakke. Holmenkollen ligger høyt oppe og det er ikke mange høye bygninger som ødelegger for utsikten. Her kan du nyte naturlige omgivelser og frisk luft mens du ser på solnedgangen. Høydene på Holmenkollen gir deg en fantastisk utsikt over Oslo.

Tjuvholmen skulptur park

Skulpturparken Tjuvholmen - Unikt og avslappende sted

Skulpturparken Tjuvholmen er en liten park som ligger på enden av Tjuvholmen. Parken er rett ved vannet, og er et populært sted for å se solnedgangen. Parken har flotte gresslette, benker og nydelige skulpturer å se på sammen med solnedgangen. Dette er et flott sted å ta med en date eller partner for å lage romantisk stemning. 

Hva du bør tenke på når du skal se solnedgangen

Når er solnedgangen?

Det varierer når solen går ned, og solen er oppe lengre om sommeren enn om vinteren. Det kan også variere hvor lenge solen er oppe de spesifikke dagene. Det kan derfor være lurt å være forberedt og se når den estimerte solnedgangen er den dagen du skal ut.

Hvordan er værforholdene?

Værforholdene kan variere mye, hvis det er mye tåke, regn eller skyer, kan det være vanskelig å se solnedgangen, og det kan være bedre å ta en annen dag. Du kan også være heldig og at været holder seg, følg nøye med på værmeldingen og se om det er en fin dag for solnedgang. 

Gjør en opplevelse ut av solnedgangen

Når du skal se en solnedgang, er det fint å gjøre noe spesielt ut av det. Hvis du skal se solnedgangen i en park eller på en fjelltopp, er det fint å ta med et teppe, kanskje en enkel snack med en flaske vin eller annen drikke. Det er alltid koselig og romantisk med en piknik, med enkel mat. Hvis du skal se solnedgang på en bar kan du også kle deg opp, bestille noen fargede drinker som matcher solnedgangen og dra et sted med avslappende musikk. 

Å se solnedgangen i Oslo kan være en vakker og uforglemmelig opplevelse. Enten du velger å se den fra en bar eller ute i naturen, er det en fin og romantisk ting å gjøre med partneren din. Det er også en avslappende og beroligende opplevelse å dra ut i stillheten og se på solnedgangen alene, så uansett om du er alene eller med andre er det verdt å dra ut for å nyte en solnedgang. Vi håper at denne artikkelen har gitt deg noen ideer om hvor du kan se solnedgangen i Oslo, og anbefaler deg å besøke hvert fall noen av disse stedene for å se solnedgangen

Andre artikler du kan finne interessante
Pilates i Oslo
Pilates i Oslo

Lyst til å prøve Pilates i Oslo? Her finner du en liste over 10 anbefalte steder du kan trene Pilates, både for nybegynnere og erfarne. Finn et studio.

Les mer
Frisbeegolfbaner i Oslo
Frisbeegolf i Oslo

Frisbeegolf er en morsom og krevende sport som virkelig har tatt av i Oslo. Her finner du en rekke anbefalte frisbeegolfbaner du kan teste i Oslo.

Les mer
Padeltennis i Oslo
Padeltennis i Oslo

Padeltennis er en sosial og aktiv sport som har blitt svært populær over den siste tiden. Her finner du anbefalte steder du kan spille padeltennis i Oslo.

Les mer
Badstue i Oslo
Badstue i Oslo

Badstue har blitt veldig populært i Oslo, og det er flere steder du kan nyte badstue i Oslo. Dra med alene eller med venner og familie og nyt dagen!

Les mer
Marienlyst minigolfbane
Ting å gjøre i Oslo

Oslo er full av historiske, kunsteriske og morsomme ting å gjøre. Derfor har vi samlet en liste med 11 ting å gjøre i Oslo, slik at du lettere kan velge.

Les mer
Teater i Oslo
Teater i Oslo

Lenge siden du har vært på teater? Her finner du en liste over 8 av de meste anbefalte teater i Oslo, her kan du få et innblikk i kunst og kultur.

Les mer

Oppdag Oslo med råd og tips rett i mailboksen