Søk

Utforsk våre 10 anbefalte vinbarer i Oslo

Se vinbarene

Vinbarer i Oslo

Oslos vinbarer er et populært møtested for både vinelskere og de som ønsker å nyte et glass vin i den spennende byen. Uansett om du er en nybegynner eller en erfaren vinentusiast, har Oslo et bredt utvalg av vinbarer som vil tilfredsstille enhver smak. Det er mange vinbarer å velge rundt i Oslo, og i denne artikkelen vil vi kun nevne noen av de beste og mest anbefalte vinbarene.

Hva er en vinbar og hva kjennetegner en god vinbar?

En vinbar er et sted hvor man kan nyte et bredt utvalg av viner i et avslappet og koselig miljø. Det er et sted hvor vin er i fokus, og hvor man kan lære mer om vinens verden gjennom smaksprøver og kunnskapsrike sommelierer. En god vinbar har et variert utvalg av viner fra ulike regioner og druer, og tilbyr også et utvalg av passende matretter som komplementerer vinene.

En vinbar har som regel en rolig atmosfære og profesjonell betjening som er i stand til å veilede deg gjennom vinkartet og anbefale viner basert på din smak og preferanser. 

Anbefalte vinbarer du bør utforske

Radegast vinbar i Oslo

Radegast - Populær vinbar ved Akerselva

Beliggende ved Akerselva, er Radegast blitt populær blant Oslos vinbarer. Med sin egen del av gårdsplassen og inngangen i bakgården, tilbyr denne vinbaren en unik opplevelse. Her kan du utforske et bredt utvalg av vinflasker. Med dempet belysning og avslappende musikk i bakgrunn er Radegast det perfekte stedet for en avslappende vinopplevelse. 

Victor´s Vinbar

Victors Vinbar - En familiedrevet favoritt på Frogner

I hjertet av Frogner finner du Victors Vinbar, en familiedrevet vinbar som har blitt en favoritt blant både lokalbefolkningen og tilreisende. Med sin blanding av moderne og fargerike interiør, tilbyr Victors Vinbar en avslappet atmosfære hvor du kan nyte vinen din med utsikt over den gamle bydelen. 

Nektar vinbar i Oslo

Nektar Vinbar - En fantastisk opplevelse for vinelskere

I et sjarmerende hus fra 1814 på Fredensborg, finner du Nektar Vinbar. Dette er en vinbar som virkelig er unik, og tilbyr en fantastisk opplevelse for vinelskere. Med et bredt utvalg av vin og kortreist mat, kan du være sikker på å finne noe som passer din smak. Nektar Vinbar er kjent for sin koselige atmosfære og vennlige betjening.

Territoriet Vinbar

Territoriet - En intim vinbar på Grünerløkka

I travle Markveien på Grünerløkka finner du Territoriet, en intim vinbar med et imponerende utvalg av viner. Med over 400 viner å velge mellom, er dette stedet et paradis for vinelskere. Territoriet tilbyr også en rekke småretter som passer perfekt til vinene. Med en moderne stil og deilig vin er Territoriet et flott sted for en vinopplevelse.

Esaias Vin og Kaffe

Esaias Mat & Vin - Vinbar som spesialiserer seg på naturvin

I sentrum av Oslo ligger Esaias Mat & Vin. Dette er en spesiell vinbar som spesialiserer seg på naturvin og kortreiste godsaker. Med et variert utvalg av vin og deilige matretter, kan du være sikker på å få en unik smaksopplevelse. Esaias Mat & Vin har dyktige vin spesialister som vil veilede deg og muligheten for å delta på vinrelaterte kurs og arrangementer.

Vinoteket

Vinoteket - Favoritt av en vinbar ved Slottsparken

Vinoteket er en favoritt blant vinelskere i Oslo og har en fin beliggenhet ved siden av slottsparken. Med over 100 viner på glass og et bredt utvalg av flasker, kan du utforske viner fra hele verden. Vinoteket er også kjent for sin moderne vri på pizza. Dette er et flott sted å nyte god vin og deilig mat. 

Vintage Kitchen Vinbar

Vintage Kitchen - Populært og bredt utvalg vin

Vintage Kitchen er en sjarmerende vinbar som ligger i Lakkegata. Her kan du nyte et imponerende utvalg av viner fra hele verden, med fokus på både kjente og mindre kjente produsenter. Vinbaren er kjent for sin koselige atmosfære og fine interiør, som skaper en avslappet og hyggelig stemning. Betjeningen er svært kunnskapsrik og vennlig, og de gir gjerne anbefalinger basert på dine preferanser. Vintage Kitchen er et perfekt sted å tilbringe en kveld med gode venner og gode viner.

Becco vinbar

Becco vinbar - Intim og rustikk vinbar

Becco vinbar er en sjarmerende vinbar som ligger ved det trendy området Tullinløkka. Her kan du oppleve et bredt utvalg av både lokale og internasjonale viner, med fokus på kvalitet og unike smaker. Vinbaren har en intim og koselig atmosfære, med en rustikk innredning som skaper en avslappet og hyggelig stemning. Betjeningen på Becco er vennlig og kunnskapsrik, og de er alltid klare til å hjelpe deg med å finne den perfekte vinen for din smak.

Dr. Kneipp's Vinbar

Dr. Kneipp's Vinbar - Unikt utvalg viner på Grunerløkka

Dr. Kneipp’s Vinbar ligger i Grunerløkka i Oslo og tilbyr en avslappet og koselig atmosfære hvor du kan nyte en rekke håndplukkede viner fra hele verden. Innredningen kombinerer moderne og vintage elementer, og betjeningen er kunnskapsrik og vennlig og hjelper deg med å finne den perfekte vinen som passer til din smak og preferanser. Her vil du finne et unikt utvalg av vin. 

Lasarett vinbar i Oslo

Lasarett Vinbar - Hyggelig atmosfære og flott uteservering

På Torshov finner du Lasarett Vinbar, en avslappet og koselig vinbar som tilbyr et bredt utvalg av viner for enhver smak. Her kan du nyte et glass vin i den hyggelige atmosfæren i lokalet, eller på den fine uteserveringen om sommeren. Fortell bartenderen hva du liker, og de vil finne en vin som passer perfekt for deg.

Viktige tips du bør huske på når du skal ut på vinbar i Oslo

Åpningstider for vinbarer

Åpningstidene kan variere, men de vanligste åpningstidene for vinbarer i Oslo er som regel:

  • Mandag-fredag: Fra 16:00 – 17:00 til 23:00-01:00
  • Lørdag/Søndag: Fra 12:00 – 13:00 til 01:00 – 03:00

Hva du kan forvente av pris på et glass vin

Prisnivået på et glass vin når du er på restaurant eller vinbar i Oslo varierer, men du kan forvente å måtte betale alt fra 90kr og oppover. Vin ligger vanligvis på et moderat til høyt nivå i forhold til andre europeiske land. Prisene kan variere avhengig av typen vin og kvaliteten på vinen som tilbys. Et glass vin er som regel mellom 10cl til 12,5 cl, men noen vinbarer serverer mer. 

Andre nyttige tips

Det er også viktig å tenke på å bestille bord på forhånd, spesielt i helgene eller i populære vinbarer. Ikke vær redd for å spørre om anbefalinger fra personalet, og prøv å utforske ulike vinbarer i forskjellige deler av Oslo for å oppleve ulike atmosfærer og vinstiler. For nybegynnere innen vin kan det være lurt å delta på en prøvesmaking eller vinworkshop for å lære mer om vinstiler og smaksnotater.

Oslo har et spennende og variert natteliv, og vinbarene i byen bidrar til å gjøre opplevelsen enda bedre. Enten du er en vinelsker eller bare ønsker å nyte et glass vin i godt selskap, har Oslo et bredt utvalg av vinbarer som vil imøtekomme dine behov. Utforsk de anbefalte vinbarene og opplev en fantastisk vinopplevelse i en avslappet og koselig atmosfære. Nyt Oslos natteliv med stil og nyt noe godt i glasset. Vi håper dette var nyttig og at du fant en vinbar du ønsker å besøke. 

Andre artikler du kan finne interessante
Dart i Oslo

Dart har virkelig blitt populært og det er nå mange steder som tilbyr spill av dart i Oslo. Se 8 anbefalte steder hvor du kan dra for å spille dart i Oslo.

Les mer
Restauranter du kan nyte lunsjen din i Oslo
Lunsj i Oslo

Det er viktig å kunne unne seg en avslappende lunsj. For å hjelpe deg på veien har vi samlet en rekke restauranter i Oslo hvor du kan nyte lunsjen.

Les mer
Saftige burgere i Oslo
Burger i Oslo

På jakt etter saftige burgere i Oslo? Her finner du en liste over anbefalte burgerrestauranter i Oslo med saftige burgere lagd av gode råvarer.

Les mer
Spillbarer i Oslo
Spillbarer i Oslo

Er du på jakt etter spillbarer i Oslo? Her finner du en liste over anbefalte spillbarer med et bredt utvalg varianter av spill og som skaper god stemning.

Les mer
Selskapslokaler i Oslo
Selskapslokaler i Oslo

Planlegger du en feiring og leter etter det perfekte stedet for arrangementet ditt? Her finner du anbefalte selskapslokaler for store og små grupper.

Les mer

Oppdag Oslo med råd og tips rett i mailboksen