5 Museer i Oslo vi anbefaler deg å utforske

Hva du vil finne her

Statue foran munkmuseet i Oslo

Velkommen til Oslo, en by som er kjent for sin rike kunstneriske arv og et bredt spekter av museer. Enten du er interessert i moderne kunst, arktisk historie eller folkekultur, har Oslo noe å tilby alle besøkende. I denne artikkelen vil vi utforske fem av de mest populære museene i Oslo som du absolutt bør besøke. Disse museene gir deg en unik opplevelse av kunst, historie og kultur.

Hva du kan forvente fra museene i Oslo

Før du besøker museene i Oslo, er det viktig å vite hva du kan forvente når det gjelder ventetid, priser, kvalitet på utstillingene og kunstverkene som er utstilt. Generelt sett er museene i Oslo godt organisert og tilbyr en høy standard når det gjelder presentasjon av kunst og historie. 

Noen av museene kan være populære blant turister, så det kan være lurt å forhåndsbestille billetter for å unngå lang ventetid ved inngangen. Prisene varierer avhengig av museet, men de fleste museene tilbyr rabatterte priser for studenter, barn og eldre. Det er også verdt å merke seg at noen museer har midlertidige utstillinger som kan variere fra tid til annen, så det er lurt å sjekke nettsidene deres for oppdatert informasjon før du besøker.

Våre 5 anbefalte museum

Nasjonalmuseet i Oslo

Nasjonalmuseet - Norsk kunstsamling av et museum du sent vil glemme

Et kjent museum i Oslo med en imponerende samling av norsk kunst, design og arkitektur. Her finner du malerier, skulpturer, fotografier og kunsthåndverk fra ulike perioder i norsk kunsthistorie. Dette er et museum du sent vil glemme. Museet tilbyr også guidede turer.

Munkmusset tatt fra høyde i Oslo

Munchmuseet - Her finne du de Ikoniske maleriene Skrik og Madonna

Dedikert til Edvard Munchs verker, inkludert ikoniske malerier som «Skrik» og «Madonna». Museet viser også midlertidige utstillinger relatert til Munchs liv og arbeid. Besøkende kan lære mer om Munchs kunstneriske prosess gjennom interaktive utstillinger og guidede turer.

Vikingskiphuset attraksjon

Vikingskipshuset - En utstilling med gjenstander fra Vikingtiden

Et unikt museum som viser autentiske vikingskip, inkludert Osebergskipet, Gokstadskipet og Tune-skipet. Museet har også utstillinger med gjenstander fra vikingtiden, våpen, smykker og kunstverk. Interaktive aktiviteter er tilgjengelige for både voksne og barn.

Kon-tiki museet

Kon-Tiki Museet - Oppdag Heyerdahls eventyr og ekspedisjoner

Dedikert til eventyreren Thor Heyerdahl og hans ekspedisjoner. Museet viser flåtene Kon-Tiki og Ra II, samt utstillinger om Heyerdahls eventyr gjennom fotografier, videoer og gjenstander. Guidede turer og visninger av dokumentarfilmer er tilgjengelig.

norsk folkemuseum oslo

Norsk Folkemuseum - Se hvordan folk levde og arbeidet i norsk folkekultur

Et friluftsmuseum som viser norsk folkekultur og tradisjoner. Museet har over 150 historiske bygninger, inkludert gårdshus, kirker og håndverksverksteder. Besøkende kan utforske bygningene og oppleve hvordan folk levde og arbeidet. Museet har også en omfattende samling av gjenstander og arrangerer kulturelle arrangementer.

Tips å huske når du besøker et museum

Når du besøker et museum, er det noen tips du bør huske på for å få mest mulig ut av opplevelsen

  • Ta deg tid til å utforske utstillingene grundig og les informasjonen som er tilgjengelig.
  • Ikke ta bilder eller berør kunstverkene med mindre det er tillatt.
  • Respekter andres opplevelse ved å være stille og unngå å forstyrre andre besøkende.
  • Delta i guidede turer eller lydguider for å få mer innsikt i kunsten og historien som blir presentert.
  • Sjekk museets nettside for oppdatert informasjon om åpningstider, billettpriser og midlertidige utstillinger.

Transport i Oslo for å besøke et museum

Å komme seg rundt i Oslo for å besøke museene er enkelt og praktisk. Byen har et godt utbygd kollektivtransportsystem som inkluderer trikker, busser og t-bane. Du kan også leie sykler eller gå til museene hvis du foretrekker det. De fleste museene ligger i sentrale deler av byen og er derfor lett tilgjengelige. Du kan også sjekke med museene om de tilbyr parkering eller spesielle transportalternativer for besøkende.

Å besøke museene i Oslo er en fantastisk mulighet til å utforske kunst, historie og kultur. Fra Nasjonalmuseet til Vikingskipshuset, vil hvert museum gi deg en unik opplevelse og innsikt i Norges rike arv. Husk å planlegge besøket ditt på forhånd, sjekke museets nettside for oppdatert informasjon og være åpen for å oppdage nye kunstopplevelser. Ta deg tid til å fordype deg i utstillingene, delta i guidede turer og nyt den vakre atmosfæren som museene i Oslo har å tilby. 

Andre artikler du kan finne interessante
Buss i Oslo
Offentlig transport

Bruk offentlig transport når du skal reise i Oslo. Her finner du mange ulike reisealternativ du kan velge når du skal reise rundt i Oslo.

Les mer
Buss til Nydalen
Buss

Buss er et enkelt alternativ for å komme seg rundt i Oslo. Det går mange busser, og bussene går til flere steder da de følger veier. Prøv buss i Oslo!

Les mer
Taxi i Oslo
Taxi

Hvis du ikke er kjent med byen og ønsker å komme deg fra dør til dør er taxi et godt alternativ. Taxi tar deg hvor du vil, ankommer raskt og er billig.

Les mer
E-kjøretøy i Oslo
E-kjøretøy

Når du skal utforske Oslo er det å reise med E-kjøretøy en raskt og enkel måte, hvor du kan mange ulike kjøretøy og komme deg helt frem i destinasjonen

Les mer
T-bane i Oslo
T-bane

T-bane er en effektiv måte å reise i Oslo, da du slipper trafikk og hindringer. Du kommer ikke nødvendigvis helt frem dit du skal, men et godt stykke på vei.

Les mer
Trikk i Oslo
Trikk

Når du reiser med trikk kan du se byen mens du kjører forbi vakre bygninger, attraksjoner og byens store liv. Det er billig å reise med trikk i Oslo

Les mer