Søk

Anbefalte guidebyrå som kan vise deg Oslo

Hva du kan finne her

FIneart galleri i Oslo

Når du skal utforske alt det interessante og vakre Oslo har å by på, blir opplevelsen bedre av å ha med en guide. Alt har en historie og det å få denne historien fortalt med gode detaljer av noen som kan den, gjør at attraksjonen blir mer levende og gjør det hele mer interessant. Du kan få egne skreddersydde turer med privat guide eller være med på en samlet guidet tur hvor du møter mange nye mennesker. Det finnes også autoriserte guider som vanligvis er billigere, men som er anbefalt å styre unna da du ikke vet hva du betaler for. Det er ikke mange guidebyrå i Oslo, selv om det bugner av attraksjoner å få med seg. Det kan derfor noen ganger virker det vrient å finne guide i Oslo, men vi har samlet en liste over anbefalte guidebyrå som kan vise deg Oslo. 

Hva du kan forvente av guidebyrå i Oslo

Hva du kan forvente av kunnskapsnivået

Guidene i Oslo har et høyt kunnskapsnivå innenfor kunst, arv og historie. For å bli en autorisert guide må du fullføre kurs og omfattende eksamen fra Oslo kommune. Dette er for å sikre at guidene kjenner til historien og informasjonen om Oslo. Det er derfor anbefalt at du leier en autorisert guide når du skal utforske Oslo.

Hva du kan forvente av guidene

Når du leier en autorisert guide, kan du forvente høyt kunnskapsnivå og en uforglemmelig opplevelse. Guidene har forskjellig bakgrunn, kompetanse og spesifikke felt de er ekspert i. Guidene er ofte entusiastiske da de brenner i byen, og er hyggelige mot deg og gruppen. Guider kan også komme med lokale tips til hvor du kan spise eller drikke etter turen er over.

Hva du kan forvente at en guide koster

Prisen på en guide kan varierer alt fra om det er privattur, en fellestur, om du kun ser en attraksjon eller ser hele byen. For en dyktig og autorisert guide må du for 3 timer sightseeing betale fra 2 500 kr og oppover, Guidet turer som byvandring, hvor det ikke er museum eller inngang på ulike steder, pleier å være billigere. Undersøk prisen til guidebyrået du velger. 

Anbefalte guidebureau i Oslo

Byvandring i Vigelandsparken

Oslo guidebureau - Over 20 års erfaring og 250 guider

Oslo guidebureau er Oslos største guidebyrå, med over 20 års erfaring med guiding i Oslo. De arrangerer flere samlet turer som dekker flere av Oslos mest populære attraksjoner og museer. Oslo guidebureau har over 250 guider og kan tilby mer enn 25 språk, samt slippe køer på museer og attraksjoner. Du har også muligheten til å leie en privat guide, med skreddersydde turer. Her får du dyktige og vennlige guider, og skaper minnerike opplevelser for besøkende i byen.

Guidet turer i Oslo

Oslo Visitor Center - Det offisielle turistkontoret

Oslo Visitor Center er det offisielle turistinformasjonskontoret i Oslo og du finner det inne på  Østbanehallen, like ved Jernbanetorget. Her har du muligheten til å kjøpe Oslo pass, billetter for forskjellige guidede turer, billetter for offentlig transport, arrangementer, lydguider og brosjyrer. Her kan du også ta uttak av kontanter og veksle i andre valutaer. Dette er flott sted å dra og kan gi mye inspirasjon til hva du kan gjøre i Oslo. 

Guidet tur med byvandring i Oslo

Oslo City and Nature Walks - Guidet gåturer

Oslo City and Nature Walks er et mindre guidebyrå, som spesialiserer seg innenfor byvandring. De har mange ulike byvandringer og har masse spennende å fortelle om de ulike rutene. Oslo City and Nature Walks har noen faste turer, og setter opp noen tema inspirerte turer som spøkelsesvandring. Her er det engasjerte og hyggelige guider, som tar deg med på en minnerik og spennende reise i Oslo.

Opplev Oslo med Oslo Pass

Oslo pass - Vær egen guide med tilgang til attraksjoner

Med Oslo pass kan du være ditt eget guidebyrå, uten kompetansen og de lokale tipsene. Oslo pass gir deg tilgang på over 30 museer og attraksjoner, samt gratis av- og påstigning på kollektivtransporten i Oslo. Dette gjør at du kan oppleve store deler av byen selv. Du kan på noen av museene leie en guide, og derfor få en guidet tur på noen av stedene. Disse turene er ikke inkludert i Oslo pass, det er kun inngang som er inkludert. 

Tips til deg som skal velge guidebyrå i Oslo

Gå etter ekspertise og erfaring

Det er kjedelig hvis guiden din ikke snakker språket du ønsker, kommer forsinket eller dukker opp. Det er derfor anbefalt å velge et guidebyrå som du kan stole på, som har god erfaring og gode kundeomtaler. Oslo guidebureau er alltid et trygt valg, når du skal velge guide.

Still mange spørsmål til guiden

Guider i Oslo har massevis av kunnskap, og vet vanligvis mye mer enn de forteller på fellesturene. Hvis du er litt nysgjerrig og stiller mange spørsmål, kan du få mye interessant og nyttig informasjon som kan forbedre opplevelsen og forståelsen for det du ser på. Guider kan også ha tips til andre ting enn turen, som restauranter, hoteller og barer. 

Ha med drikke på lengre turer

Hvis du skal på en guidet tur som varer i 3 timer er det lurt å ha med noe å drikke på. Kjøp en flaske med vann i forkant av turen, slik at du enkelt har noe å drikke på når du skal bli sliten eller utmattet. Dette er spesielt viktige tips om sommeren, og lengre byvandringer. Noen turer stopper opp for å kjøpe forfriskninger, men ikke alltid så det er greit å være på den sikre siden. 

Det kan være nyttig og minnerikt å ha med en guide når du skal oppleve Oslo, det er derfor lurt å velge et godt guidebyrå som gjør at opplevelsen blir best mulig. Guide-byråene har mange guider hvor noen passer bedre for andre oppdrag enn ikke, la derfor guidebyrået sette opp og ordne for deg. Det er mulig å finne frilans guider som ikke er autorisert, men er ikke en anbefaling da det kan være uforutsigbart hva du møter. Finn guidebyrået som passer best for deg og bestill deg en guidet tur neste gang du skal utforske Oslo. 

Andre artikler du kan finne interessante
Opplev Oslo med Oslo Pass
Oslo Pass

Oslo Pass er et smart kjøp for deg som ønsker å oppleve mye i Oslo. Du får gratis inngang på over 30 musser og attraksjoner, og offentlig transport.

Les mer
Guidet turer i Oslo
Guidet turer

Du kan få guidet turer langs Oslofjorden, blant populære attraksjoner og med byvandringer. Det er mange måter du kan oppleve byen med guide.

Les mer
Byvandring i Oslo
Byvandring

Bli med på Byvandring i Oslo og lær mye av flinke guider. Her kan du velge mellom flere populære turer og oppleve naturen og mange ulike attraksjoner.

Les mer

Oppdag Oslo med tips og råd rett i mailboksen