Søk

7 unike badeplasser i Oslo du bør oppleve

Hva du vil finne her

Sørenga badeplass strand i Oslo

Oslo byr på et variert utvalg av naturlige badeplasser som inviterer til forfriskende bad og avslappende soling i vakre omgivelser. Uansett om du er en lokal innbygger eller en besøkende, vil du bli imponert over mangfoldet av alternativer for bading i byen. Gjør valget av badeplass lettere og se hvilken badeplass du kunne tenke deg å besøke. 

Hva du kan forvente av badeplasser i Oslo

Oslos badeplasser er kjent for sin naturlige skjønnhet og rene vann. Mange av badeplassene er omgitt av frodige skoger og har hoppetårn, sandstrender, eller klipper som tilbyr ideelle områder for soling og pikniker. I tillegg tilbyr noen badeplasser fasiliteter som toaletter, dusjer og kiosker, mens andre er mer uberørte og gir en mer naturlig opplevelse. Du kan forvente en avslappende opplevelse med fine vann og hyggelig atmosfære. 

Utvalgte badeplasser vi anbefaler å besøke

Sørenga badeplass brygge og mennesker

Sørenga Sjøbad - Dra på stranda rett ved byen

På Sørenga Sjøbad kan du nyte bading i krystallklart vann, slappe av på en liten sandstrand, og ta en svømmetur i Oslofjorden. Med en fantastisk utsikt over Oslofjorden tiltrekker Sørenga Sjøbad både lokalbefolkningen og besøkende som ønsker en avslappende dag ved vannet.

Huk Badeplass

Huk - Fine strender og frodig skog

Huk er en frodig  badeplass som ligger ved Oslofjorden og er omgitt av grønne skoger. Dette idylliske stedet har flere små sandstrender og klipper, perfekt for avslapping og bading i naturlige omgivelser. Huk er også et familievennlig sted med grunt vann som gir trygge lekeområder for barn.

Nordstrand badeplass Oslo

Nordstrand Bad - Populært badested med rik historie

Nordstrand Bad er et historisk rekreasjonsområde som har vært et populært badested i Oslo i mange tiår. Med en rik historie som strekker seg tilbake til begynnelsen av 1900-tallet, tilbyr badeplass med stein og klipper, stupetårn og en lang sandstrand. Dette er en strand du absolutt bør besøke.

Hvervenbukta Badeplass

Hvervenbukta - Nyt fine strender og det avslappende gresset

Hvervenbukta er en badeplass som ligger langs Bunnefjorden. Omgitt av frodig vegetasjon gir denne badeplassen en fredelig atmosfære for å nyte naturens skjønnhet. Her kan du slappe av på gresset, stranda eller ta et forfriskende bad i Oslofjorden eller grille med venner og familie.

Frognerbade bassengkomnplekss

Frognerbadet - Populært utendørsbasseng i vakker beliggenhet

Frognerbadet er et utendørsbasseng-kompleks ved Frogner. Frognerbadet har to 50 meter lange bassenger, et barnebasseng, en vannsklie og et stupetårn. Det omkringliggende området er malerisk, med en stor plen perfekt for soling eller avslapning. Enten du vil svømme, stupe eller rett og slett nyte den vakre naturen, er Frognerbadet et flott valg for en dag med moro og avslapning i Oslo.

Paradisbukta Badeplass Oslo

Paradisbukta - Rolig badestrand ideelt for piknik

Paradisbukta er et populært valg for de som søker fred og ro. Med sandstrand og grøntområder er dette stedet ideelt for pikniker og avslapning. Badetemperaturen her er ofte noe varmere enn i sjøen, og det er perfekt for de som ønsker å bade utenom høysesongen.

Bygdøy sjøbad i Oslo

Bygdøy Sjøbad - Unik badeplass med avslappende atmosfære

Bygdøy Sjøbad er en tradisjonsrik badeplass som har vært et kjent sted for rekreasjon i flere tiår. Med utsikt over Oslofjorden tilbyr denne badeplassen en lang sandstrand og badebrygge. Her kan du slappe av på plenen, bade i vannet og nyte en herlig dag ved denne flotte badeplassen. 

Husk på dette når du besøker badeplassene i Oslo

Du bør absolut ut å oppleve en eller flere av vinbarene i Oslo, men det kan vøre lurt å gjøre noen forberedelser for at oppelvelsen skla bli best mulig. Her er noen tips vi anbefealer å tenke på når du skal velge vinbar.

  • Sjekk vær- og badevilkår: Før du drar til en badeplass, er det viktig å sjekke værforholdene og badevilkårene. Noen badeplasser kan være stengt på grunn av dårlig vær eller dårlig vannkvalitet.

 

  • Ta med nødvendig utstyr: Husk å pakke med deg solkrem, håndklær, badetøy og eventuelt en piknikkurv med mat og drikke. 

 

  • Vær hensynsfull: Respekter skilt og regler på badeplassen, og vær hensynsfull mot andre besøkende. Hold området rent og ryddig, og unngå å lage støy som kan forstyrre andre.

 

  • Ta vare på naturen: Oslo har mange vakre naturområder, og det er viktig å ta vare på dem. Kast søppel i søppeldunkene, ikke plukk blomster eller skader vegetasjonen, og unngå å forstyrre dyrelivet.

Opplev Oslos fantastiske badeplasser og nyt en forfriskende dag ved vannet. Uansett om du foretrekker et naturskjønt tilfluktssted eller liv og nærhet til byen, har Oslo et bredt utvalg av badeplasser å tilby. Ta med familie og venner, slapp av på sandstrendene, ta en svømmetur i det klare vannet og nyt alt det Oslos badeplasser har å by på. En dag ved vannet er den perfekte måten å nyte naturen på sitt beste. Vi håper badeplassene falt i smak, men du trenger ikke å bekymre deg dersom du fortsatt er på søken. Dette er kun noen av badeplassene som finnes i Oslo og kun som vi anbefaler i denne artikkelen.

Andre artikler du kan finne interessante
Date i Oslo
Date i Oslo

Skal du på date og trenger tips til hva dere kan gjøre i Oslo? Her finner du morsomme aktiviteter og en rekke ulike forslag til restauranter.

Les mer
Pilates i Oslo
Pilates i Oslo

Lyst til å prøve Pilates i Oslo? Her finner du en liste over 10 anbefalte steder du kan trene Pilates, både for nybegynnere og erfarne. Finn et studio.

Les mer
Platebutikker i Oslo
Platebutikker i Oslo

Er du på jakt etter LP-plater? Her finner du anbefalte platebutikker som har et bredt utvalg av vinyl, lp, cd og skjulte skatter i musikkverden.

Les mer
Frisbeegolfbaner i Oslo
Frisbeegolf i Oslo

Frisbeegolf er en morsom og krevende sport som virkelig har tatt av i Oslo. Her finner du en rekke anbefalte frisbeegolfbaner du kan teste i Oslo.

Les mer
Padeltennis i Oslo
Padeltennis i Oslo

Padeltennis er en sosial og aktiv sport som har blitt svært populær over den siste tiden. Her finner du anbefalte steder du kan spille padeltennis i Oslo.

Les mer
Bruktbutikker i Oslo
Bruktbutikker i Oslo

Se våre 10 anbefalte bruktbutikker i Oslo. Her kan du finne alt fra klær, møbler, porselen og andre brukte gjenstander. Spar penger på brukte kjøp!

Les mer

Oppdag Oslo med tips og råd rett i mailboksen