Søk

Bruk trikken i Oslo og se byen mens du blir kjørt

Hva du kan finne her

Trikk i Oslo

Trikken eller sporveier kom til Oslo i 1875 og har siden den tid hatt en god utvikling og blitt et fantastisk kollektivtilbud i storbyer. Trikkene i Oslo går på elektrisitet og er et miljøvennlig reisetilbud til folket. Trikker går vanligvis på og over bilveier, og har store vinduer, noe som gjør det utmerket å kunne se utover mens du reiser. Trikkene kan lettere stoppe ved flere holdeplasser og er ofte noe du tar hvis du skal et sted som ikke er midt i byen. Trikkene er populære og kan i ukedager være ganske travle, spesielt i rushtiden. Skal du oppleve aktiviteter og attraksjoner i Oslo, kan trikken være et godt valg hvor du enkelt kan hoppe av og på, ved de ulike aktivitetene. Videre vil du finne hvordan det er å reise med trikk i Oslo. 

Hva du kan forvente av trikken i Oslo

Hva du kan forvente av trikkevognene

I Oslo er det flere generasjoner med trikker, fra eldre og mer slitne trikker til helt nye, nesten futuristiske i designet. Det spørs derfor veldig hvordan du opplever trikketuren. De eldste har kun trapper og stenger i åpningen, noe som er en utfordring for eldre med rullator, barnevogner, rullestoler. Du har også de nyeste hvor det ikke er noe høyde glipp fra perrongen til trikken, og hvor det på innsiden er fjernet en del stoler for å lage bedre plass for stående og utstyr. 

Hva du kan forvente av tilgjengelighet og ankomst

Trikker pleier å være pålitelige når det kommer til avgang og ankomst, men har oftere feil og forsinkelser da de kjører på bilveier hvor det kan være mange trafikale hindringer i løpet av en dag. Det er nesten 100 trikker i Oslo og det er mange holdeplasser slik at det er enklere å ta trikk når du skal reise. 

Hva du kan forvente av priser og billetter

Når du skal reise med trikk kan det være vrient å kjøpe billett, spesielt dersom du ikke er et sentralt sted. Trikkeholdeplassene har ikke på samme måte billettautomater hvor du enkelt kan kjøpe billetter, og du er derfor anbefalt å ha Ruter-appen når du reiser med trikk. Det er også viktig å skanne billetten når du går ombord trikken, slik at den blir gyldig.

Anbefalte holdeplasser du kan ta trikken fra

Trikk fra Jernbanetorget

Jernbanetorget - 4 trikkeholdeplasser og alle linjer

Jernbanetorget er midt i Oslo, og er et av stedene hvor du enkelt kan finne kollektivtransport for å reise videre til andre bydeler. Fra Jernbanetorget kan du ta alle linjer, altså linje 11 til og med linje 19. Trikkene er fordelt på 4 holdeplasser på Jernbanetorget, så det er lurt å være ekstra nøye med hvilken perrong du står på. Her kan du enkelt kjøpe billett fra automater eller fra Ruter-appen.

Trikk på Oslo Hospital

Oslo Hospital - Mye du kan oppleve på samme

Dette er en trikkeholdeplass som ligger sentralt i Oslo, like ved Barcode, Sørenga og Middelalderparken. Fra denne holdeplassen kan du ta linje 19 og 13, og komme deg videre oppover Norstrand eller mot Bekkestua. Dette er en populær holdeplass da den er tidlig og du kan få gode sitteplasser. Kjøp billetter enten fra appen eller fra automaten som av og til er i ustand. 

Trikk fra Storo

Storo - Trikkeholdeplass med mange muligheter

På Storo kan du enkelt ta trikken, som ligger ved en vei topp like ovenfor Storo kjøpesenter. Her går det trikker i to retninger, både mot Kjelsås, mot sentrum og Majorstuen. Du kan derfor enkelt reise videre til andre byer. Her går linjene 11 og 12, samt 17 og 18 som gjør at du kan få tilfeldig utvalg av trikker fra ulike generasjoner. Kjøp billett enten på Narvesen i nærheten, billettautomaten på stedet eller på Ruter-appen på mobilen.

Trikk fra Stortorvet

Stortorvet - Møtestedet for 3 trikkelinjer sentralt i Oslo

Stortorvet ligger like ved Karl Johans gate og er i nær tilknytning mye du kan gjøre i Oslo. Dette er en trikkeholdeplass som gir deg mange reisemuligheter. Her går hele 3 linjer og du kan komme deg til de fleste steder i byen fra dette stedet. Du kan komme deg til Grefsen, Ljabru, Bekkestua, Majorstuen og Rikshospitalet. Her kan du enkelt kjøpe billetter på flere Narvesen på hjørnet eller bestille fra mobilappen.

Aker Brygge trikkeholdeplass

Aker Brygge - Populær trikkeholdeplass ved havet

Aker Brygge er en populær destinasjon i Oslo, spesielt om sommeren. Her er det en trikkeholdeplass, hvor det kun går en trikk som er nummer 12, enten til Kjelsås eller til Majorstuen. Her får du ofte de eldre trikkene, med trappetrinn for å komme seg på og er ikke så brukervennlig for eldre personer. Trikkeholdeplassen ligger rett utenfor Nasjonalmuseet og har utsikt utover Oslofjorden. Her er det best å kjøpe billetter på appen, men finnes Narvesen på kort avstand.

Tips til deg som skal reise med trikk i Oslo

Se på reisetidene og planlegg turen

Når du skal reise med trikk, kan det være greit å planlegge. Det er enkelt å hoppe av og på, men plutselig er det forsinkelser, eller at trikken ikke går på dette tidspunktet. Da trikken vanligvis kun går mellom ca 05:00 og 01:30, og hvor det kan variere ved høytider og helger. Sjekk derfor nøye om du vet at du skal bruke trikken, hvis du kun skal et sted raskt på dagen, har du ofte ikke noe å bekymre deg for. 

Last ned appen

Da trikken kjører på trafikkerte veier kan det fort oppstå forsinkelser eller avvik som du enkelt kan få med deg gjennom Ruter-appen. Den kommer med forslag til rutevalg og du kan betale for billetter gjennom mobilen og enkelt se hvor mye tid du har igjen på billetten din. Appen er enkel å bruke og gratis å laste ned. 

Følg linjekartet

Å reise med trikk kan være overveldende. Heldigvis sitter du over bakken, slik at du ser hvilken retning du beveger deg og enkelt kan gå av trikken. Tipset er å se nøye på rutekartet for trikken i Oslo, og se etter navnet på holdeplassen du er og navnet på holdeplassen du skal. Husk at trikkene kjører i begge retninger og det kan være enkelt å sette seg på feil.

Å reise med trikken er en flott måte å oppleve deler av Oslo på, og det kan hende du ser ting og attraksjoner du ellers ikke ville sett. Trikkene har mange avganger og det er enkelt å finne en trikk som skal i samme retning som deg. Du kan være heldig og få en av de nyere trikkene, selv om mange lokale i Oslo fortsatt har en forkjærlighet for de eldre trikkene med god sitteplass. Hopp på trikken neste gang du skal reise rundt i Oslo, og kom deg enkelt frem og tilbake mellom attraksjoner og opplevelser. 

Andre artikler du kan finne interessante
Buss i Oslo
Offentlig transport

Bruk offentlig transport når du skal reise i Oslo. Her finner du mange ulike reisealternativ du kan velge når du skal reise rundt i Oslo.

Les mer
Buss til Nydalen
Buss

Buss er et enkelt alternativ for å komme seg rundt i Oslo. Det går mange busser, og bussene går til flere steder da de følger veier. Prøv buss i Oslo!

Les mer
Taxi i Oslo
Taxi

Hvis du ikke er kjent med byen og ønsker å komme deg fra dør til dør er taxi et godt alternativ. Taxi tar deg hvor du vil, ankommer raskt og er billig.

Les mer
E-kjøretøy i Oslo
E-kjøretøy

Når du skal utforske Oslo er det å reise med E-kjøretøy en raskt og enkel måte, hvor du kan mange ulike kjøretøy og komme deg helt frem i destinasjonen

Les mer
T-bane i Oslo
T-bane

T-bane er en effektiv måte å reise i Oslo, da du slipper trafikk og hindringer. Du kommer ikke nødvendigvis helt frem dit du skal, men et godt stykke på vei.

Les mer
Bysykkel i Oslo
Bysykkel

Bysykkel er et fantastisk alternativ til transport for å komme seg rundt i Oslo. Her finner du ulike bysykkelstativ spredt rundt i Oslo. Prøv bysykkel når du er i Oslo.

Les mer

Oppdag Oslo med tips og råd rett i mailboksen