Søk

Benytt deg av E-kjøretøy når du reiser i Oslo

Hva du kan finne her

E-kjøretøy i Oslo

Hvis du ønsker å se store deler av byen Oslo, er det å leie E-kjøretøy et godt alternativ. Dette er kjøretøy som står plassert rundt om i Oslo. Byen har mange leverandører som tilbyr utleie av ulike kjøretøy som segway- elektrisk sparkesykkel og elektrisk sykkel. Dette er enkle kjøretøy som du ofte har vært borti tidligere, og som ikke krever noe førerkort for å bruke E-kjøretøyene. Dette er maskiner med god hastighet som gjør at du raskt og enkelt kan kjøre rundt i Oslo og komme seg mellom steder. Her vil du finne informasjon om E-kjøretøy og anbefalte tilbydere.

Hva du kan forvente av E-kjøretøy i Oslo

Hva du kan forvente av kjøreutstyret

Når du skal leie et E-kjøretøy pleier disse å være av god kvalitet, uten problemer. Det kan derimot hende at noen av kjøretøyene har ødelagte bremser, sjanglete hjul, vinglete ratt eller svak motor, men dette ser du før du starter leien. De mest populære E-kjøretøyene i Oslo pleier å være E-sparkesykkel og E-sykkel, med god rekkevidde for å kunne kjøre rundt hele byen. Flere av E-kjøretøyene har også hjelm og beskyttelsesutstyr som det er oppfordret til å bruke i tilfelle ulykker.

Hva du kan forvente av tilgjengeligheten

Når du skal finne et E-kjøretøy trenger du ofte ikke å lete lenge, disse står plassert oppreist på gatene, ofte samlet med flere kjøretøy . Det er enkelt å bestille kjøreturer og finne de ulike kjøretøyene i appene tilhørende tilbyderne. Midt i sentrum er det flere E-kjøretøy, og det blir vanskeligere og vanskeligere å finne desto lengre ut av sentrum kjernen du drar.

Hva du kan forvente av prisene

Prisene på utleie av disse E-kjøretøyene er billige, og en stor grunn til at dette har blitt et populært transportmiddel. Det er vanligvis en engangssum for å låse opp kjøretøyet og en løpende pris som går minutt for minutt. Her pleier opplåsning å koste ca 10kr, og minuttprisen for kjøring ligger på ca 2 kr, men dette varierer fra de ulike tilbyderne. Noen tilbyr også pakker som gjør prisene enda billigere hvis du skal kjøre mye og mange dager.

Anbefalte aktører med utleie av E-kjøretøy

Bolt E-sparkesykkel i Oslo

Bolt - bredt utvalg av kjøretøy og enkelt å finne

Bolt er et internasjonalt selskap som driver med utleie av E-kjøretøy, hovedsakelig E-sykler og E-sparkesykler. Kjøretøyene er av god kvalitet og fremstår som robuste. De har en brukervennlig og enkel app, som er gratis å laste ned. Du kan finne kjøretøy på appen, eller se etter grønne E-kjøretøy, som er hovedfargen til Bolt. Bolt har lave priser på turene, og god kundeservice dersom det skulle være et problem. 

Ryde E-sparkesykkel

Ryde - Norsk selskap med mange E-sparkesykler

Ryde er et nytt norsk selskap som spesialiserer seg på utleie av E-kjøretøy og da hovedsakelig E-sparkesykler. Sparkesyklene til Ryde er brede, slik at du får god plass til å kunne stå. De har også god demping, noe som gjør kjøreturen til en bedre opplevelse. For Ryde er det viktig med sikkerhet, og her finner du ofte hjelmer festet på E-sparkesyklene. Du kan finne sparkesyklene ved å se i appen, eller se etter helgrønt design langs gatene. 

Voi E-sparkesykkel

Voi - Robuste og solide E-kjøretøy

Voi er et anerkjent og populært valg når det kommer til E-kjøretøy i Oslo. Disse sparkesyklene har gode håndtak, sterke motorer og en solid holder for mobilen din som du kan feste på styret. Voi har mange sparkesykler i byen og det bør være enkelt å finne en gjennom appen eller ved å gå i noen få minutter. Disse E-sparesyklene er røde, og skiller seg greit ut fra de andre E-kjøretøyene.

Lime E-sykkel

Lime - Billig og lett tilgjengelige E-sykler

Lime er et billig og bra utleieselskap av E-kjøretøy. De fokuserer på lave priser og har ofte tilbud som gjør det attraktivt å velge dem. Lime får færre og færre E-sparkesykler i byen, og har får det meste nå kun E-sykler. Disse syklene er utstyrt med kurv, mobilholder og er gode å sykle på. Lime har en brukervennlig app som enkelt viser hvor syklene står, syklene pleier å være lysegrønne og hvite og bør være enkelt å oppfatte

Tier E-sparkesykkel

Tier - Populært valg med mange kjøretøy i byen

Tier er et populært valg og har mange E-kjøretøy plassert i Oslo. De spesialiserer seg hovedsakelig innenfor E-sparkesykler og har gode sparkesykler med lang batteritid og sterke motorer som enkelt kan holde farten opp bakker eller med ekstra vekt. Tier kan være litt dyrere, men her er det enkelt å finne gode kjøretøy, noe som gir et stort pluss. E-sparkesyklene er havgrønne/mørkegrønne, husk å bruk appen for å enkelt finne kjøretøyene. 

Tips til deg som skal bruke E-kjøretøy i Oslo

Sett fra deg E-kjøretøyet på riktig plass

Det er viktig å se om leverandøren du bruker E-kjøretøyet til, har en grense på hvor du kan parkere. De aller fleste har dette, og det er ikke alltid like muligheter for parkering av kjøretøyet. Det er også fint om du setter kjøretøyene oppreist og gjerne samlet med andre E-kjøretøy, slik at det ikke er i veien for andre. 

Se om det er stengt for kjøring på kvelden

I Oslo har noen av leverandørene stengt bruken av E-kjøretøyene på kvelds og nattestid da det fort kan oppstå ulykker eller uansvarlig kjøring. Det kan derfor være greit å se om det er en tidsbegrensing for når du må være av E-kjøretøyet ditt og ikke kan aktivere et nytt.

Meld ifra ved problemer

Hvis du ser ødelagte E-kjøretøy eller har dårlige opplevelser med det du kjører bør du melde i fra problemene. Det er enkelt at ting blir ødelagt eller lider av slitasje, noe som gjør at utleie-leverandørene kan identifisere kjøretøyene og fikse dem slik at det blir bedre opplevelser for alle. Du kan melde i fra om problemer på appen eller deres nettsider. 

For deg som planlegger å se mye i samme byområde og ønsker å komme deg fort frem og tilbake, er E-kjøretøy et perfekt alternativ. Disse kan du enkelt finne gjennom apper eller langs gatene, og du kan som regel sette deg fra deg der du skal dra. Dette gjør det til en enkel og billig løsning for transport, men er kanskje ikke like behagelig på vinterstid. Det er vanlig for brukere av E-kjøretøy å kjøre på sykkelveier, bilveier og kreves derfor oppmerksomhet av føreren. Uansett hvilket E-kjøretøy du velger går det nok bra og det meste her er på preferanser. 

Andre artikler du kan finne interessante
Buss i Oslo
Offentlig transport

Bruk offentlig transport når du skal reise i Oslo. Her finner du mange ulike reisealternativ du kan velge når du skal reise rundt i Oslo.

Les mer
Buss til Nydalen
Buss

Buss er et enkelt alternativ for å komme seg rundt i Oslo. Det går mange busser, og bussene går til flere steder da de følger veier. Prøv buss i Oslo!

Les mer
Taxi i Oslo
Taxi

Hvis du ikke er kjent med byen og ønsker å komme deg fra dør til dør er taxi et godt alternativ. Taxi tar deg hvor du vil, ankommer raskt og er billig.

Les mer
T-bane i Oslo
T-bane

T-bane er en effektiv måte å reise i Oslo, da du slipper trafikk og hindringer. Du kommer ikke nødvendigvis helt frem dit du skal, men et godt stykke på vei.

Les mer
Trikk i Oslo
Trikk

Når du reiser med trikk kan du se byen mens du kjører forbi vakre bygninger, attraksjoner og byens store liv. Det er billig å reise med trikk i Oslo

Les mer
Bysykkel i Oslo
Bysykkel

Bysykkel er et fantastisk alternativ til transport for å komme seg rundt i Oslo. Her finner du ulike bysykkelstativ spredt rundt i Oslo. Prøv bysykkel når du er i Oslo.

Les mer

Oppdag Oslo med tips og råd rett i mailboksen