Søk

Bussholdeplasser du enkelt finner busser i Oslo

Hva du kan finne her

Buss i Oslo

Når du kommer deg fra ulike steder i Oslo, kan det være for langt til å bruke beina. Buss er derfor et ypperlig alternativ, da bussene har mange ruter og dekker store deler av overflaten til Oslo. Når du kjører med buss vil du kunne se ut av vinduer og få med deg deler av byen og få en formening om hvor du er. Her er det enklere å også komme nærmere der du skal, da det er flere busstopp på samme strekning, ovenfor for eksempel T-bane. Bussene i Oslo går ofte og det er enkelt for venner og familie, eller turister som er ute i byen å hoppe på en buss for å komme seg videre til neste opplevelse. 

Hva du kan forvente av busser i Oslo

Hva du kan forvente av bussen og sjåførene

Bussene i Oslo er farget rød og er busser du kan gå av og på alle dører. Mange av bussene har i dag rukket å bli elektriske eller hybrider, for å bevare bymiljøet. Bussene er utstyrt med enkle ster og har ulike grep du kan holde i på vegger og i taket. Sjåførene er dyktige og trygge sjåfører som sjeldent skaper ulykker. 

Hva du kan forvente av tilgjengelighet og ankomst

Bussene i Oslo er flinke til å holde seg punktlige og på tide, selv om det kan oppstå hendelser som gjør at bussene kommer forsinket. I Oslo venter gjerne bussjåføren litt ekstra dersom den ser at du løper for å rekke bussen, dette kan føre til senere avganger, men det utgjør ofte ikke mange minutter. Bussene går ofte, og kan variere alt fra hvert 5 minutt til hvert 15, du skal et stykke ut av byen dersom du må vente lengre enn 15 minutter på bussen din. 

Hva du kan forvente av priser og betaling

Du har ikke mulighet til å betale kontant på bussen, og trenger en gyldig bussbillett før du går ombord. Du kan kjøpe billett på ulike automater, butikker og i Ruter-appen. Pris for en voksen enkeltbillett i Oslo er 40 kr, men kan fort bli lavere dersom du er honnør, student eller barn. 

Anbefalte bussholdeplasser med flere linjer

Buss til Nydalen

Nydalen - Bussholdeplass mot Sentrum, vest og østkanten

Nydalen er på kanten og utsiden av Oslo, samt et endestopp for flere store busslinjer. Du kan derfor enkelt finne en buss her som skal kjøre til andre siden av Oslo, hvor du kan hoppe av der du skal. Bussene går vanligvis rett utenfor BI og T-banen, men kan også være i en sidegate, så vær nøye når du sjekker informasjonen. Her kan du kjøpe billett på T-banen, Nydalen torget eller ved appen. 

Buss fra Helsfyr i Oslo

Helsfyr - Holdeplass med busser som stopper samme sted

Helsfyr er en sentral del av østkanten i Oslo og her finner du mange busslinjer som tar deg til ulike bydeler i østkanten, eller tilbake mot sentrum kjernen. Her er bussene ganske samlet på samme holdeplass, hvor bussene går i begge retninger. Du kan også noe mat og drikke på Narvesen som ligger på bussholdeplassen, men også få kjøpt bussbilletter dersom du ikke har gjort dette i appen.

Buss fra Majorstuen i Oslo

Majorstuen - Enkelt å komme seg både til og fra med buss

Majorstuen er en bydel med mye spennende å besøke, som Vigelandsparken og Frognerbadet. Midt på Majorstuen, like ved T-banen, finner du mange ulike busslinjer som tar deg i alle retninger. Bussholdeplassene er ikke rett ved siden av hverandre, men i litt ulike gater, ut ifra hvor du skal. Du kan kjøpe billett på automatene, Narvesen like ved og Ruter-appen.

Buss fra Jernbanetorget

Jernbanetorget - Sentralt og tilgang til mange busslinjer

Jernbanetorget er stedet hvor du kan finne nesten alle bussene. Jernbanetorget ligger rett ved Oslo Sentralstasjon og du finner mange ulike busslinjer som kan ta deg i alle retninger og bydeler. Bussene er fordelt utover mange ulike holdeplasser, og du er kort gange fra Oslo bussterminal. Her kan du enkelt kjøpe billett på en av automatene eller på forhånd i appen. 

Buss fra Nationaltheatret

Nationaltheatret - Mange linjer og rett ved Aker Brygge

Nationaltheatret er en sentral holdeplass i nær tilknytning Solli, Aker Brygge, Oslo sentrum, og Majorstuen. Her går det mange busslinjer som tar deg til alle bydeler i Oslo. Bussene er samlet på ett sted og kjører i begge retninger fra denne holdeplassen. Bussholdeplassen ligger rett bak Nationaltheatret. Du får kjøpt billett ved Narvesen, flere billettautomater og ved å bestille i Ruter-appen.

Buss til St. Hanshaugen i Oslo

St. Hanshaugen - Busser som kjører i 4 ulike retninger

St. Hanshaugen er en bydel med mye liv og vakker natur og parker. På toppen av St. Hanshaugen finner bussholdeplassene som kan ta deg over alt i byen. Du har busser som går i alle 4 retninger, og enkelt tar deg dit du skal. Her kan det være lett å gå feil, så vær ekstra nøye når du ser på holdeplassen din. Her får du kjøpt billetter på en Deli De luca som ligger i nærheten, samt ved appen på mobilen.

Tips for deg som skal reise med buss i Oslo

Planlegg reisen

Planlegg hvor du skal reise, hvilke holdeplasser som er i nærheten og hvordan du enklest kommer deg dit. Det er ikke alltid buss er det beste alternativet, selv om det ofte er enkelt. Du kan enkelt bruke apper som Google Maps for å kartlegge hvilket kollektivtransport som er det beste å ta.

Last ned Ruter-appen

Hvis du skal reise med offentlig transport i Oslo, bør du absolutt laste ned Ruter-appen, selv kun for en kort periode. Den er enkel å bruke, gir deg en live oversikt over dine ruter og busslinjer, samt har en god betalingsløsning som gjør at du alltid kan kjøpe billett. 

Kanskje du bør om du bør kjøpe dagspass

Hvis du skal reise mye i Oslo, kan det være lurt å tenke på om du skal enten kjøpe dagspass, ukekort, eller månedskort for Ruter-tilbudene. Dette gjør at du kan spare litt penger, ved å ikke gjentatte kjøpe flere enkeltbilletter på en dag. En billett varer 60 minutter, så du får jo reist en god stund på den tiden.

Det er koselig å kjøre buss i Oslo, du kommer deg enkelt og raskt frem til stedene du skal, samtidig som du får nyte den vakre utsikten av byen. Du kan reise mange steder med buss og det er mye du kan besøke og oppleve dersom du finner potensialet i busslinjene. Bussene er pålitelige, har mange avganger og går alle dager i uken noe som gjør dette til et sikkert alternativ for transport i Oslo. Se om du enklere kan reise rundt i Oslo, og ta buss neste gang du skal se byen. 

Andre artikler du kan finne interessante
Buss i Oslo
Offentlig transport

Bruk offentlig transport når du skal reise i Oslo. Her finner du mange ulike reisealternativ du kan velge når du skal reise rundt i Oslo.

Les mer
Taxi i Oslo
Taxi

Hvis du ikke er kjent med byen og ønsker å komme deg fra dør til dør er taxi et godt alternativ. Taxi tar deg hvor du vil, ankommer raskt og er billig.

Les mer
E-kjøretøy i Oslo
E-kjøretøy

Når du skal utforske Oslo er det å reise med E-kjøretøy en raskt og enkel måte, hvor du kan mange ulike kjøretøy og komme deg helt frem i destinasjonen

Les mer
T-bane i Oslo
T-bane

T-bane er en effektiv måte å reise i Oslo, da du slipper trafikk og hindringer. Du kommer ikke nødvendigvis helt frem dit du skal, men et godt stykke på vei.

Les mer
Trikk i Oslo
Trikk

Når du reiser med trikk kan du se byen mens du kjører forbi vakre bygninger, attraksjoner og byens store liv. Det er billig å reise med trikk i Oslo

Les mer
Bysykkel i Oslo
Bysykkel

Bysykkel er et fantastisk alternativ til transport for å komme seg rundt i Oslo. Her finner du ulike bysykkelstativ spredt rundt i Oslo. Prøv bysykkel når du er i Oslo.

Les mer

Oppdag Oslo med tips og råd rett i mailboksen