Søk

6 måter du kan reise med offentlig transport i Oslo

Hva du kan finne her

Buss i Oslo

Når du skal komme deg rundt i Oslo er det et hav av muligheter for deg å velge offentlig transport og andre reisemuligheter. I Oslo er det veldig mye å se, og det er noe for enhver smak fra museum, gallerier, attraksjoner som Operahuset og aktiviteter som minigolf eller strandturer. Det kan fort bli dyrt om du skal leie bil og det er ikke ofte så enkelt å finne parkeringsplass, det er derfor ypperlig å kunne benytte seg av den offentlige transporten. Her vil du få tips og anbefalinger, samt lære det viktigste du trenger før du reiser med offentlig transport i Oslo. 

Hva du kan forvente av offentlig transport

Hva du kan forvente av valgmuligheter

Når du skal velge transportmiddel kan du velge buss, T-bane, trikk, bysykler, E-kjøretøy og taxi. Noen av valgene er raskere enn andre, mens noen er mer komfortable, og andre mer mobile. Det kommer derfor helt an på hvordan du ønsker å reise rundt i Oslo, på hvilken metode som er best. Husk at du alltid kan kombinere de ulike transportmulighetene når du skal reise.

Hva du kan forvente av tilgjengelighet

Oslo er en by som har god offentlig transport, hvor det er både bussholdeplasser, T-banestasjoner, trikkeholdeplasser og gode løsninger for taxi og enkle E-kjøretøy. Dette gjør det enkelt for deg å benytte deg av offentlig transport når du skal reise. Det er lurt å planlegge turen for å se om ulike transportmuligheter passer med hverandre.

Hva du kan forvente av priser

Offentlig transport i Oslo kan bli dyrt, spesielt hvis du kjøper enkeltbilletter hele tiden. Du bør derfor prøve å planlegge om du skal bruke offentlig transport videre og om du kan kjøpe. Samme billett kan gjelde på flere av av de offentlig transportmulighetene, men sjekk alltid en ekstra gang slik at du har gyldig billett på reisen din. Billettprisene varierer fra transportmidler, men du kan regne med en minste fra 39 kr og oppover i timen. 

Våre anbefalte reisemuligheter med offentlig transport

Buss til Nydalen

Buss - Enkelt og brukervennlig reisemåte

Buss er et bra fremkomstmiddel, da det kan kjøre deg nærmere din destinasjon. Det er mange bussholdeplasser i Oslo, og byen er full av røde busser som kjører deg dit du trenger. Bussene går ofte, og er også et av fremkomstmidler som kjører lengst på natten. Dette er derfor et sikkert valg når du skal reise rundt i Oslo, her kjøper du billett i Ruter-appen.

T-bane i Oslo

T-Bane - Raskt og effektiv reisemåte

T-bane i Oslo er ikke like komplisert som i andre store byer i Europa. Den kjører i to retninger, som er øst og vest. Det opereres med 5 ulike T-banelinjer, som tar deg rundt hele Oslo. T-banestasjonene ligger vanligvis sentralt i de ulike bydelene, og du kan enkelt finne ny transport videre, eller gå den siste distansen. På T-banen trenger du gyldig billett, som du enten kjøper på Narvesen i nærområdet eller i appen

Trikk i Oslo

Trikk - Se byen gjennom vinduer mens du reiser

Trikk er et koselig fremkomstmiddel da det er store, åpne vinduer hvor du kan se ut og få med deg byen mens du kjører. Trikk er et miljøvennlig vanlig som går på elektrisitet og kan ta deg rundt hele Oslo. Det er over 100 trikkestopp, og du kan enkelt finne en trikk som tar deg dit du skulle trenge. Trikken kan havne i trafikk, da de deler veien med biler og kan være et forutsigbart element. For å reise med trikken trenger du en billett fra Ruter, som du kjøper i appen eller billettautomatene.

Bysykkel i Oslo

Bysykkel - Velg et miljøvennlig reisealternativ

Bysykkel er et sunt og miljøvennlig alternativ til transport i Oslo. Du kan enkelt leie en sykkel for 60 minutter og raskt komme deg fra a til b. Det er mange sykkelveier i Oslo, og byen har gjort det enkelt for dem som sykler. Dette kan derfor være et godt alternativ, spesielt på sommeren. For å bruke bysykkel trenger du å laste ned bysykkel-appen. 

Taxi i Oslo

Taxi - Reis fra dør til dør på en komfortabel måte

Taxi er en annen mulighet som fremkomstmiddel. Det er mange ulike taxiselskap å velge mellom, og de varierer alle i pris og kvalitet. Taxi er et godt fremkomstmiddel da det vanligvis går veldig raskt, du kommer dør til dør, og det er en komfortable måte å reise på. Denne metoden kan være dyr om du tar taxi ofte, så det kan være lurt å spørre om fastpris. Du ser enkelt priser og ulike tilbud i appene til taxiselskapene.

E-kjøretøy i Oslo

E-kjøretøy - Kom deg raskt og enkelt rundt i Oslo

Hvis du kjenner byen godt, og skal raskt fra a til b, kan ofte E-kjøretøy være et godt valg. Du kan velge mellom E-sykler og E-sparkesykler, som går opp mot 20-30 km i timen. Du kan reise på sykkelveier i byen som gjør det trygt, både for deg og forgjengere. De fleste selskapene som driver utleie av E-kjøretøy er like, men det skiller seg på pris og kvalitet, så finn det selskapet som har de kjøretøyene du liker best. 

Tips for deg som skal reise med offentlig transport i Oslo

Last ned mobilappen for reise

Hvis du skal reise med det vi kaller kollektivtransport, altså buss, trikk eller T-bane, anbefaler vi at du laster ned Ruter-appen. Denne appen gjør det enkelt for deg å finne rutetider, holdeplasser og betale, samt se hvor lenge du har igjen av tid på billetten. Appen er enkel å bruke og gratis å laste ned, noe som gjør det til et enkelt valg. 

Kjøp periodebillett om du skal reise mye

Hvis du er i Oslo i noen dager eller uker, kan det være greit å vurdere om du skal kjøpe periodebillett for å spare penger. Det blir fort dyrt å kjøpe gjentagende engangsbilletter, så her kan du spare en del penger dersom du planlegger eller ser for deg alt du skal på tiden i Oslo.

Vær oppmerksom og høflig

Fordelen med å ta offentlig transport er å kunne møte mennesker og gjøre gode gjerninger. Vær alltid hyggelig og høflig med dine medreisende. Er det en eldre som trenger sitteplass, eller en gravid dame som er sliten av å stå? Tilby deg å hjelpe, det betyr kanskje mer for den andre personen enn vi selv tror.

Du bør absolutt oppleve det Oslo har å tilby og for å få med deg mest mulig, kan det være lurt å vurdere offentlig transport når du skal bevege deg mellom steder. Du har et bredt utvalg, hvor T-bane er raskest og hvor du kan se mer av byen ved å kjøre trikken. Det er som regel mer miljøvennlig og billigere å reise med offentlig transport, hvor det samtidig er vanskelig å finne parkering i byen. Da faller valget ofte på å velge offentlig transport som går året rundt i Oslo. Se hvilken transportmulighet som blir din favoritt. 

Andre artikler du kan finne interessante
Buss til Nydalen
Buss

Buss er et enkelt alternativ for å komme seg rundt i Oslo. Det går mange busser, og bussene går til flere steder da de følger veier. Prøv buss i Oslo!

Les mer
Taxi i Oslo
Taxi

Hvis du ikke er kjent med byen og ønsker å komme deg fra dør til dør er taxi et godt alternativ. Taxi tar deg hvor du vil, ankommer raskt og er billig.

Les mer
E-kjøretøy i Oslo
E-kjøretøy

Når du skal utforske Oslo er det å reise med E-kjøretøy en raskt og enkel måte, hvor du kan mange ulike kjøretøy og komme deg helt frem i destinasjonen

Les mer
T-bane i Oslo
T-bane

T-bane er en effektiv måte å reise i Oslo, da du slipper trafikk og hindringer. Du kommer ikke nødvendigvis helt frem dit du skal, men et godt stykke på vei.

Les mer
Trikk i Oslo
Trikk

Når du reiser med trikk kan du se byen mens du kjører forbi vakre bygninger, attraksjoner og byens store liv. Det er billig å reise med trikk i Oslo

Les mer
Bysykkel i Oslo
Bysykkel

Bysykkel er et fantastisk alternativ til transport for å komme seg rundt i Oslo. Her finner du ulike bysykkelstativ spredt rundt i Oslo. Prøv bysykkel når du er i Oslo.

Les mer

Oppdag Oslo med tips og råd rett i mailboksen