Søk

Bruk T-banen for å komme deg raskt rundt i Oslo

Hva du kan finne her

T-bane i Oslo

Hvis du skal komme deg raskt rundt til sentrale steder i Oslo, er T-banen absolutt det beste valget av kollektivtransport. T-banen i Oslo er ganske enkel i den forstand at det går enten mot øst eller vest, og kun to linjer. Det kan være lett å bli forvirret av alle rutene og linjene, men tenk at det meste går til de samme stedene. T-banene går som regel under bakken i Oslo, men har også ulike deler av strekninger som er utendørs og som gir deg utsikt. Du kan reise med T-banen til de fleste stedene i Oslo, men er ofte begrenset til de mest sentrale stedene i bydelene. Her finner du tips og veiledning for deg som skal ta T-bane i Oslo. 

Hva du kan forvente av T-banen i Oslo

Hva du kan forvente av T-banevognene

T-banen i Oslo er utstyrt med flere vogner, hvor hver av vognene har stå- og sitteområder. T-banevognene pleier å være luftig å ha stor plass, mellom gangene i forhold til for eksempel busser. På T-banen er det ingen konduktører og du ser aldri føreren som sitter avlukket i front og dørene åpnes vanligvis automatisk. 

Hva du kan forvente av tilgjengelighet og ankomst

Å reise med T-bane går vanligvis veldig raskt da det er ingen trafikk eller hindre i veien. T-banen går kun på 5 linjer i Oslo, og har litt over 100 stoppesteder. Dette gjør at du må bytte kollektivtransport for å reise videre, dersom du ikke skal oppholde deg sentralt i bydelen rundt T-banestasjonen.

Hva du kan forvente av priser og betaling

Alle T-banestasjoner har automater som gjør det mulig for å betale med kort eller kontant på selve stasjonen. Du kan også betale med Ruter-appen og ha billetten tilgjengelig digitalt. Pris for en voksenbillett med trikken er vanligvis 40 kr, og varer i 60 minutter. Du kan kjøpe ulike billetter som varer lengre og koster mer. Det er ingen som sjekker billetten din på T-banen, men det kan oppstå billettkontroll hvor du må vise gyldig billett. 

Anbefalte T-banestasjoner i Oslo

Storo T-bane

Storo T-banestasjon - Kom deg enkelt rundt i byen

Hvis du er i nærheten av Storo kjøpesenter, eller kanskje har gått oppover Akerselva, kan Storo – T-banestasjon være et bra valg. Denne ligger sentralt på Storo, like ved kjøpesenteret. Fra Storo kan du ta T-banen med linje 4 og 5, enten til Vestli eller sentrum. Husk å kjøpe billett enten i appen eller på en av de tilgjengelige automatene på plattformen. 

Nationalthearet T-bane Oslo

Nationaltheatret T-banestasjon - Velg mellom alle 5 linjer

Nationaltheatret T-banestasjon er en vakker T-banestasjon og ligger sentralt i Oslo for dem som ønsker å dra rundt for opplevelser. Like utenfor T-banestasjonene ligger en vakker fontene bak Nationaltheatret. Her går alle 5 linjene så du kan være sikker på å komme deg dit du skal. Her kan du kjøpe billett på en av automatene, på Narvesen ved fontene, eller på mobilen med Ruter-appen. 

Ensjø T-banestasjon

Ensjø T-banestasjon - En moderne T-banestasjon

Ensjø T-banestasjon ligger mot østkanten av Oslo. Like ved T-banestasjonen ligger det en konstruert dam som virkelig gir godfølelsen på sommeren. Hvis du befinner deg på Ensjø kan du ta alle linjer fra 1-4, men husk å stå på riktig side i forhold til hvor du skal. Ensjø T-banestasjon har en matbutikk rett i nærheten og Narvesen hvor du kan kjøpe billett, dersom du ikke har mulighet til å kjøpe fra mobilen. 

Majorstuen T-banestasjon

Majorstuen T-banestasjon - Enkel reisevei og alle 5 linjer

Majorstuen T-banestasjon er en enkel utendørs stasjon med to retninger for trafikk. I nærheten av stasjonen kan du finne opplevelser som Colosseum kino, Frognerparken og handlegaten i Bogstadveien. Fra Majorstuen T-banestasjon kan du ta alle 5 linjene, så pass på at du setter deg på riktig T-bane. På denne stasjonen får du kjøpt billetter på flere automater og Narvesen butikker, samt alltid samme mulighet på Ruter-appen.

Tøyen T-banestasjon

Tøyen T-banestasjon - Oslo Øst med mange linjevalg

Tøyen T-banestasjon kan være noe vanskelig å navigere seg rundt, hvis du ikke følger skiltingen, fra det punktet bør det gå helt fint. Dette er den siste stasjonen østover hvor alle 5 linjene med T-bane går. Skal du derfor videre østover, vær forsiktig med hvilken T-bane du går på slik at du kommer riktig. På T-banestasjonen kan du kjøpe billetter fra automater og eventuelt fra mobilappen.

Jernbanetorget T-banestasjon

Jernbanetorget T-banestasjon - Neste alle reisemuligheter

Jernbanetorget T-banestasjon er den mest sentrale T-banestasjonen i Oslo. Den ligger under Oslo Sentralstasjon og har en kort vei til tog, busser, trikk og annen transport. Stasjonen deler seg opp i to, hvor den ene siden går mot øst og den andre mot vest. Du kan kjøpe billetter på Narvesen som ligger på stasjonen, eller ved ulike billettautomater spredt rundt på stasjonen.

Tips til deg som skal ta T-bane i Oslo

Se på åpningstider for T-banen

T-banen i Oslo går ikke døgnet rundt og varierer fra de ulike strekningene og dagene. Vanligvis går T-banene mellom 05:30, og 01:30, men du bør se på en rutetabell eller søke opp på Ruter-appen om T- banen går når du skal ta den.  Plutselig er det også feil på linjen, som gjør at det ikke går T-baner.

Se nøye på rutetabellene

Rutetabellene kan virke overveldende i starten, med mange farger og streker som går om hverandre. Det er ikke så komplisert og du finner fort ut av det, se etter navnene på stedene du skal, og nummeret på fargen til linjen din. Det er enkelt å ta feil T-banelinje eller sette seg på feil retning, derfor er det ekstra greit å se på T-banen en ekstra gang før du går ombord. 

Ha alltid gyldig billett

Det er ofte kontrollert på T-baner, og det er ofte du ikke kan se disse komme. Det er derfor lurt å alltid ha en gyldig billett når du reiser med T-banen, selv om det ikke er noen som kommer å sjekker deg til vanlig. Skal du reise mye kan det være lurt med en billett som varer over en lengre periode. Det kan få et gebyr på mellom 900 -1200 kr for å ikke ha gyldig billett på T-banen, og det er enkelt å kjøpe billett på Ruter-appen. 

Skal du raskt mellom sentrale steder er kanskje T-bane noe for deg. T-bane er enkelt å bruke da det kun er to retninger, og det går raskt uten annen trafikk på rutene. Det er 5 linjer å forholde seg til, hvor de fleste går til samme steder, og splitter seg desto lengre ut av sentrum kjernen. Hvis du skal til et sted som er i nærheten av en T-banestasjon, er ofte T-bane det beste valget, men hvis du skal reise videre med kollektivtransport er det greit å se om tidene matcher. Neste gang du er ute i Oslo er det bare å hoppe på T-banen og oppleve nye deler av byen. 

Andre artikler du kan finne interessante
Buss i Oslo
Offentlig transport

Bruk offentlig transport når du skal reise i Oslo. Her finner du mange ulike reisealternativ du kan velge når du skal reise rundt i Oslo.

Les mer
Buss til Nydalen
Buss

Buss er et enkelt alternativ for å komme seg rundt i Oslo. Det går mange busser, og bussene går til flere steder da de følger veier. Prøv buss i Oslo!

Les mer
Taxi i Oslo
Taxi

Hvis du ikke er kjent med byen og ønsker å komme deg fra dør til dør er taxi et godt alternativ. Taxi tar deg hvor du vil, ankommer raskt og er billig.

Les mer
E-kjøretøy i Oslo
E-kjøretøy

Når du skal utforske Oslo er det å reise med E-kjøretøy en raskt og enkel måte, hvor du kan mange ulike kjøretøy og komme deg helt frem i destinasjonen

Les mer
Trikk i Oslo
Trikk

Når du reiser med trikk kan du se byen mens du kjører forbi vakre bygninger, attraksjoner og byens store liv. Det er billig å reise med trikk i Oslo

Les mer
Bysykkel i Oslo
Bysykkel

Bysykkel er et fantastisk alternativ til transport for å komme seg rundt i Oslo. Her finner du ulike bysykkelstativ spredt rundt i Oslo. Prøv bysykkel når du er i Oslo.

Les mer

Oppdag Oslo med råd og tips rett i mailboksen