Søk

Prøv bysykkel neste gang du skal utforske Oslo

Hva du kan finne her

Bysykkel i Oslo

Hvis du bor i Oslo uten sykkel eller er en turist på besøk, er bysykkel et fantastisk tilbud for å transportere seg rundt. Disse syklene kan du bruke til å reise til jobb, stranda, museum og andre attraksjoner. Bysykkel er en enkel løsning hvor du bruker appen til å låse opp en sykkel som står i et stativ, og du kan sykle avgårde før du setter den fra deg i et annet stativ. Det er også mange sykkelveier i Oslo, noe som gjør det optimalt å kunne leie en sykkel. Du kan enkelt finne bysykler i Oslo og vi vil gi deg noen anbefalte steder å dra for å finne bysykler. 

Hva du kan forvente av bysykler i Oslo

Hva du kan forvente av sykkel og bruk

Bysyklene i Oslo er ikke elektriske, men er i god stand selv om de virker enkle. Sykkelen har flere gir, solide rammer og beskyttelse ved hjulene for at det ikke skal spurte fra bakken på deg. Syklene har også en liten kurv i forkant av styret, noe som gjør det enkelt å bruke dersom du shopper, eller for eksempel skal på stranda eller parken.

Hva du kan forvente av tilgjengelighet

Du kan finne bysykler over hele Oslo, men disse står alltid låst i fastmonterte stativer og kan ikke settes fra seg hvor en vil, men må rulles tilbake inn i et bysykkelstativ. Det er over 200 sykkelstativer plassert rundt om i Oslo, og du kan enkelt sjekke bysykkelappen for å se hvilke stativ som har sykler tilgjengelig for leie. Anleggene er stengt mellom 01-05 på natten. 

Hva du kan forvente av pris på bysykkel

Bysykkel er et ganske rimelig tilbud hvor du kan velge om du vil betale for en enkelt tur, dagspass, månedskort eller årskort . Prisene varierer, men er ofte

  • Enkelttur = 35 kr 
  • Dagspass = 69 kr 
  • Månedskort = 159 kr 
  • Årskort = 589 kr
 

Du kan da sykle opptil en time, og blir belastet 15kr per 15 min utvidet leieperiode opptil 3 timer ekstra. Etter dette er det ikke tilgjengelig å leie sykkelen. 

Vår anbefalte bysykkelstasjoner i Oslo

Bysykler Grunerløkka

Grunerløkka - Sentralt område med mange stativ

Grunerløkka er et trendy byområde og her er det mange som liker å sykle. Det er derfor mange bysykkelstativ oppover Grunerløkka, men et av de mest sikreste å gå til er stasjonen ved Schous plass, like ved Biblioteket og den åpne plassen. Her er det 3 stativer i samme område som gjør at det ofte er sykler der som er tilgjengelig. Du betaler enkelt i appen og skanner ved stasjonen. 

Barcode Bysyklene

Barcode - To stativer og nær tilgang til populære Barcode

Ved Barcode er det to bysykler med kort avstand til hverandre. Disse stasjonene pleier å ha rundt 30 eller flere sykler til sammen, og er et sikkert valg for å finne en bysykkel. Her kan du enkelt ta deg videre til Munch-museet, Sørenga badeplass, Middelalderparken og mye mer. Du er også i kort avstand til det meste i Oslo og kan sykle fine veier med mange opplevelser. 

Frognerparken Bysykkelstativ

Frognerparken - Holdeplass rett utenfor Vigelandsparken

Frognerparken er en populær destinasjon for både familie og venner, samt turister som skal se på Vigelandsparken. Ved Frognerparken er det to bysykkelstativ, som gjør det enkelt for deg å reise til parken for å oppdage de vakre skulpturene. Disse stativene er ikke de største, men du kan enkelt regne med å finne godt over 10 stk sykler på disse stativene. Du betaler i appen, og skanner på stasjonen for å tilgjengeliggjøre sykkelen. 

Jernbanetorget Bysykkel

Jernbanetorget - Umulig å ikke finne en ledig bysykkel

Fra Jernbanetorget er det mange transportmuligheter, deriblant bysykler. Disse syklene står sentralt og er plassert åpent rett ovenfor T-banestasjonen. Her er det mange stativer og det er ofte mer enn 50 sykler som står tilgjengelig for bruk. Du skanner mobilen enkelt på bysykkelstasjonen slik at du frigjør sykkelen din. Dette er midt i sentrum og gir deg gode muligheter til å oppleve byen. 

Aker Brygge bysykkel

Aker Brygge - Mange attraksjoner å se i område

Aker Brygge har mange store attraksjoner i nærheten av seg og har derfor mange bysykler og stativer hvor du kan plassere syklene. Her kan du både få med deg den vakre havnen, Nasjonalmuseum, Rådhuset, Akershus festning og mange andre kjente attraksjoner. Det er derfor rundt 5 stativer i dette området som rommer og tilgjengeliggjør over 50 bysykler i dette området. Betal i appen og se hvilken sykkel du skal ta med deg videre. 

Hasle Bysykkelstativ

Hasle - 2 stativ rett ved Hasle T-bane

Hasle er et undervurdert byområde med både kjøpesenter, vakker park, stor tennishall og mange arbeidsplasser. Dette er derfor et attraktivt område for mange å sykle til. De har derfor 2 bysykkelstativ, med rundt 30 sykler i nærheten av T-banen slik at du enkelt kan kombinere disse transportmulighetene. Her har du mulighet til å nyte noen fine nedoverbakker dersom du skal mot sentrum. Du betaler enkelt for bysykkelen gjennom appen, og trekker sykkel ut. 

Tips til deg som skal reise med bysykkel i Oslo

Last ned bysykkel-appen

For å kunne benytte deg av bysyklene kreves det at du har lastet ned appen slik at du har mulighet til å betale og låse opp syklene du skal bruke. Det er en enkel app å bruke og er gratis å laste ned. Dersom du er turist, kan du slette appen etter ditt opphold i Oslo.

Det blir ekstra kostnader etter 60 minutter.

Når du leier en sykkel i Oslo, leier du den kun for 60 minutter av gangen, dette er uavhengig om du har dagspass eller enkeltbillett. Det koster 15 kr per 15 minutt til sykkelen er blitt levert tilbake, og må være tilbake innen 3 timer.

Slik fungerer bysykkel

Last ned appen. Finn ut hvor du er, og se etter bysykler i nærheten ditt. Når du har funnet en sykkel kan du betale i appen, ved å oppgi stasjonsnummeret slik at den vet hvor sykkelen skal tilgjengeliggjøres. Deretter er det bare å sette seg på sykkelen, husk å ikke bruke mer enn 60 minutter, og lever sykkelen tilbake i god stand og forsiktig inn i stativet.

Å sykle rundt i Oslo på en sommerdag er uvurderlig og gir en god følelse. Har du ikke sykkel trenger du ikke å fortvile, du kan bare benytte deg av tilbudet av bysykler i Oslo. Det er både god trim, gir deg muligheten til å se byen fra en annen vinkel, og er praktisk, samt miljøvennlig å bruke i bykjernen. Det er over 200 bysykkelstasjoner og du kan være sikker på at du enkelt finner en sykkel du kan bruke. Neste gang du skal oppleve byen kan du vurdere om du skal bruke sykkel som transport, og låse opp en bysykkel i nærheten av deg.

Andre artikler du kan finne interessante
Buss i Oslo
Offentlig transport

Bruk offentlig transport når du skal reise i Oslo. Her finner du mange ulike reisealternativ du kan velge når du skal reise rundt i Oslo.

Les mer
Buss til Nydalen
Buss

Buss er et enkelt alternativ for å komme seg rundt i Oslo. Det går mange busser, og bussene går til flere steder da de følger veier. Prøv buss i Oslo!

Les mer
Taxi i Oslo
Taxi

Hvis du ikke er kjent med byen og ønsker å komme deg fra dør til dør er taxi et godt alternativ. Taxi tar deg hvor du vil, ankommer raskt og er billig.

Les mer
E-kjøretøy i Oslo
E-kjøretøy

Når du skal utforske Oslo er det å reise med E-kjøretøy en raskt og enkel måte, hvor du kan mange ulike kjøretøy og komme deg helt frem i destinasjonen

Les mer
T-bane i Oslo
T-bane

T-bane er en effektiv måte å reise i Oslo, da du slipper trafikk og hindringer. Du kommer ikke nødvendigvis helt frem dit du skal, men et godt stykke på vei.

Les mer
Trikk i Oslo
Trikk

Når du reiser med trikk kan du se byen mens du kjører forbi vakre bygninger, attraksjoner og byens store liv. Det er billig å reise med trikk i Oslo

Les mer

Oppdag Oslo med tips og råd rett i mailboksen