Søk

Finn en taxi som kan ta deg rundt i Oslo

Hva du kan finne her

Taxi i Oslo

Oslo er ikke sett på som en storby i forhold til andre hovedstader i Europa, men er fortsatt en ganske stor by med mye å oppleve. Du kan oppleve mye forskjellig i Oslo, og attraksjonene er spredt over hele byen. Hvis du ønsker å oppleve mye, og er litt usikker på hvordan du skal komme deg frem og tilbake, pleier taxi å være en god løsning. Taxiselskap i Oslo er profesjonelle og du vil svært ofte være fornøyd med taxituren. Du vil også kunne møte lokale taxisjåfører med gode historier og fortellinger om Oslo du kanskje ikke visste. Her vil du få tips og anbefalinger til hvilke taxiselskaper du bør velge når du skal komme deg rundt i Oslo.

Hva du kan forvente av taxiene Oslo

Hva du kan forvente av taxisjåførene og bilene

Drosjer eller taxi i Oslo er ofte stilige biler, i sorte eller andre mørke farger. Du finner også gule biler og andre skarpe farger, med jevne mellomrom. Taxiene er ment til å være komfortable og kjøre mye, som ofte er grunnen til at det også er gode bilmerker. De fleste sjåførene er lokale, og kan gi deg unike råd og tips til hva du kan gjøre i Oslo. Sjåførene snakker som regel ikke med deg, ved mindre du ikke ønsker dette og initierer en samtale med taxisjåføren.

Hva du kan forvente av tilgjengeligheten

Det finnes mange taxiholdeplasser spredt rundt over hele Oslo, hvor det både står taxi klare og kommer ofte innom. Det er populære taxiholdeplasser ved Oslo Sentralstasjon, Majorstuen T-banestasjon og ved Nybrua, men også mange andre steder. Du kan også bestille taxi og finne taxiholdeplasser fra ulike taxi-apper på mobilen din. 

Hva du kan forvente av prisene

Prisene kan varierer litt fra om du bestiller i app eller får taxi fra gaten, og om det du kjører på kvelden og i helgene. Det er alt fra 15kr km på dagtid i hverdagen, til 25kr km på høytider. I tillegg kommer andre tilleggspriser som startpris, minstepris og eventuelt pris per minutt som også kan ligge på rundt 10-15 kr. Om du er usikker på prisen kan du be om en fast pris av taxisjåføren før du kjører som blir den endelige prisen din. Skal du til Gardemoen Flyplass pleier taxiselskapene å ha tilbud til fast-pris på disse turene.

Anbefalte taxiselskap i Oslo

Oslo taxi

Oslo Taxi - Et av Oslos eldste og mest kjente taxiselskap

Oslo Taxi er det eldste og mest kjente taxiselskapet i Oslo. Du finner en Oslo taxi i alle bydeler i Oslo, på holdeplasser og det er enkelt å få bestilt gjennom appen. De har stilige biler og ofte Mercedeser som vil komme å hente deg, men kan også være andre elektriske og miljøvennlige biler. Du blir møtt av dyktige taxisjåfører som kjenner gatene i Oslo, og enkelt kan finne frem til der du skal. 

Christiania Taxi

Christiania Taxi - Enkelt å bestille og har mange biler

Christiania Taxi er et veletablert taxiselskap, som opererer med mange biler i Oslo. Christiania Taxi tilbyr lave priser og god service, samt har imøtekommende og vennlige taxisjåfører. Bilene her kan ofte være av den rimeligere og elektriske varianten, med et høyere fokus på å holde prisene lave. Det er enkelt å bestille taxi fra deres app og du vil ofte få en bil i løpet av kort tid. Det skal være trygt å reise med taxi og noe som er en av verdiene til Christiania Taxi.

Norges Taxi i Oslo

Norges Taxi - Dyktige taxisjåfører og lave priser

Norges Taxi er et over 20 år gammelt taxiselskap som opererer blant annet i Oslo. Dette er et taxiselskap som fokuserer på lav pris og god dekning av biler. Det er enkelt å få tak i en taxi fra Norges Taxi og bilene er ofte veldige rene og representative. Sjåførene er dyktige sjåfører med flere år bak rattet og som kjenner Oslos ruter og snarveier. Du kan enkelt bestille taxi i appen og få en bil ved deg på kort tid. 

Nedre Romerike Taxi

Nedre Romerike Taxi - Taxi for bydeler på utsiden av Oslo

Nedre Romerike Taxi er et taxiselskap som holder til litt på utsiden av Oslo, som Lillestrøm, Lørenskog og Nittedal. Nedre Romerike Taxi har over 150 biler av høy standard, men de fleste er ikke plassert i Oslo sentrum. Du bør derfor bestille taxi, dersom du ønsker å bruke Nedre Romerike taxi. Her blir du møtt av dyktige sjåfører som er på jevnlig kurs og videreutdanning for å gjøre turen enda tryggere for deg.

Uber taxi

Uber - Internasjonalt taxiselskap som tilbyr ulike kjøretøy

Uber er et internasjonalt taxiselskap som også opererer i Norge. Uber har lave priser og er et utradisjonelt taxiselskap hvor det er mer tilfeldig hvem som er taxisjåføren sin. Uber stiller høye krav til både biler og sjåfører, og du kan enkelt velge høyere standarder på bilene i appen. Det er tilfeldig hvem som blir din taxisjåfør og det kan hende at vedkommende selv er ny til byen og ikke like enkelt kan Oslos mange veier og snarveier.

ByTaxi i Oslo

Bytaxi Oslo - God standard, lave priser og trygge turer

Bytaxi er et kanskje mindre kjent taxiselskap i Oslo. ByTaxi er en virkelig utfordrer, med fine biler med gode standarder både utvendig og innvendig. Taxisjåførene må gjennom grundig kurs og utvikling for å sikre gode og trygge opplevelser. Bytaxi leverer turer til en lav pris og god pris over hele byen. Det er enkelt å bestille taxi gjennom appen eller ved å ringe, for å også høre om estimert ventetid på en taxi til ditt område. 

Bolt Taxi

Bolt Taxi - Utradisjonelt taxiselskap som leverer lave priser

Bolt Taxi er et mer utradisjonelt, men veldig billig taxisselskap i Oslo. Bolt Taxi. Bolt Taxi fokuserer på lave priser, og leverer akkurat dette. Her kan mer eller mindre hvem som helst være din taxisjåfør, så lenge de har en bil og et førerkort. Det er derfor mer tilfeldig hvilken kvalitet og standard du får på bilene. Taxisjåførene er som regel hyggelige, men her er det også et bredt spekter av hva du kan bli møtt med. 

Yango Taxi

Yango - Lave priser på turene kjørt av tilfeldige sjåfører

Yango er et ganske nytt taxi-tilbud og ble lansert i 2011. De har over 700 000 taxisjåfører over hele verden, og har hatt en rask vekst. Yango er en av de som tilbyr de laveste prisene på taxiturene sine, og har pris som sin største fordel. Her kan nesten hvem som helst bli taxisjåfør og det er derfor et stort sprik i kvaliteten på både bilene du blir møtt med, men også sjåførene og deres kjøreferdigheter. Du kan bare bestille Yango fra en app og har ikke et telefonnummer du kan ringe. 

Tips til deg som skal bestille taxi i Oslo

Bestill taxi fra appen

Når du skal bestille taxi, kan det være lurt å gjøre fra en app. Da får du både se pris, og kan holde følge med hvor taxien er i forhold til deg. Når taxien er kommet, kan du også i noen apper fortsette å følge med i appen for å se hvor langt det er igjen av turen. Når du bestiller i appen får du også oftere en lavere pris enn ellers. 

Spør om tips fra taxisjåføren

Det kan kanskje være litt ukomfortabelt å snakke med taxisjåføren og tenke at en ikke ønsker å plage noen. Det trenger du ikke å tenke, da taxisjåfører er glade i å ta en prat, hvor du kan få gode tips og ideer til hva du kan se og oppleve mens du er i Oslo. Kanskje bare har taxisjåføren noen morsomme historier eller noe annet å fortelle, du kan tjene mye på å holde samtalen i gang.  

Gi vurderinger når du kan

Hvis du bestiller taxituren fra en app får du ofte muligheten til å komme med vurdering i etterkant av turen. Dette anbefaler vi alle å følge opp og svare på, da taxiselskapene får mer informasjon om hva som funker bra og hva som funker mindre bra. Kanskje du kan redde taxituren til noen andre.

Når du skal komme deg rundt i Oslo er taxi en god løsning og her finnes det mange taxiselskaper å velge mellom. Noen taxiselskaper fokuserer mer på kvalitet og trygghet, andre komfort, og noen igjen på pris. Uansett hvilken situasjon du er i kan du være sikker på å finne en taxi som passer dine behov. Ikke glem at det finnes andre transportmuligheter enn taxi, men hvor taxi er lett å gå til da det er såpass enkelt, raskt og trygt.

Andre artikler du kan finne interessante
Buss i Oslo
Offentlig transport

Bruk offentlig transport når du skal reise i Oslo. Her finner du mange ulike reisealternativ du kan velge når du skal reise rundt i Oslo.

Les mer
Buss til Nydalen
Buss

Buss er et enkelt alternativ for å komme seg rundt i Oslo. Det går mange busser, og bussene går til flere steder da de følger veier. Prøv buss i Oslo!

Les mer
E-kjøretøy i Oslo
E-kjøretøy

Når du skal utforske Oslo er det å reise med E-kjøretøy en raskt og enkel måte, hvor du kan mange ulike kjøretøy og komme deg helt frem i destinasjonen

Les mer
T-bane i Oslo
T-bane

T-bane er en effektiv måte å reise i Oslo, da du slipper trafikk og hindringer. Du kommer ikke nødvendigvis helt frem dit du skal, men et godt stykke på vei.

Les mer
Trikk i Oslo
Trikk

Når du reiser med trikk kan du se byen mens du kjører forbi vakre bygninger, attraksjoner og byens store liv. Det er billig å reise med trikk i Oslo

Les mer
Bysykkel i Oslo
Bysykkel

Bysykkel er et fantastisk alternativ til transport for å komme seg rundt i Oslo. Her finner du ulike bysykkelstativ spredt rundt i Oslo. Prøv bysykkel når du er i Oslo.

Les mer

Oppdag Oslo med råd og tips rett i mailboksen