Søk

9 flotte takterrasser du bør prøve i Oslo

Hva du kan finne her

Takterrasser i Oslo

I Oslo finner du mange fantastiske takterrasser med solrike forhold og nydelig utsikt over byen. Takterrasser er perfekte for avslapning, sosialt samvær, nyte et godt måltid, og solen som skinner med den flotte utsikten. Enten du er på jakt etter et sted for en romantisk kveld, en afterwork eller lønningspils med kolleger, eller en mer livlig atmosfære, kan du være sikker på å finne det i Oslo. Du finner mange flotte takterrasser langs Oslofjorden, i tillegg til et bredt utvalg midt i sentrum. Her får du se hvilke takterrasser du bør prøve når solen titter frem i Oslo.

Hva kan du forvente av takterrasser i Oslo

Hva du kan forvente av servering

Når du skal være på en takterrasse kan du forvente servering av mat og drikke, hvor noen av stedene serverer begge og andre takterrasser kun drikke. Av drikke finner du et bredt utvalg og store drikkekart med ulike varianter: øl, vin, cocktails, alkoholfri drikke, og musserende vin. Matserveringen på takterrassen varierer fra enkel snacks til fullverdige middagsretter, med moderne og populære retter. Noen steder har også sesongbaserte menyer som utnytter de beste råvarene til enhver tid.

Hva du kan forvente av sol og værforhold

I Oslo kan du aldri stole helt på været og det kan fort skifte. Om du er uheldig kan du oppleve flere av årstidene på en sommerdag, og vi anbefaler at du har med paraply eller ser på værmeldingen om dårlig vær er forventet. Flere av takterrassene har muligheten til å tette områder dekker av pergola og pleier ofte ikke å være et stort problem. Du kan sitte til langt utover kvelden da du ofte også finner finner også varmeovner, pledd og god musikk. 

Hva du kan forvente av priser

Når du drar på en takterrasse kan du forvente noe høyere priser på drikke og mat, men relativt ganske likt som resten av byen. Det avhenger helt på hvilken takterrasse du besøker, men du kan regne med å få øl og vin til underkant av 100kr, samt cocktails fra 140kr og oppover, samt matretter til mellom 200-400kr. Du kan ofte forvente helt standard priser, hvor noen er litt dyrere grunnet utsikt og beliggenhet.

Anbefalte takterrasser i Oslo

BAR Vulkan

Bar Vulkan - Fantastisk takterrasse med flotte solforhold

Bar Vulkan har en stor og fantastisk takterrasse og ligger Vulkan-området ved Akerselva. Takterrassen har flotte og solrike omgivelser, med moderne interiør. Dersom det er dårlig vær eller mye vind har takterrassen også en stor pergola og flere parasoller. På Bar Vulkan finner du også et nydelig kjøkken med smakfulle retter, i tillegg til et bredt utvalg av drikkevarer. Dette er en flott takterrasse hvor du kan nyte solen med god mat og drikke.

Sentralen - Mynt

Mynt Takterrasse - Trendy og unik takterrasse på sentralen

Mynt Takterrasse er en trendy og unik takterrasse på taket til Sentralen i Oslo sentrum. Takterrassen har gode solforhold, koselige sitteområder,  musikk og god atmosfære. På menyen finner du øl, cider og vin, i tillegg til alkoholfrie alternativer. Er du sulten, kan du også kjøpe smakfulle små retter og snacks som Grilled Chesse, pizza og mer. Dette er et uformelt og koselig sted som passer perfekt for venner og kollegaer. Mynt Takterrasse er et sted du kan nyte solen og kvelden.

The thief rooftop bar

Thief Rooftop - Flott takterrasse på The thief Hotel

Thief Rooftop Bar er en takterrasse som ligger på toppen av The Thief Hotel på Tjuvholmen i Oslo. Denne takterrassen har en fantastisk utsikt over byen og Oslofjorden, i tillegg til et eksklusivt interiør og frodige planter. Det er også varmelamper og store vinduer som kan settes opp utover kvelden dersom det blir kaldt. Takterrassen er delt inn i to seksjoner med en bar og en restaurant.  Her får du servert smakfulle og delikate retter, samt et bredt utvalg eksklusive drikkevarer.

TAKET

Taket på Steen & Strøm - Utrolig utsikt sentralt i Oslo

TAKET Steen & Strøm ligger sentralt i Oslo sentrum, og er kjent for sin fantastiske takterrasse og egne klubbkonsepter. Her kan du nyte en utrolig utsikt og flotte solforhold i en levende atmosfære. Som nattklubb arrangerer TAKET egne fester i helgene, men kan også leies som selskapslokale til private arrangementer. Interiøret er moderne med et stilrent design og store vinduer som gir godt lys og beskytter mot vinden. TAKET Steen & Strøm er det perfekte stedet å oppleve nattelivet i Oslo eller arrangere en uforglemmelig privat fest.

Kranen takterrasse

Kranen - Takterrasse på Munchmusset

Kranen er en bar og takterrasse på toppen av Munchmuseet som ligger sentralt på Bjørvika. Takterrassen på Kranen har en helt utrolig utsikt over byen.  På takterrassen er det åpent tak med store, flotte vinduer som gir deg god utsikt og lite vind. Du finner også et område innendørs med sitteområder rett ved de store vinduene. Det er helt ok utvalg, med gode drikker. Kranen er en stilfull takterrasse med god utsikt over byen. 

Kullt takterrasse i Oslo

Kullt - Nyt god mat og drikke med utsikt mot Aker Brygge

Kullt er en restaurant og takterrasse midt i sentrum rett ved Rådhusplassen. Takterrassen er flott og moderne, med utsikt mot Aker Brygge. Her får du servert fantastisk mat fra grillen, som fisk, kjøtt og vegetar. I baren finner du et fantastisk utvalg med drikke fra øl, musserende viner, rød og hvit vin, til smakfulle cocktails og drinker. Kullt har også flere morsomme spill som shuffleboard og andre aktiviteter. Her kan du nyte solen på en takterrasse med god atmosfære.

Red rooftop bar på Økern

RED Rooftop Bar - Ekslusiv og flott takterrasse på økern

RED Rooftop er en fabelaktig takterrasse på toppen av Radisson på Økern. Denne eksklusive takterrassen tilbyr en fantastisk utsikt over Oslofjorden og en avslappet atmosfære. Interiøret er moderne og har flotte detaljer, med et inneområde og uteområdet som kommer fint sammen.  På menyen finner du delikate småretter, samt et bredt utvalg av cocktails og vin. RED Rooftop gir deg en god opplevelse med flott utsikt, fantastisk service og god drikke.

Eight Rooftop

Eight Rooftop Bar - Populær takterrasse sentralt i Oslo

Eight Rooftop Bar er en takterrasse midt i Karl Johan på Grand Hotel i Oslo. Dette er en eksklusiv takterrasse med et moderne og stilrent interiør. Her kan du nyte fantastisk utsikt over Stortinget, travle Karl Johans gate og livet i byen. Eight har et stort øl-og vinkart med flott utvalg, samt en rekke nydelige cocktails av høy kvalitet. Dette er et flott sted sentralt i byen for både romantiske kvelder og fine sammenkomster.

Nodee skybar

Nodee Sky - Flott takterrasse og nydelig utsikt av Barcode

Nodee Sky er en japansk restaurant på Barcode med en liten takterrasse som har fantastisk utsikt. Restauranten er kjent for sitt fantastiske asiatiske kjøkken med delikate retter. Det er også et bredt utvalg av drikkealternativer fra sake, vin, nydelige cocktails og mer. Uteområdet har en flott atmosfære med rolig musikk, moderne interiør og fantastisk utsikt. Det er også varmelamper dersom det blir kaldt utover kvelden. Dette er en flott takterrasse med fin og sentral beliggenhet 

Tips til deg som skal på takterrasser i Oslo

Vær tidlig ute

Flere uteserveringer og takterrasser fyller seg raskt opp når det blir fint vær- Det er ikke alle som tillater å reservere på forhånd, og andre takterrasser har enkel booking for restaurantene sine. Dersom du ikke får reservert bord er det lurt å komme tidlig for å sikre deg en god plass. Sjekk derfor om takterrassen godtar reserveringer slik at du slipper å skuffelser og stress.

Prøv forskjellige takterrasser

Det kan være lett å forelske seg i en av de fantastiske takterrassene i Oslo, men det er mange flere å prøve ut. Har du funnet en favoritt bør du derfor teste ut en eller to andre takterrasser for å se om favoritten forblir på førsteplass. Plutselig finner du noen skjulte skatter, eller bare har flere til listen din.

Takterrassene i Oslo tilbyr en unik måte å oppleve byen på. Med fantastisk utsikt, deilig mat og drikke, samt avslappet atmosfære, kan du være sikker på å få en fin opplevelse. Enten du er ute etter en romantisk kveld, en sosial sammenkomst med venner, eller bare ønsker å nyte utsikten over byen, finnes det en takterrasse som passer for deg. Prøv deg frem blant de anbefalte takterrassene i Oslo og se om du finner en ny favoritt med nydelig utsikt!  

Andre artikler du kan finne interessante
Barer i Oslo
Barer i Oslo

Det er et variert uteliv i Oslo med mye du kan gjøre, blant annet å dra på bar. Du finner varierte barer i Oslo som tilbyr alt fra dans, sport og musikk.

Les mer
Spillbarer i Oslo
Spillbarer i Oslo

Er du på jakt etter spillbarer i Oslo? Her finner du en liste over anbefalte spillbarer med et bredt utvalg varianter av spill og som skaper god stemning.

Les mer
Selskapslokaler i Oslo
Selskapslokaler i Oslo

Planlegger du en feiring og leter etter det perfekte stedet for arrangementet ditt? Her finner du anbefalte selskapslokaler for store og små grupper.

Les mer
Jenter som synger karaoke i Oslo
Karaoke i Oslo

Her finner du 10 steder du kan synge karaoke i Oslo. Ta med deg venner og familie, nyt kvelden og lag morsomme opplevelser sammen. Oppdag Oslos spennende uteliv.

Les mer
Dart i Oslo
Dart i Oslo

Dart har virkelig blitt populært og det er nå mange steder som tilbyr spill av dart i Oslo. Se 10 anbefalte steder hvor du kan dra for å spille dart i Oslo.

Les mer
Shuffleboard i Oslo
Shuffleboard i Oslo

Her finner du populære og nye steder du kan spille shuffleboard i Oslo. Listen av 7 steder hvor du kan få en god opplevelse når du skal ut i Oslo. Prøv et av disse stedene neste gang.

Les mer

Oppdag Oslo med tips og råd rett i mailboksen