Søk

10 steder du kan dra på stand-up i Oslo

Hva du kan finne her

Stand-up i Oslo

Å dra ut for å oppleve stand-up i Oslo er ikke bare en god måte å tilbringe kvelden på, men det er også en fantastisk måte å dele latter og glede med venner, familie eller en date. Humor har en unik evne til å skape gode minner og løfte stemningen, og Oslo har et pulserende stand-up miljø som garantert vil få deg til å le. Det finnes mange lokaler som arrangerer stand-up i Oslo, fra kjente steder som Latter og til mindre puber. På mindre steder kan du se komikere du aldri har sett før og komme over mange overraskelser. Videre finner du en liste over steder du bør dra for å oppleve stand-up i Oslo. 

Hva du kan forvente fra stand-up

Hvor lenge varer et stand-up show?

Stand-up show kan variere på om det er faste programmer, om mange komikere skal opptre, og om det er en spesial. Du kan forvente at et stand-up-show varer mellom 45 minutter til 1,5 time. Dette gir deg nok tid til å nyte et mangfold av komiske talenter og opplevelser uten å føle at det drar ut for lenge.

Hva du kan forvente av underholdning og komikere

Stand-up er humor og showene kan inkludere alt fra ekte historier fra komikernes eget liv, morsomme skisser, interaksjon med publikum, improvisasjon, satiriske nyheter og mye mer. Noen arrangementer har flere komikere på en kveld, mens andre fokuserer på å presentere en enkelt stjernekomiker. Er det en komiker du liker kan du se om du finner et sted og tidspunkt denne komikeren skal holde stand-up. Dette gir deg muligheten til å oppleve ulike stilarter og smaker av humor på én kveld.

Hva du kan forvente av lokale og atmosfære

Når du skal oppleve stand-up har lokalene og atmosfære mye å si, I Oslo finner du alt fra små og intime scener til nærmest storslåtte arenaer. Lokalene har en konferansier som ofte drar opp stemningen og atmosfæren før og mellom komikerne. Du kan også få kjøpt drikke på alle stedene vi har i listen, hvor du finner både alkoholdige og alkoholfri valgalternativer. 

Anbefalte steder å dra for å se stand-up i Oslo

Latter i Oslo - Stand-up

Latter - Oslo mest populære stand-up arenaer

Latter er en av Oslos mest kjente arenaer for stand-up og ligger praktisk til ved Aker Brygge. Latter tilbyr et moderne og intimt miljø med regelmessig show. Her kan du forvente deg en blanding av etablerte komikere og nye talenter. Latter har flere saler fra nærmest kinosal til mindre og intime plasser, du har det komfortabelt uansett hvor du er. Betjeningen er vennlig, og serveringsutvalget er variert, med alt fra drikke, snacks til matretter.

Nieu Scene

Nieu Scene - Et samlingspunkt for dyktige komikere

Nieu Scene er et populært samlingspunkt for komikere hvor det ofte opptrer flere av landets beste og mest anerkjente komikere. Niue Scene ligger ved Torshov og er enkelt å komme seg til. Her kan du forvente regelmessige stand-up-arrangementer fra kjente og nykommere med ulike show. Nieu Scene har god atmosfære og stemning, med mye latter i publikum. Betjeningen er hyggelig og du kan få servert et bredt utvalg drikkevarer og snacks. 

Josefines Vertshus - Stand up

Josefine Vertshus - Mat og drikke til stand-up show

Josefine Vertshus er et koselig sted som tilbyr jevnlige stand-up show og ligger i Homansbyen ved Majorstuen. Dette er et intimt sted med bar og sitteområdet med bord hvor du får servert små retter og annet snack, i tillegg til et bredt utvalg drikkevarer. Scenen er plassert enkelt til og er synlig over hele lokalet.  Du kommer enkelt i god stemning av den fine atmosfæren som møter deg på Josefine vertshus. Personalet er imøtekommende og tar deg godt i mot. 

Bakgården på Løkka i Oslo

Bakgården på Løkka - Sjarmerende restaurant og pub

Bakgården på Løkka er et sjarmerende og intimt sted som arrangerer stand-up sentralt i Grünerløkka. Bakgården på Løkka er en koselig liten pub og restaurant med en liten og enkel scene for komikere. Dette er et avslappet og uformelt sted som skaper en god atmosfære. Her er det ofte show det er verdt å få med seg. Betjeningen er vennlig, og serveringsutvalget har et bredt spekter av drikkevarer, snacks og middagsretter. Dette er et flott sted å slappe av og nyte humor i en uformell setting.

SALT - Stand-up i Oslo

SALT - Stand up sentralt og med utsikt over Oslofjorden

SALT er ikke bare et sted for stand-up, men også en kulturell opplevelse ved sjøen og ligger rett ved Langkaia i Oslo. Med en unik atmosfære og en fantastisk utsikt over Oslofjorden, gir SALT et friskt pust til stand-up scenen. SALT er formet som en trekant og har en stil som har mye treverk. Her arrangeres det show jevnlig og atmosfæren er avslappet og latterfull.  Betjeningen er imøtekommende, og du kan nyte alt fra enkle forfriskninger, til mat og snacks. 

Folketeater passasjen - Stand up i Oslo

Folketeateret - Stand-up i et storslått teaterbygg

Folketeateret er et av Norges største teaterbygninger og ligger sentralt ved Storgata i Oslo. Folketeateret er ikke bare et teater, men også et flott sted for stand-up. Med en rik historie og en imponerende scene, tiltrekker dette stedet et bredt spekter av de største komikerne vi har.  Her finner du et vakkert og stilig interiør med typisk dekor. Her er det god lyd og kan romme mange mennesker som skaper en helt egen lattermilde atmosfære. Betjeningen er profesjonell, og serveringsutvalget er variert men du finner nok noe drikke du vil like.

Det andre teater i Oslo

Det Andre Teater - En kombinasjon av teater og stand-up

Det Andre Teater er et unikt sted som kombinerer teater og stand-up, og ligger like ved Torshov langs Akerselven. Det Andre Teater tilbyr unike opplevelse med regelmessig stand-up-show. Her er det en stor scene med en sal rettet mot seg. Du sitter komfortabelt og kan nyte showet. Atmosfæren er kunstnerisk og lett, og betjeningen er imøtekommende. Med fine show, god atmosfære og et bredt utvalg drikke er dette et flott sted å dra for nye opplevelser.

Dattra til Hagen i Oslo

Dattera til Hagen - Trendy sted med morsom stand-up

Dattera til Hagen er et trendy sted på Grønland som arrangerer mye gøy, inkuldert stand-up-show. Dattera til Hagen er en bar som tilbyr inne og uteservering, med en scene innerst i lokalet med stand-up. Her er det en enkel scene og stoler, med kunstnerisk og fargerikt interiør rundt om i lokalet. Det er ofte god stemning og morsomme komikere som kommer for å gjøre show. Her møter du et hyggelig personalet og et bredt utvalg drikke og snacks på menyen.

Brewdog stand-up i Oslo

Brewdog - Et flott sted å kombinere latter og mat

Brewdog er kjent for sitt gode utvalg av øl og arrangerer regelmessig stand-up-show ved Grunerløkka. Brewdog har et rustikk og moderne design med mulighet for uten- og innendørs servering. Her får du et bredt utvalg av ølvarianter og andre alternativer, samt matretter med råvarer for lokale samarbeidspartnere. Her er det mange gode og morsomme stand-up show og anbefaler deg å ta turen hit neste gang du skal ut.

Stand up på Vesper Bar

Vesper bar - Regelmessig stand-up på Barcode

Vesper bar er en stilig og moderne bar som ligger midt i Barcode og som med jevne mellomrom arrangerer stand-up i lokalet. Vesper bar fremstår som et luksuriøst sted med mørkt, fint og moderne interiør. Lokalet er stort og det er både sittegrupper og mer intime plasser. Betjeningen er hyggelig og kan hjelpe deg med et bredt utvalg mat og drikkevarer. Dette er et flott sted å dra for å oppleve stand-up. 

Tips til deg som skal på stand-up

Prøv å kom i god tid før programmet starter

De fleste stand-up show i Oslo har free seating, altså at det ikke er bestemte plasser koblet til billetten din. Ønsker du derfor gode plasser, sitte foran, i midten eller lignenede bør du komme i god tid før programmet begynner. Du kan på mange av stedene også nyte et avslappende lounge område og bar hvor du kan nyte en drink før showet. 

Se om en komiker du liker skal ha show

Mange kjente og mindre kjente har ofte enkelt-show og show over ulike sesonger som er verdt å få med seg. Er det noen spesifikke komikere eller type humor du liker kan det være lurt å se om de har noen show i nær fremtid. Det kan også være gøy å dra spontant på stand-up og høre komikere du ikke er kjent med fra før. 

Stand-up i Oslo er en fantastisk måte å tilbringe kvelden på, og byen har et bredt utvalg av steder som tilbyr varierte og minneverdige opplevelser.  En god latter forlenger livet og det er en flott kombinasjon å dra ut for å spise og oppleve stand-up. Det er mange morsomme komikere i Oslo og du kan være trygg på at de aller fleste showene vil få deg til å le. Se blant stedene vi har listet opp og finn ditt neste sted for når du skal på stand-up i Oslo.

Andre artikler du kan finne interessante
Dart i Oslo
Dart i Oslo

Dart har virkelig blitt populært og det er nå mange steder som tilbyr spill av dart i Oslo. Se 10 anbefalte steder hvor du kan dra for å spille dart i Oslo.

Les mer
Spillbarer i Oslo
Spillbarer i Oslo

Er du på jakt etter spillbarer i Oslo? Her finner du en liste over anbefalte spillbarer med et bredt utvalg varianter av spill og som skaper god stemning.

Les mer
Selskapslokaler i Oslo
Selskapslokaler i Oslo

Planlegger du en feiring og leter etter det perfekte stedet for arrangementet ditt? Her finner du anbefalte selskapslokaler for store og små grupper.

Les mer
Barer i Oslo
Barer i Oslo

Det er et variert uteliv i Oslo med mye du kan gjøre, blant annet å dra på bar. Du finner varierte barer i Oslo som tilbyr alt fra dans, sport og musikk.

Les mer
Shuffleboard i Oslo
Shuffleboard i Oslo

Her finner du populære og nye steder du kan spille shuffleboard i Oslo. Listen av 7 steder hvor du kan få en god opplevelse når du skal ut i Oslo. Prøv et av disse stedene neste gang.

Les mer
Quiz i Oslo
Quiz i Oslo

Vi har samlet en liste over noen barer og puber vi anbefaler deg å dra neste gang du ønsker å teste din kunnskap på Quiz i Oslo. Se utvalget her!

Les mer

Oppdag Oslo med tips og råd rett i mailboksen