Søk

Utforsk de vakre hagene i Botanisk hage i Oslo

Hva du kan finne her

Botanisk hage i Oslo

Botanisk hage i Oslo er en levende samling av over 4500 plantearter fra hele verden. Disse plantene tilbyr en opplevelse av global flora midt i Oslo sentrum. Hagen er inndelt i flere tematiske avdelinger, inkludert to veksthus, og er en av de mest elskede destinasjonene i Oslo. I tillegg brukes hagen i undervisning, formidling og forskning. Her finner du mange vakre og unike plantearter med fantastiske dufter. Botanisk hage har mye å by på blant annet Klimahuset, Urtehagen, Palmehuset, Piknikkplenen og mye mer, i tillegg til det kjente Naturhistorisk museum i Oslo. 

Hva kan man forvente fra Botanisk hage

Hva du kan forvente fra planter og hagen

Botanisk hage har en imponerende samling av 4500 planteslag. Disse plantene er fordelt på tematiske deler rundt om i hagen, og du finner planter i veksthusene Victoriahuset og Palmehuset. Hagen tilbyr en sjelden mulighet til å se og lære om et bredt spekter av plantearter du kanskje aldri har sett fra forskjellige deler av verden.

Hva du kan forvente fra hagen og museet

I tillegg til en stor oppdelt hage og flere veksthus, finner du også det kjente museet Naturhistorisk museum. Museet er kjent for sin omfattende samling av fossiler, mineraler, dyr og planter. Det tilbyr en rekke utstillinger som er både informative og engasjerende for besøkende i alle aldre, her kan du være sikker på at du ser og lærer noe interessant. 

Hva du kan forvente fra priser og åpningstider

Botanisk hage er åpen for folk til å besøke året rundt, og her er det ingen inngangsbillett. Hvis du ønsker å besøke veksthusene og noen av de spesielle utstillingene, samt museet kreves det inngangsbilletter. For mer detaljert informasjon om åpningstider og priser, besøk den botaniske hagen sin nettside.

Ting å gjøre på Botanisk hage

Palmehuset

Palmehuset - Et av Norges eldste veksthus

Palmehuset er et av de to veksthusene i Botanisk hage og ble åpnet i 1868 som nå er et av Norges eldste veksthus. Det huser en rekke tropiske og subtropiske planter, inkludert en imponerende samling av palmer. Denne utstillingen i Botanisk hage krever en inngangsbillett, men kan absolutt anbefales å se. Palmehuset er åpent 10-17, alle dager. 

Victoriahuset

Victoriahuset - Se verdens største vannlilje

Victoriahuset ble åpnet i 1876 og er det andre veksthuset i hagen Veksthuset er oppkalt etter dronning Victoria. Det er kjent for sin fantastiske samling av vannplanter, inkludert den berømte Victoria amazonica – verdens største vannlilje. Victoriahuset ligger rett ved Palmehuset og du bør besøke begge utstillingene da inngangsbilletten gjelder alle utstillingene.

Oldemors hage

Oldemors hage - En vakker hage med nydelig blomster

Oldemors hage er en spesiell del av Botanisk hage og ligger like ved Naturhistorisk museum. Denne hagen er designet for å etterligne en typisk norsk hage fra tidlig på 1900-tallet, og gir en unik titt inn i landets hagehistorie. Dette er en vakker del av hagen, med gangvei av brostein, grønt gress og vakre planter. Denne delen av Botanisk hage er gratis, og anbefales på det sterkeste å se om sommeren og våren.

Urtehagen

Urtehagen - Over 300 plantearter for urter og nytteplanter

Urtehagen viser medisin-, krydder- og andre nytteplanter, i alt 300 arter. Det er et fantastisk sted å lære om de ulike plantene og deres bruksområder. Her kan du gå blant de ulike plantene og urtene mens du nyter de vakre fargene og duftene. Denne delen av Botanisk hage er gratis og befinner seg nedenfor Victoriahuset. 

Piknikk plenen

Piknik-plenen - Et nydelig sted for piknik og avslapping

Piknik-plenen er et perfekt sted for å slappe av og nyte en piknik blant hagens vakre omgivelser. Dette er det eneste stedet i hagen du kan sette deg ned på gresset og kose deg med mat og drikke. Det er ikke lov å grille, så du må ha ferdig tilberedt mat hvis du ønsker å spise. Piknik-plenen ligger på baksiden av naturhistorisk museum. Denne delen av Botanisk hage er fri tilgang og et nydelig sted for å slappe av litt i fint vær. 

Fjellhagen i Botanisk hage

Fjellhagen - Miniatyrlandskap av fjell

Fjellhagen er et miniatyrlandskap av fjell, med steinete rygger, topper og vakre daler fylt med gress. Fjellhagen med ca. 1 700 arter viser både norske og utenlandske fjellplanter, blant annet fra Kaukasus. Det gir en fantastisk mulighet til å oppleve plantelivet i fjellområder uten å forlate byen. Denne delen av Botanisk hage har du fri tilgang på og ligger sentralt i parken, som er en av utstillingene du bør besøke. 

Dufthagen

Dufthagen - Nydelige dufter og et tilbud for synshemmede

Dufthagen er en liten hage formet som en sekskant med planter som byr på vakre og unike dufter. Duftplantene er plantet i høyde med nesen, og det er tavler med navn og forklaring ved hver plante. Dufthagen ligger like ved Lids hus og er et bra tilbud for spesielt for synshemmede og rullestolbrukere. Dette er en liten del av hagen som er gratis for alle å besøke for å lukte seg frem til nye dufter. 

Klimahuset

Klimahuset - Et senter for klima og klimaendringer

Klimahuset er et spennende initiativ i Botanisk hage. Det er et senter for formidling av forskning på klimaendringer. Her kan du lære mer om hvordan klimaendringer påvirker vår planet og hva vi kan gjøre for å bekjempe dem. Klimahuset krever en inngangsbillett, men denne billetten vil du også kunne bruke på de andre utstillingene. 

Naturhistorisk museum

Naturhistorisk Museum - Unike utstillinger og historie

Naturhistorisk museum er en viktig del av Botanisk hage. Museet har en rekke permanente og midlertidige utstillinger som dekker ulike aspekter av naturhistorie, inkludert geologi, paleontologi, botanikk og zoologi. Dette er et museum du må besøke hvis du er i Botaniske hage, her vil du bli møtt med unike skulpturer, skjeletter og funn. Her er det inngangspris på 150 kr per voksen, billetten gjelder også de andre utstillingene ved Botanisk hage

Tips for besøkende til Botanisk hage

Husk at du kan ha en piknik

Botanisk hage er et koselig stedet for å ha en piknik. Dette kan du ha på Piknikk-plenen hvor dere kan nyte solen, gresset og utsikten. Ta med noe god mat og drikke, men husk at det ikke er lov å grille. Det er viktig at du rydder opp etter deg når du er ferdig med pikniken og respekterer hagens regler.

Sjekk værmeldingen

Det er alltid lurt å sjekke værmeldingen før du besøker Botanisk hage. Selv om hagen er vakker i all slags vær og det er mange utstillinger du bør se innendørs, er det best å være forberedt på eventuelle endringer i været. Været i Oslo kan være vekslende om sommeren og det kan være lurt å se på værmeldingen.

Kjøp inngangsbillett

Selve Botanisk hage er gratis, og her finner du masse vakre blomster og planter du kan nyte. Vi anbefaler også at du kjøper en inngangsbillett som for voksne koster 150 kr og gir deg tilgang på alle utstillingene, inkludert Naturhistorisk museum. Her vil du få mange vakre og interessante utstillinger for inngangsprisen. Husk at honør, barn og student er billigere, så se om du faller i en gruppe som får rabattert pris. 

Botanisk hage i Oslo er en skatt av botanisk mangfold og skjønnhet. Enten du er en plante-entusiast, en naturforsker, eller bare på utkikk etter et vakkert sted å tilbringe dagen, er Botanisk hage et must-besøk sted. Dette er et perfekt sted å dra for venner og familie, eller en date i Piknikk-parken etter å sett de vakre utstillingene i parken. Vi kan anbefale turen hit, men du bør ta deg god tid. Her kan du oppleve og se så masse forskjellig. 
Andre artikler du kan finne interessante
Vigelandsparken i Oslo
Vigelandsparken

Vigelandsparken er en kjent park i hyllest til Gustav Vigeland, som ligger i Frognerparken i Oslo. Her får du tips til hva du bør se i Vigelandsparken.

Les mer
Person på et galleri og museum i Oslo
Gallerier i oslo

Hvis du er på jakt etter et galleri for å enten se og nyte kunst eller å handle, har vi samlet en lite over 10 anbefalte gallerier i Oslo alle bør oppleve.

Les mer
Nobelsfredspris senter i Oslo
5 Attraksjoner i Oslo

Finn unike attraksjoner i Oslo. Vi har samlet 5 utvalgte attraksjoner du ikke bør gå glipp av. Ta med familie og venner, å opplev alle attraksjonene.

Les mer
Statue foran munkmuseet i Oslo
5 Museer i Oslo

Oslo er full av kunst og kultur, og har mange museer du bør utforske. Du kan finne alt fra historie, til kunst og arkitektur. Dette er våre anbefalinger.

Les mer

Oppdag Oslo med råd og tips rett i mailboksen