Søk

Besøk Ekebergparken og se de vakre skulpturene

Hva du kan finne her

Ekebergparken i Oslo

Ekebergparken er et populært reisemål og er en offentlig skulptur-og kulturminnepark som ligger ved Ekeberg i Oslo. Ekebergparken er en attraksjon som samler kultur og historie med naturen. Her finner du over 40 skulpturer, en fantastisk utsikt over hele byen og Oslofjorden, og flere aktivitetstilbud som minigolf, ridning og en treningspark. Dette gjør det til den ultimate parken å besøke når du ønsker å oppdage Oslo på en morsom og lærerik måte. Du kan gå på turstiene i parken, og oppleve alle statuene og kunstverkene du går forbi. Dette er en herlig tur ute i naturen og skaper minnerike opplevelser for både lokale og turister i Oslo. 

Hva du kan forvente av Ekebergparken

Hva du kan forvente av hvordan å komme seg dit

Når du skal til Ekebergparken anbefaler vi at du tar kollektivtransport, selv om det er mulig for å parkere ved Ekebergrestauranten og gyldige steder i nærheten av parken. Det går buss med linje 83, 81, 30 og trikk, med linjene 11 og 19. Disse går ofte om hverandre og du trenger ikke å vente mer enn 5 minutter. 

Hva du kan forvente av skulpturer og attraksjoner

I Ekebergparken er det over 40 skulpturer fra mange kjente kunstnere som Gustav Vigeland, Pierre-Auusyerenoir , Jenny Holzer og mange flere. Du kan se eldre statuer i bronse, nyere og moderne statuer, Video Grotter, og fargerike kunstverk. I tillegg har du den nydelige utsikten over havet og Oslo som du får med deg fra flere punkter av turstiene. 

Hva du kan forvente av adgang og tilgjengelighet

Ekebergparken er en gratis skulpturpark å besøke. Parken er åpent døgnet rundt, alle dager i året, men pass på tiden i tilfelle du må ta kollektivtransport tilbake. Det er best å besøke Ekebergpark om sommeren, men også fine turstier å ta på vinterstid da grusveiene lyser opp når det blir mørkt. Dette er en enkel park å besøke og er høyt oppe på listen over attraksjoner du bør se når du er i Oslo.

Anbefalte skulpturer og statuer å se i Ekebergparken

Walking Woman statue i Ekebergparken

Walking woman - En vandrende kvinne i parken

Walking woman er en skulptur og et kunstverk av Sean Henry og ble laget i 2010. Dette er en skulptur av en kvinne som går bestemt i skogen. Kvinnen er på størrelsen med en vanlig kvinne, og illustrerer en av de besøkende. Denne skulpturen finner du mellom Ekebergrestauranten og Hundeparken, et sted du garantert vil gå forbi. Ta et bilde med kvinnen, men vær forsiktig. 

Konkavt ansikt

Konkavt ansikt - Ulike ansiktsuttrykk fra ulike vinkler

Konkavt ansikt er et kunstverk fra Hilde Mæhlum som ble laget i 2006. Kunstverket er et ansikt innhugget i sten på en måte som leker med den konkave ansiktsformen. Her kan du se noe annet enn andre, og det er det som gjør dette kunstverket så morsomt. Det handler om fra hvor du ser ansiktet og i hvilken følelsesmessig tilstand du er når du ser det. Du finner Konkavt ansikt ved Ekebergparken campingplass og skulpturen The Dance.

Utsikt fra Ekebergparken i Oslo

Utsikten - Se utsikt over vakre Oslo og Oslofjorden

Ekebergparken er også kjent for sin vakre og langstrakte utsikt over havet og Oslo sentrum. Du finner mange steder som er et utsiktspunkt, og det er verdt å dra på flere av dem. Du har for eksempel utsiktspunkt ved Ekebergrestauranten, et utsiktspunkt ved Ekebergtrappen og et utsiktspunkt ved Ekebergskrenten. Noen av utsiktspunktene har egne kikkert du kan bruke for å se utover hele byen. 

Klang videogrotte i Ekebergparken

Klang - Morsomme videogrotte med interaktive elementer

Klang er et kunstverk fra Tony Oursler som ble laget i 2013. Dette er et verk eller en installasjon med mange skjermer med bilde, lyd og lys. Skjermene er i et tett samspill med parkens natur, og kommuniserer historie og kultur. Dette er et flott innslag i parken, hvor du har et interaktivt element og kan enkelt leke deg på de ulike skjermene. Denne finner du ved i kort avstand fra flere utsiktspunkter, samt skulpturen Môbius Trippel. 

Dilemma

Dilemma - Et vakkert og betydningsfullt kunstverk

Dilemma er et kunstverk fra kunstnerne Elmgreen og Dragset, og er et av de nyeste tilskuddene til parken som kom i 2017. Dette er et kunstverk som viser en gutt som står på et høyt stupebrett. Det skal illustrere en metafor for å vokse opp og om du tør å hoppe uti det store og farlige, eller går tilbake og klatrer ned stigen igjen. Du finner kunstverket like ved Ekebergtrappen og skulpturen Walking woman. 

Mann og kvinne av Gustav Vigeland

Mann og kvinne - En vakker skulptur fra Gustav Vigeland

Mann og kvinne er en skulptur fra Gustav Vigeland og er fra 1908. Her ser vi en mann som sitter på nærmere og klamrer seg fast til en kvinne som skyver han bort. Dette er et vakkert og meningsfylt bilde ved å gi kvinner være den sterke og kontrollerende. Du finner skulpturen av mann og kvinne ved inngangen til Ekebergparken, stående på siden av bakken.

Guidet tur i Ekebergparken

Guidet tur - Bli guidet gjennom Ekebargparken

Det er mange skulpturer og kunstverk å få med seg, og det kan ofte ha en større betydning når vi får det forklart. Derfor kan det være fint å oppleve Ekebergparken med en guide som kan vise deg alt parken har å by på. Ekebergparken tilbyr flere guidede turer for å se skulpturer, lysvandring på vinterstid og et besøk i Skyspace for å oppleve solnedgang eller soloppgang.  Prisene varierer, men starter fra 2 950 kr og oppover. 

Tips til deg som skal til Ekebergparken

Det er mulighet for piknik

Rundt om langs hele Ekebergparken er det mange gressletter og sitteområder som gjør det utmerket for piknik eller bare sette seg ned for å hvile. Hvis det er fint vær kan det være lurt å ta med et pledd, noe enkelt mat og drikke, og ha en piknik mens dere nyter utsikten over Oslo.

Husk at du kan få guidet tur

Det er gratis å besøke parken, men det er verdt å betale litt ekstra for å få en gjennomgang av skulpturene og veiledning gjennom parken. Når du får vite informasjon og motiv bak kunstverkene, er det da du kan begynne å tenke over kunstverkene og den betydning. Ekebergparken arrangerer flere guidede turer og det er verdt å se om en av disse turene passer for deg. 

Det er ofte arrangementer

Du trenger ikke kun å besøke Ekebergparken en gang, her er det masse du kan gjøre og det kommer stadig nye skulpturer. Du kan i tillegg til dette være med på mange arrangementer som er i parken året rundt. Du kan derfor enkelt ta turen flere ganger og ikke stresse når du først er der.

Ekebergparken er en utrolig skulpturpark i Oslo du bare må besøke. I tillegg til en nydelig utsikt og vakre kunstverk, tilbyr parken også mange morsomme aktiviteter som ridning og minigolf. Dette gjør at parken er den perfekte destinasjonen for venner og familie, samt nysgjerrige turister. Dette er en stor park med mange turstier, så det er lurt å sette av litt tid når du først besøker parken. Når du er ferdig kan du ta en matbit i Ekebergrestauranten eller enkelt hoppe på kollektivtransporten ned til byen. Dette er et besøk og en opplevelse du absolutt bør få med deg når du er i Oslo. 

Andre artikler du kan finne interessante
Pilates i Oslo
Pilates i Oslo

Lyst til å prøve Pilates i Oslo? Her finner du en liste over 10 anbefalte steder du kan trene Pilates, både for nybegynnere og erfarne. Finn et studio.

Les mer
Frisbeegolfbaner i Oslo
Frisbeegolf i Oslo

Frisbeegolf er en morsom og krevende sport som virkelig har tatt av i Oslo. Her finner du en rekke anbefalte frisbeegolfbaner du kan teste i Oslo.

Les mer
Padeltennis i Oslo
Padeltennis i Oslo

Padeltennis er en sosial og aktiv sport som har blitt svært populær over den siste tiden. Her finner du anbefalte steder du kan spille padeltennis i Oslo.

Les mer
Badstue i Oslo
Badstue i Oslo

Badstue har blitt veldig populært i Oslo, og det er flere steder du kan nyte badstue i Oslo. Dra med alene eller med venner og familie og nyt dagen!

Les mer
Botanisk hage i Oslo
Botanisk hage

Botanisk hage har over 300 plantearter og er et unikt tilbud i Oslo. Du kan se og oppdage vakre blomster og unike hager med planter, samt veksthus.

Les mer
Marienlyst minigolfbane
Ting å gjøre i Oslo

Oslo er full av historiske, kunsteriske og morsomme ting å gjøre. Derfor har vi samlet en liste med 11 ting å gjøre i Oslo, slik at du lettere kan velge.

Les mer

Oppdag Oslo med tips og råd rett i mailboksen