Søk

Utforsk Vigelandsparken og de vakre skulpturene

Hva du kan finne her

Vigelandsparken i Oslo

Vigeland-skulpturparken, også kjent som Vigelandsparken, er en del av Frognerparken og er en skulpturpark med vakre og unike skulpturer fra Gustav Vigeland. Vigelandsparken er lett tilgjengelig med offentlig transport, med flere buss- og trikkelinjer som stopper i nærheten. Inngangen til parken er gratis, noe som gjør den til et populært reisemål for både lokalbefolkningen og turister. Vigelandsparken er en feiring av kunst og menneskehet, og viser over 200 skulpturer i bronse, granitt og smijern. Skulpturene i Vigelandsparken i Oslo skildrer en rekke motiver, inkludert labyrint og drage, noe som reflekterer kunstnerens mestring av skulptur og geometri. Se hva du bør oppleve når du er i Vigelandsparken. 

Hva du bør vite om Vigelandsparken

Hvor er Vigelandsparken plassert

Vigelandsparken ligger i Frognerparken i Oslo, like ved Majorstuen. Parken strekker seg over et stort areal slik at du kan starte på en side og ende på en helt annen side når du er ferdig. Dette er et område hvor det er enkelt å komme i kollektivtransport eller parkere ved ulike parkeringshus eller veier. 

Hva Vigelandsparken er kjent for

Vigelandsparken har masse vakre attraksjoner og skulpturer som den er kjent for. Blant annet Monolitten som står plassert i midten av parken, eller den storslåtte inngangen med fem porter laget av smijern. Du finner også den mye omtalte Sinnataggen og andre kjente skulpturer. Vigelandsparken er en hyllest til den kjente kunstneren Gustav Vigeland. 

Hvor mange skulpturer finnes det i Vigelandsparken

I Vigelandsparken finner du mer enn 200 skulpturer, noe som gjør det til den største skulpturparken i verden, laget av en enkelt kunstner. Skulpturene varierer i størrelse og form, fra små barn til store monumenter. Hver skulptur er unikt designet og håndlaget av Vigeland selv, noe som gir hver enkelt av dem sin egen særegne karakter og sjarm.

Hva du bør se i Vigelandsparken

Hovedporten i Vigelandsparken

Hovedporten - Den storslåtte inngangen til parken

Hovedporten er den storslåtte inngangen til Vigelandsparken. Dette arkitektoniske mesterverket er både praktisk og kunstnerisk, og fungerer som en passende introduksjon til den fantastiske kunsten innenfor. Du finner hovedporten ved inngangen til parken, like ved trikkeholdeplassen. Hovedportens geometriske design og motiver er i perfekt harmoni med parkens tema om menneskelig forbindelse og enhet med naturen.

Broen i Vigelandsparken

Broen - En bro fylt med skulpturer langs siden

Broen er en annen bemerkelsesverdig funksjon i Vigelandsparken. Bygget i granitt og prydet med 58 bronse skulpturer, hver enkelt unikt designet av Vigeland. Broen utstråler en romantisk atmosfære, spesielt om natten. Gatelampene som linjer broen forbedrer ytterligere atmosfæren og de vakre skulpturene. Skulpturene på broen skildrer forskjellige livsfaser, noe som gir dybde og mening til parkens kunstneriske fortelling. 

Sinnataggen i Oslo

Sinnataggen - Den kjente skulpturen som er et must see

Sinnataggen er kanskje den mest kjente og omtalte skulpturen i parken. Denne lille bronsestatuen er elsket for sitt livlige uttrykk av barnslig sinne og frustrasjon som kanskje mange kan kjenne på. Til tross for sin lille størrelse, har Sinnataggen blitt et symbol for parken og en must-see for alle besøkende. Du finner Sinnataggen midt på broen over Frognerdammene.   

Monolitten i Vigelandsparken

Monolitten - Vigelandsparken hovedattraksjon

Monolitten er et 17 meter høyt monument laget av en enkelt granittblokk, og et av de mest imponerende verkene i Vigeland-skulpturparken. Monolitten består av 121 menneskefigurer som strekker seg mot himmelen, og formidler en kraftig symbolikk av menneskelig streben og enhet. Monolittens geometriske og labyrintiske design, sammen med dens strategiske plassering i parken, skaper en fengslende visuell og åndelig opplevelse for besøkende.

Livshjulet i Vigelandsparken

Livshjulet - Syv figurer som klamrer seg fast til hverandre

Livshjulet ble lagd i 1933 og er en skulptur som viser syv flytende figurer samlet i en stor bronsegruppe. Du finner livshjulet enkelt bak den kjente Monolitten. Livshjulet er en annen kjent attraksjon som ofte anses som en must-see. Den uttrykker den evige syklusen av liv og død, og fungerer som et dyptgående kunstverk som oppfordrer til refleksjon.

Fontenen i Vigelandsparken

Fontenen - En vakker fontene midt i parken

Fontenen er et imponerende monument bestående av en stor skulpturgruppe plassert i sentrum av et basseng. Skulpturene, hovedsakelig avbildninger av mennesker og trær, er ment å symbolisere livets stadier og de evige syklusene. Fontenens plassering og design gjør den til et sentralt punkt i parken, og innbyr besøkende til å reflektere over de dype temaene for eksistens og sammenheng. Du finner fontenen midt i Vigelandsparken mellom Monolitten og Broen.

Vigelandsmuseet i Oslo

Vigelandmuseet - Bli kjent med Gustav Vigeland´s historie

Vigelandmuseet er en del av Vigelandsparken, men ligger rett på utsiden av kjernen av parken. Turen til museet gir en dypere innsikt i Gustav Vigelands liv og kunstneriske reise. Her finner du en omfattende samling av hans skulpturer, skisser og design, og gir besøkende en omfattende forståelse av kunstnerens kreative prosess og utvikling. Museet har 100kr i inngangsbillett, men prisen kan være billigere ved at du faller inn under en rabattert gruppe. 

Vigelandsparken er ikke bare en del av en park, men en vakker skulptursamling og en hyllest til livet. Med sine mange skulpturer og vakre landskap, er det et sted hvor du kan oppleve kunst, kultur, og natur på sitt beste. Uansett om du er en kunstelsker, en historieentusiast, eller bare søker et fredelig sted å slappe av, har Vigeland Park noe å tilby deg. Ta med deg venner, partner eller familie og opplev denne vakre og unike skulpturparken.

Andre artikler du kan finne interessante
Person på et galleri og museum i Oslo
Gallerier i oslo

Hvis du er på jakt etter et galleri for å enten se og nyte kunst eller å handle, har vi samlet en lite over 10 anbefalte gallerier i Oslo alle bør oppleve.

Les mer
Nobelsfredspris senter i Oslo
5 Attraksjoner i Oslo

Finn unike attraksjoner i Oslo. Vi har samlet 5 utvalgte attraksjoner du ikke bør gå glipp av. Ta med familie og venner, å opplev alle attraksjonene.

Les mer
Statue foran munkmuseet i Oslo
5 Museer i Oslo

Oslo er full av kunst og kultur, og har mange museer du bør utforske. Du kan finne alt fra historie, til kunst og arkitektur. Dette er våre anbefalinger.

Les mer

Oppdag Oslo med råd og tips rett i mailboksen