Søk

15 steder du kan nyte uteservering i Oslo

Hva du kan finne her

Uteservering i Oslo

Når solen titter frem i Oslo, er det en perfekt tid å nyte god mat og drikke på en uteservering. Du merker at atmosfæren og stemningen i gatene blir bedre, og uteserveringen på restaurantene og barer fylles opp. Det er mange steder du kan dra til, om du vil være langs Oslofjorden, i høyden eller midt i bykjernen kan du være sikker på å finne noe du vil like. Det blir forhåpentligvis mer enn én mulighet til å nyte en uteservering og du kan vurdere om du skal prøve noen andre forslag til dine nåværende favoritter. Se utvalget over 15 anbefalte steder du kan nyte uteservering i Oslo, og se om du kan legge til noen steder på listen din.

Hva kan du forvente fra uteservering i Oslo

Hva kan du forvente fra uteområdet

Når du skal finne uteservering kan du forvente alt fra enkle kafébord, benker, sittegrupper, og restaurantbord. Det finnes mange steder hvor solen treffer perfekt på uteområdet, store deler av dagen, hvor det noen steder fortere blir skygge basert på bygninger, trær og lignende. Det finnes også takterrasser hvor du kan nyte den vakre utsikten over byen. 

Hva kan du forvente fra drikke- og matutvalget

Hvis du kun ønsker å nyte en pils i solen, er det mange steder du kan gjøre dette. Det er mange steder som ikke har spiseplikt, med noen unntak. Du kan bestille alt fra salater, blåskjell, reker, pizza, og mye annet lett og sommerlig. Med drikkeutvalget kan du forvente et bredt utvalg av både alkoholholdige og alkoholfrie drikker. Alt fra ulike varianter av øl, vin, cocktails, mocktails, juice og mye mer. 

Hva kan du forvente av været i Oslo

Været i Oslo kan være uforutsigbart, så det kan være lurt å sjekke værmeldingen samme dag du skal ut å nyte en uteservering. Men generelt sett er sommermånedene fra juni til august de beste for utendørs servering, med temperaturer som ofte ligger rundt 20-25 grader Celsius. 

Anbefalte steder å prøve uteservering i Oslo

FYR Bistronomi og bar i Oslo

FYR Bistronomi & Bar - Avlukket og vakkert uteområdet

FYR Bistronomi & Bar ligger i Bogstadveien og har uteservering på sommerhalvåret. Her kan du nyte god mat og små friske sommerretter i solen. Uteområdet er stilfullt og elegant, med et friskt gressområde utenfor og inngjerdet som skaper det mer personlig og privat. Menyen varierer, men du kan være sikker på å finne noe som er godt. Du kan forvente et bredt vinkart og flinke bartendere som lager unike og klassiske drinker. Personalet er veldig serviceinnstilte og gir gode tips- 

Coyo - Uteservering på Sørenga

Coyo - Nyt uteservering ved Sørenga

Coyo er en meksikansk restaurant og bar som ligger helt på kanten av populære Sørenga i Oslo. Her er det masse plass på uteområdet som strekker seg rundt restauranten. Uteområdet er livlig med musikk og meksikansk tema som gir den lille ekstra sommerfølelsen. Her får du servert meksikansk mat som taco og nachos. I tillegg er det meksikansk inspirerte drikker og du finner mye spennende å prøve blant drikkeutvalget. 

Lektern uteservering i Oslo

Lektern - Nyt solen og havet fra en båt

Lektern er en flytende restaurant og bar som tar deg helt til kanten av vannet og ligger på det trendy området Aker Brygge. Dette er et flott sted å nyte et måltid eller en drink, mens du sitter på dekk og ser utover Oslofjorden og langs vakre Aker Brygge. Her får du servert et bredt utvalg av retter, inkludert sjømat og grillmat, lunsjmenyer, samt et godt utvalg av alkoholholdig og alkoholfri drikke. Personalet er imøtekommende og hjelper deg med å finne plass. 

The Thief Rooftop

Thief Rooftop - Eksklusiv uteservering med vakker utsikt

Thief Rooftop er en takterrasse på toppen av The Thief Hotel på Tjuvholmen. Her kommer du i høyden og får en vakker utsikt over Tjuvholmen og Oslofjorden. Dette er et eksklusivt sted med et moderne interiør og design som viser eleganse. Du finner et bredt utvalg drikkevarer som  er av høy kvalitet og blir laget av profesjonelle bartendere. Du kan også kjøpe diverse deilige småretter og snacks. Personalet er hyggelige og tar deg godt imot med god oppfølging under besøket. 

Dapper Bistro i Oslo

Dapper Bistro - Koselig uteservering ved Barcode

Dapper Bistro er en moderne bar og restaurant som ligger i Barcode-området. På utsiden av bygningen har Dapper Bistro et område for uteserveringen. Det er enkle stoler og bord, og inngjerdet med tau som gir en maritim følelse. Drikkeutvalget, spesielt vin er veldig bredt og godt, men du finner også mye annet som cocktails og kjente ølvarianter, samt deilige alkoholfrie varianter. Maten her er også veldig god, noe som er anbefalt å teste ut. Her føler du deg veldig velkommen. 

Oslo Street food

Oslo Street Food - Livlig uteservering midt i Oslo

Oslo Street Food er et populært sted for å nyte uteservering og ligger sentralt til ved Torggata. Ute finner du flere sitteplasser og bord, samt mulighet for å sitte langs den langstrakte trappen. Innendørs finner du et utvalg av matboder med ulike kjøkken som serverer hamburgere, taco, sushi, gyros, indisk, poké bowl og mye mer. Du kan også kjøpe drikke fra ulike barer og ta det med deg ut for å nyte i solen. Det kan være trangt på noen dager, men anbefalt å prøve ut. 

Skur 33 - Oslo

Skur 33 - Nydelig sjømat og drikke ved havet

Skur 33 er en sjømatrestaurant som ligger langs havet, rett nedenfor Akershus festning. De har en stor utendørs terrasse hvor du kan nyte fersk sjømat mens du ser utover fjorden. Dette er en elegant og moderne restaurant med et gjennomført sjøtema. Du får servert nydelig mat av høy kvalitet, samt mulighet til å bestille drikke fra et bredt utvalg av vin og øl-varianter, samt spennende cocktails. Dette er et flott sted å dra for å nyte god mat og drikke, på en vakker uteservering. 

Apostrophe uteservering

Apostrophe - Avslappende området og god mat

Apostrophe er en moderne bistro som ligger sentralt til på Grünerløkka i Oslo. Her kan du sitte å nyte solen i en rolig bakgate, med fine omgivelser som grønne trær og fontene. Apostrophe har en rustikk stil og interiør. Du får servert diverse småretter og annen snacks, samt et bredt spekter av ulike drikkevarer. Uansett hva du kunne tenke deg av drikke, kan du være sikker på at du kommer ganske nær her. Personalet er vennlig og gjør opplevelsen mer personlig.

Oslo Bonanza

Oslo Bonanza - Gammelt og rustikt uteområdet

Oslo Bonanza er en bar som ligger midt på Youngstorget innerst på plassen, med vakker utsikt utover det livlige Youngstorget. Her kan du sitte utendørs med enkle bord og stoler som står midt blant den vakre arkitekturen og utskjæringene. Du bestiller fra baren som er inne, og finner stort sett det du skulle ønske. Lokalet er litt lite, men veldig sjarmerende og avskjermet. Personalet er veldig serviceinnstilte og kommer med gode forslag til drikke.

Sukkerbiten uteområdet

Sukkerbiten - Mye plass og god stemning

Sukkerbiten er en bar som er oppe kun på sommeren, og ligger mellom Operaen og Sørenga. Dette er en enkel bar som på den gamle kaia, noe som også gjør at du finner enkle fasiliteter. Det er mange sittegrupper med benker og bord, som gjør det mulig å samles som større grupper. Her serveres det ikke mat, men det er ofte matboder i området på sommeren. Plasseringen er fantastisk og du kan nyte utsikten utover Oslofjorden og uten noe som blokkerer for solen.

Fyrhuset Kuba

Fyrhuset Kuba - Enkel standard og mulighet for drikke

Fyrehuset Kuba er en ombygd brannstasjon til bar og ligger ved Kubaparken i Oslo. Her bestiller du drikke innendørs, men det er masse plasser for deg til å sitte ute. Fyrhuset Kuba har et begrenset utvalg av drikkevarer, men til gjengjeld er det ofte veldig vennlige priser. Uteområdet er gjerdet inn og fylt med typiske benker du finner i parker som passer perfekt for en større gjeng. Du kan nyte solen, lyden fra Akerselven og de vakre omgivelsene i parken og området. 

Ekebergrestauranten

Ekebergrestauranten - Utsikt over hele Oslo

Ekebergrestauranten er et flott sted å dra for å kose deg i solen med noe mat og drikke. Restauranten ligger på kanten av Ekebergparken og har en fantastisk utsikt over hele byen. Dette er en elegant restaurant, med flott interiør og koselig uteområde. Her får du servert en meny med moderne norske retter, samt internasjonale klassikere. I tillegg kan du nyte det brede utvalget av drikkevarer, spesielt vinkart, men også alkoholfri drikke. 

Nedre Foss Gård

Nedre Foss Gård - Populær uteservering på Grünerløkka

Nedre Foss Gård er en restaurant som ligger langs Akerselva, rett ved Grünerløkka og Kubaparken. Nedre Foss Gård har et avslappende uteområde hvor du kan høre vannet fra elven, livet fra parken og kjenne solen skinne. Du får en avslappende atmosfære og utsikt på gårdsbygningen fra 1800-tallet. Her kan du nyte et måltid blant moderne nordiske retter og deilige småretter. Du finner i tillegg et bredt utvalg av drikke som vin, øl, cocktail-meny og alkoholfrie alternativer. 

Lorry uteservering

Lorry - Høy kvalitet og et fint uteområdet

Lorry er en tradisjonell pub og restaurant som ligger like ved Slottsparken i Oslo. Lorry har en koselig uteservering om sommeren og her kan du slappe av i solforhold. Interiøret er hjemmekoselig og har en mer trdisjonell britisk stil, mens uteområdet er som en koselig bakhage med masse plass. Du kan forvente klassiske norske retter og diverse pubmat. Lorry har et utrolig utvalg av drikkevarer, spesielt innen ølsorter, men du finner også annet godt å velge fra menyen og får god hjelp av personalet.

Pollet uteservering på Bislett

Polett Bislett - Drikkeservering og musikk

Pollett Bislett er en populær bar som ligger ved Bislet bad og trening. Innendørs finner du morsomme arkadespill og andre aktiviteter som du kan spille med venner. Utendørs sitter du rett ved Bislett Stadion og den travle byen. Det pleier ofte å være god stemning med musikk og bar tilgjengelig i uteområdet. Her finner du enkle stoler og bord, men fortsatt behagelige og solide. Her kan du nyte et bredt utvalg drikke til en rimelig pris, både av øl, vin og drikke. 

Tips for de som skal på utendørs restaurant

Ikke alle steder tar reservasjoner

Det er mange av restaurantene og barene som ikke tar reservasjoner på uteserveringene, spesielt på solfylte dager når etterspørselen er høy. Det kan derfor være lurt å planlegge og komme tidlig for å sikre deg et bra bord i solen. 

Vær oppmerksom på åpningstider

Åpningstidene på restaurantene og barene kan variere, og flere kan åpne tidligere enn planlagt på solfylte dager. Det kan derfor være utvidet og endret åpningstider, spesielt i sommerperioden. Det kan derfor være lurt å dobbeltsjekke før du skal dra om uteserveringen er åpen. 

Oppdag nærområdet

Det er deilig og avslappende å sitte på en uteservering på solfylte dager og når du er i godt humør kan du like godt utforske nærområdet bedre. Gå hjem, eller ta noen omveier og utforsk byen Oslo i flott vær. Du kan finne morsomme aktiviteter, vakre parker, interessante museer og sjarmerende nabolag. 

Etter en lang høst og vinter, er det vel fortjent å sette seg på uteservering i solen. Dette kan være beroligende å gjøre alene, men er også perfekt for venner, familie og kollegaer. Du trenger ikke å kun sitte på et sted, og utforske nærområdet når dere først er ute. Det blir forhåpentligvis flere enn én solfylt dag i Oslo, og du kan prøve forskjellige barer og restauranter når du skal ut å kose deg. Prøv et av våre anbefalte steder og nyt uteserveringen i det vakre været! 

Andre artikler du kan finne interessante
Libanesiske restauranter i Oslo
Libanesiske restauranter

Her finner du en oversikt over de anbefalte restaurantene som serverer libanesisk mat og annen mat fra midtøsten. Finn et sted du nyte god mat!

Les mer
Restauranter du kan nyte lunsjen din i Oslo
Lunsj i Oslo

Det er viktig å kunne unne seg en avslappende lunsj. For å hjelpe deg på veien har vi samlet en rekke restauranter i Oslo hvor du kan nyte lunsjen.

Les mer
Saftige burgere i Oslo
Burger i Oslo

På jakt etter saftige burgere i Oslo? Her finner du en liste over anbefalte burgerrestauranter i Oslo med saftige burgere lagd av gode råvarer.

Les mer
Dumplings i Oslo
Dumplings i Oslo

Lysten på dumplings? Her finner du 10 anbefalte steder du kan få servert nydelig dumplings i Oslo. Utforsk en rekke ulike varianter og smaker.

Les mer

Oppdag Oslo med tips og råd rett i mailboksen