Søk

Anbefalte steder å nyte en lunsj i Oslo

Hva du kan finne her

Restauranter du kan nyte lunsjen din i Oslo

I Oslo finner du et bredt utvalg av restauranter som serverer alt fra tradisjonell norsk mat til internasjonale retter. Hvis du er på jakt etter et sted å spise lunsj i Oslo, er det mange steder å velge mellom, enten du er ute etter et raskt måltid på farten, en avslappet lunsj med venner, eller en mer formell forretningslunsj. Du kan raskt komme deg rundt i Oslo med kollektivtransport, el-sparkesykler og taxi, noe som gjør at du ikke trenger å se på restauranter i nærområdet. Her finner du en rekke anbefalte restauranter der du kan nyte din lunsj i Oslo.

Hva kan du forvente av lunsjer i Oslo

Hva du kan forvente av maten

Når du skal spise lunsj i Oslo kan du forvente å finne enkle retter som sunne salater og smørbrød til varme retter som supper, pasta, og pizza. Det er også vanlig at restauranten serverer middagsretter i lunsjporsjon.  Du kan derfor være sikker på at du finner noe du liker.

Hva du kan forvente av lokalene

Lokalene til lunsjstedene i Oslo varierer fra koselige kafeer, enkle til moderne restauranter. Noen steder har uteservering, noe som er perfekt for de varme sommermånedene. Noen av restaurantene har tema i interiøret og skaper et gjennomført design som bidrar til atmosfæren. 

Hva du kan forvente av åpningstider og pris

Lunsjservering i Oslo starter vanligvis rundt klokken 10.00-11.00 og varer til rundt 14.00-15.00 Prisene varierer avhengig av sted og type mat, men du kan forvente å betale alt fra 100 til 300 kroner for et lunsjmåltid. Mange steder tilbyr også lunsjtilbud, noe som kan være et godt alternativ.

Anbefalte steder å ha lunsj i Oslo

Palmen - Lunsj i Oslo

Palmen - Elegant restaurant på Grand Hotel i Oslo

Palmen er en elegant restaurant som ligger i Grand Hotel i Oslo sentrum. Palmen har et moderne og stilfullt interiør i mørkegrønne toner, med palmer rundt om i lokalet og storslåtte krystallkroner.  De serverer en variert lunsjmeny med både norske og internasjonale retter. Utvalget er ikke stort, men maten på Palmen er nydelig og du kan regne med å like maten uansett hva du velger. Det serveres også flotte pakker med afternoon tea.

Salome restaurant i Oslo

Salome - Nydelig mat og avslappende atmosfære

Salome er en venetiansk restaurant som ligger rett ved siden av Operahuset i Oslo. Restauranten har et flott interiør og eksteriør, med store lyse vinduer og elegant stil. Uteområdet er fantastisk og skaper en avslappende atmosfære. Salome serverer nydelig småretter, pizza fra bakerovn, og enkle fingermat. Lokalet er lyst og luftig, med en avslappet og koselig atmosfære. Dette er et flott sted å nyte lunsjen nær Oslo sentrum. Personalet er veldig serviceinnstilt og gir god oppfølgning. 

Olivia i Hegdehaugsveien

Olivia Hegdehaugsveien - Nydelig italiensk restaurant

Olivia er en flott italiensk restaurant hvor en av restaurantene ligger ved Hegdehaugsveien i nærheten av Slottsparken i Oslo. Restauranten er en stilfull og elegant restaurant med fin atmosfære. Det er to etasjer inne og en koselig vinterhage og en helt nydelig uteservering. Du får servert klassiske italienske retter som pizza og pasta, i tillegg til nydelig focaccia og fersk sjømat. Olivia i Hegdehaugsveien er et avslappende og flott sted å nyte en deilig lunsj.

Brasserie Hansken

Brasserie Hansken - Restaurant med Micelin-stjerne

Brasserie Hansken er en elegant restaurant med Michelin-stjerne som ligger i nærheten av Stortinget i Oslo.  Brasserie serverer en klassisk fransk lunsjmeny, med flotte små retter og nydelig sjømat. På menyen finner du blant annet suppe, tartar, charcuterie, østers, blåskjell og mye annet godt som er laget med råvarer av topp kvalitet. Restauranten har et mørkt og elegant interiør med antikke møbler og en storslått bar. Her får du servert nydelig lunsj du sent vil glemme.

Fiskeriet

Fiskeriet - Fantastisk sjømat sentralt i Oslo

Fiskeriet er en sjømatrestaurant som ligger sentralt ved Youngstorget. Fiskeriet er kjent for sin ferske og velsmakende sjømat, fra klassiske fiskeretter til mer eksotiske sjømatspesialiteter. De selger også fantastiske råvarer fra fiskedisken, hvor du kan kjøpe sjømat til å ta med hjem. Restauranten er liten og intim, med et moderne og stilrent interiør, og naturlig lys med høye vinduer som gir utsikt over det livlige torget. Her kan du nyte en god lunsj av fersk og nydelig sjømat.

Oslo Street Food - Lunsj

Oslo Street Food - Populær mathall med mye god mat

Oslo Street Food er en populær mathall som ligger rett ved Sentrum Scene ved Torggata. På Oslo Street Food kan du velge mellom et stort utvalg av matboder som spesialiserer seg innenfor ulike kjøkken. Du finner boder som serverer blant annet thai, burger, Gyros, Indisk, Poke Bowl og mange flere populære lunsjretter. Det er også flere enkle sitteområder, både innendørs og utendørs. Du ordner deg selv, og alle kan bestille fra forskjellige boder, men sitte på samme område.

Det Grønne kjøkken

Det Grønne Kjøkken - Enkle og velsmakende lunsjretter

Det Grønne Kjøkken er en koselig kafé som ligger sentralt like ved Stortinget i Oslo. Restauranten har et flott klassisk og rustikt interiør som skaper en intim og avslappende atmosfære. På menyen kan du finne en rekke gode lunsjretter som smørbrød, salater, omeletter, suppe og mer. Rettene kommer fra økologisk råvarer av høy kvalitet, noe du merker på maten. Det serveres også et bredt utvalg drikke som kaffe, te og ferske smoothier. Dette er et flott sted å dra for en smakfull  lunsj.

The Fragrance of the Heart

The Fragrance of the Heart - Vegetarisk mat på Majorstuen

The Fragrance of the Heart er en vegetarisk restaurant som ligger sentralt ved Majorstuen i Oslo. Restauranten har et flott og enkelt interiør, med få sitteplasser og et lyst lokale med lyseblå og avslappende farger. Der serveres alt fra suppe, salater, wraps, veggie hamburger, kaker og mye mer. I tillegg til et bredt drikkeutvalg av kaffe, te, ferske juice og smoothier. Her finner du en rekke gode og velsmakende vegetariske retter.

San Francisco Bread Bowl

San Francisco Bread Bowl - En rekke ulike bread bowls

San Francisco Bread Bowl er en amerikansk restaurant som ligger flott til ved Frogner. San Francisco Bread Bowl er kjent for sine runde brød som skjæres ut, og legger til masse fantastisk fyll som kylling, makaroni og ost, curry og mye annet godt. Det kan minne om baktpotet, kun at fyllet er i et brød og ikke en potet. Det serveres også kaffe, te, samt forfriskende lemonader. Det er uteservering noe som gjør dette til et flott sted å nyte lunsjen på sommeren. 

Mathallen lunsjservering i Oslo

Mathallen - Flott mathall med en rekke ulike lunsjretter

Mathallen er et flott sted å dra for å spise lunsj og ligger sentralt like ved Grünerløkka og Akerselva. Mathallen består av flere etasjer og har kaféer, spisesteder og spesialbutikker med flotte råvarer. Du finner et bredt utvalg av restauranter og det er enkelt å finne lunsj som passer til enhver smak. For eksempel restauranter som Breddos Tacos, Grains, Hong Bao Bao, Arepa, Via Italia, og en rekke flere. Mathallen har en flott og livlig atmosfære.

Tips for de som skal ut å spise lunsj i Oslo

Finn den riktige restauranten for din lunsj

Det er viktig å finne en restaurant som passer til dine behov og preferanser. Hvis du har matallergier eller spesielle kostbehov, bør du sjekke om restauranten kan imøtekomme disse. Hvis du skal ha en forretningslunsj, kan det være lurt å velge et sted som er kjent for sin gode service og rolige atmosfære.

Noen steder tilbyr takeaway og levering

Hvis du ikke har tid til å sitte ned og spise, kan du vurdere å ta med maten eller få den levert. Mange lunsjsteder i Oslo tilbyr takeaway, og noen tilbyr også levering gjennom matleveringstjenester som Foodora eller Wolt.

Det kan være fint å gå litt ut av rutine og gjøre noe fint som å spise og nyte en god lunsj. Det er mange ulike restauranter som tilbyr smakfulle og unike lunsj.  Enten du er ute etter en rask sandwich, en deilig salat, eller et varmt måltid, vil du finne det i Oslo. Så hvorfor ikke utforske byens lunsjtilbud og oppdage dine nye favorittsteder? Prøv en av de nevnte restaurantene i artikkelen og se om det kan bli en favoritt. 

Andre artikler du kan finne interessante
Saftige burgere i Oslo
Burger i Oslo

På jakt etter saftige burgere i Oslo? Her finner du en liste over anbefalte burgerrestauranter i Oslo med saftige burgere lagd av gode råvarer.

Les mer
Dumplings i Oslo
Dumplings i Oslo

Lysten på dumplings? Her finner du 10 anbefalte steder du kan få servert nydelig dumplings i Oslo. Utforsk en rekke ulike varianter og smaker.

Les mer
Uteservering i Oslo
Uteservering i Oslo

Det er ikke mye som kan slå følelsen av å roe helt ned og kjenne solen treffe deg i ansiktet, mens du nyter god mat og drikke på uteservering i Oslo.

Les mer
Italienske restauranter i Oslo
Italienske restauranter i Oslo

Her finner du en liste over 12 unike italienske restauranter spredt rundt i Oslo. Du finner nydelig mat som pasta, pizza, lasagne og mer. Finn din neste restaurant du ønsker å prøve.

Les mer

Oppdag Oslo med råd og tips rett i mailboksen