Søk

10 anbefalte sushirestauranter i Oslo

Hva du kan finne her

Sushirestauranter i oslo

Sushi, en delikatesse som opprinnelig stammer fra Japan, har funnet veien til hjertene (og magene) av mange nordmenn. Denne enkle, men smakfulle matretten har blitt en favoritt blant matelskere over hele verden, og Oslo er intet unntak. Byen er hjemsted for et bredt utvalg av sushi-restauranter, enten du er en sushi-entusiast eller bare nysgjerrig på å utforske denne japanske delikatessen, har Oslo en rekke fantastiske steder å tilby. I denne artikkelen vil vi guide deg gjennom noen av de beste sushi-stedene i byen, slik at du kan oppleve en uforglemmelig smaksopplevelse neste gang du har lyst på sushi i Oslo. Fra koselige sushi-barer i byens sentrum til trendy restauranter i moderne bydeler. Se om du finner en sushirestaurant i Oslo som du ønsker å teste. 

Hva kan du forvente av sushirestauranter i Oslo

I Oslo finner du et bredt spekter av sushirestauranter, hver med sin unike vri på denne klassiske retten. Fra tradisjonell sushi til fusion-stiler, er det noe for enhver smak. Kvaliteten på råvarene er av ypperste klasse, noe som gir en autentisk og uforglemmelig sushi-opplevelse.

Hva kan du forvente av sushi-retter

Når det gjelder sushi-retter, kan du forvente en rekke alternativer. Fra Nigiri, en type sushi der et stykke rå fisk ligger på en ball av ris, til Maki, hvor ris og andre ingredienser er rullet i sjøtang og deretter skåret i biter. En typisk porsjon kan variere, men du kan forvente å bli servert mellom 6-12 biter per porsjon.

Hva kan du forvente av lokalet og servicen

De fleste sushi-restauranter i Oslo tilbyr et elegant og moderne interiør, med et hint av tradisjonell japansk estetikk. Servicen er vanligvis upåklagelig, med oppmerksomt og vennlig personale som er mer enn villige til å forklare menyen og gi anbefalinger. Noen steder tilbyr også et åpent kjøkken, slik at du kan se sushi-kokkene i aksjon.

Anbefalte steder å spise sushi i Oslo

Green taste sushi

Green Taste Oslo - En skjult, men nydelig sushirestaurant

Green Taste Oslo er en unik sushi-restaurant som fokuserer på sunne og bærekraftige ingredienser. Dette er en restaurant med lite sitteplasser og mest ment for take away. Hos Green Taste får du en frisk og moderne vri på tradisjonell sushi, i nærheten av gamlebyen. Med et bredt utvalg av vegetariske og veganske alternativer, kombinerer Green Taste Oslo sunnhet med smak og kreativitet. 

Nodee Sky Barcode

Nodee Barcode - Ekslusiv sushi og nydelig utsikt

Nodee Barcode er et trendy sushi-restaurant i Barcode. Her kan du nyte et bredt utvalg av fersk og kvalitetsrik sushi. Den moderne og stilige atmosfæren skaper en innbydende opplevelse, og med en nydelig utsikt over Barcode og Oslofjorden. Med et variert utvalg av sushi, nigiri, sashimi og andre retter, er Nodee Barcode et ideelt sted for sushi-entusiaster som ønsker en moderne og elegant opplevelse.

Sabi Omakase

Sabi Omakase - Eksklusiv og velsmakende sushi

Omakase er et fantastisk sted for en sushi-entusiast som ønsker å smake på noe av den mest smakfulle og spesielle sushien i Oslo. Omakase er en eksklusiv og intim restaurant som har en maks kapasitet på 10 gjester, som sitter samlet på høye stoler rundt disken hvor maten tilberedes. Du får servert deilige sushi-retter som Sashimi, Tsunami og Nigiri. Her kan du nyte en fantastisk og eksklusiv sushi-opplevelse, med et kjøkken som har Michelin-stjerne.

Alex Sushi

Alex Sushi - Populær sushirestaurant på Solli

Alex Sushi er en kjent sushi-restaurant på Solli, kjent for sin høye kvalitet og innovative retter. Den sjarmerende bygningen i sentrum gir en intim og koselig atmosfære som passer perfekt for en spesiell anledning. Med et team av dyktige sushi-kokker som kombinerer tradisjonelle teknikker med moderne smaker og presentasjon, kan du forvente deg en unik og minneverdig sushi-opplevelse på Alex Sushi.

Thai sushi express sushirestaurant

Thai Sushi Express - Spennede utvalg rett ved Grunerløkka

Thai Sushi Express er stedet å besøke hvis du ønsker et spennende utvalg av både thai-retter og sushi. Den sentrale beliggenheten ved Grunerløkka gjør det til et flott sted for en rask lunsj eller en avslappende middag. Med en kombinasjon av thailandske smaker og japanske teknikker, kan du forvente deg en smaksopplevelse som er både unik og spennende. Fra deres sprø tempura til deres krydrede curries, er Thai Sushi Express et must for god sushi og thailandske smaker.

Sumo Sushi Karl johan

Sumo Sushi Karl Johan - Trendy og moderne restaurant

Sumo Sushi Karl Johan er en populær sushi-restaurant i Karl Johan. Her kan du nyte et bredt utvalg av sushi-retter og andre japanske delikatesser. Den moderne og trendy atmosfæren gjør den perfekt for en uformell middag. Med en omfattende meny som inkluderer alt fra klassiske nigiri og maki-ruller til spesialiteter som poke bowls og tempura, er Sumo Sushi Karl Johan et flott sted for den som ønsker en avslappet og vennlig atmosfære med sushi.

WU Sushisrestaurant

WU Sushi - God mat og bredt utvalg sushi

WU Sushi er en moderne sushi-restaurant som ligger ved Bislett. Restauranten er kjent for sin innovative tilnærming til sushi og tilbyr et bredt utvalg av både tradisjonelle og fusion-stil retter. Med en trendy atmosfære og et team av dyktige kokker, er WU Sushi et flott sted å utforske nye smaker og kombinasjoner. Fra deres kreative rollebaner til deres unike sashimi-varianter, er dette en sushi-opplevelse som vil overraske og glede selv de mest erfarne sushispiserne.

Sumo Sushi Bjørvika

Sumo Sushi Bjørvika - Førsteklasses sushi på et flott sted

Sumo Sushi Bjørvika er en trendy sushi-restaurant i det moderne Bjørvika-distriktet i Oslo. Restauranter har et asiatisk design og interiør og en flott uteservering ved havet. De tilbyr et bredt utvalg av sushi-retter, samt andre japanske delikatesser. Med en moderne og elegant atmosfære er Sumo Sushi Bjørvika et flott sted for en spesiell anledning eller en intim middag. Med fokus på kvalitet og smak, kan du forvente deg en førsteklasses sushi-opplevelse på dette populære stedet.

Norlaks sushi

Norlaks Sushi - Fersk sushi og autentiske smaker

Norlaks Sushi er en moderne og koselig sushirestaurant ved Nordstrand. Norlaks er et flott sted for en avslappende middag. De tilbyr et bredt utvalg av sushi-retter, samt andre japanske delikatesser. Med et variert utvalg av fersk fisk og sjømat, kombinert med autentiske smaker og presentasjon, er Norlaks et nydelig sted å spise. Hvis du liker sushi eller japansk mat, kan du være sikker på å finne noe som frister på menyen. 

Sushi Bowl

Sushi Bowl - Sushi og thaimat sentralt i Oslo

Sushi Bowl er en nydelig sushirestaurant som ligger like ved Karl Johans gate i Oslo. Her får du servert sushi og thaimat med ferske råvarer og thai ingredienser. Dette er en koselig og intim restaurant, som også tilbyr et lite område for uteservering. Her får du servert tradisjonell og god asiatisk mat fra et hyggelig personalet.

Tips for deg som skal spise på Sushirestauranter

Åpningstider og booking

Sjekk åpningstidene for restauranten du har tenkt å besøke, og husk at noen steder kan være populære og fylles opp raskt, så det kan være lurt å forhåndsbestille om mulig.

Priser på Sushi

Prisene for forskjellige sushi-retter i Oslo kan variere, men du kan forvente å betale mellom 150-250 kroner for en porsjon. Ofte kan det hende at du trenger å bestille to posjoner for å få ulikt valg sushi. 

Husk allergier

Det kan være mange ingredienser i asiatisk mat og sushi, så det kan derfor være lurt å spørre personalet om allergier.

Så hvorfor ikke ta med venner og familie ut for å nyte en deilig sushi-middag i dag? Uansett om du er ute etter en avslappet og intim opplevelse eller ønsker å utforske moderne og kreative sushiretter, har Oslo definitivt noe å tilby. Utforsk byens hjerte og oppdag de koselige sushi-barene som gir deg en autentisk smak av Japan. Eller ta en tur til de trendy nabolagene og opplev det nyeste innen sushi-trender og innovative smakskombinasjoner. Så neste gang du er i Oslo, ikke glem å legge sushi på menyen din og opplev det beste av det japanske kjøkkenet i denne fantastiske byen.

Andre artikler du kan finne interessante
Dumplings i Oslo
Dumplings i Oslo

Lysten på dumplings? Her finner du 10 anbefalte steder du kan få servert nydelig dumplings i Oslo. Utforsk en rekke ulike varianter og smaker.

Les mer
Uteservering i Oslo
Uteservering i Oslo

Det er ikke mye som kan slå følelsen av å roe helt ned og kjenne solen treffe deg i ansiktet, mens du nyter god mat og drikke på uteservering i Oslo.

Les mer
Italienske restauranter i Oslo
Italienske restauranter i Oslo

Her finner du en liste over 12 unike italienske restauranter spredt rundt i Oslo. Du finner nydelig mat som pasta, pizza, lasagne og mer. Finn din neste restaurant du ønsker å prøve.

Les mer
Julebord i Oslo
Julebord i Oslo

Her finner du 10 fantastiske restauranter du kan ha julebordet ditt. Julebord er en fin tradisjon og du finner nydelig tradisjonell julemat og med en vri. Finn et sted å ha ditt julebord i Oslo.

Les mer