Søk

Anbefalte asiatiske restauranter i Oslo

Hva du kan finne her

Asiatiske restauranter i Oslo

Asiatisk mat er en favoritt blant nordmenn og det har blitt flere og flere restauranter i Oslo som tilbyr og spesialiserer innenfor asiatisk mat. Du finner enkelt asiatiske restauranter som tilbyr en rekke kjente retter som  bao buns, sushi, dumplings, i tillegg til en rekke ulike curry-retter. Maten er ellers kjent for å være sterk og ha en krydrede retter, samt bruk av mye sjømat. Her vil vi utforske noen av de anbefalte asiatiske restaurantene som Oslo har å tilby, samt komme med tips til ulike retter du bør prøve. 

Hva kan du forvente av asiatiske restauranter

Hva kan du forvente av maten og smakene

Asiatisk mat er kjent for sine varierte smaker og retter. Fra de sterke og krydrede rettene fra India og Thailand, til de mer subtile og delikate smakene fra Japan og Kina, finner du noe for enhver smak. Du finner kjente klassikere som sushi, wok, tikka masala, pad thai, og mange flere. Mange asiatiske retter er også sunne og næringsrike, med en god balanse mellom proteiner, karbohydrater og grønnsaker. Du trenger derfor ikke å få like dårlig samvittighet for å dra ofte på asiatiske restauranter.

Hva kan du forvente av lokalet og atmosfæren

Asiatiske restauranter i Oslo varierer stort i stil og atmosfære. Noen er elegante og luksuriøse, med stilig innredning og en formell atmosfære. Andre er mer avslappede og uformelle, med fargerik innredning og en livlig stemning. Felles for dem alle er at de gir deg en følelse av Asia med en annen kultur og innredning, samt vakker kunst, skulpturer og malerier rundt om i restauranten.

Hva kan du forvente av personalet og servicen

Servicen på asiatiske restauranter i Oslo er vanligvis utmerket. Personalet er vennlig og imøtekommende, og de er ofte veldig kunnskapsrike om maten de serverer. Du blir vanligvis fulgt opp godt gjennom besøket og personalet kommer med gode tips dersom du ønsker å prøve noe litt nytt.

Anbefalte asiatiske restauranter i Oslo

Sudøst asiatisk restaurant i Oslo

Südøst - Populær asiatisk restaurant med nydelig mat

Südøst er en populær asiatisk restaurant som ligger ved nedre Grünerløkka, rett ved Akerselva. Med en meny som spenner over flere asiatiske kjøkken, tilbyr Südøst en unik kulinarisk opplevelse. Her kan du nyte alt fra sushi og dim sum, til koreansk barbecue og thailandske curryer. Restauranten har også en omfattende cocktailmeny, med drinker inspirert av smaker fra hele Asia. Dette er en flott restaurant med et vakkert og mørkt interiør og design, i tillegg til et koselig og intimt uteområde.

Sabi Omakase

Omakase - Ekslusiv restaurant og eksepsjonell sushi

Omakase er for deg som er på jakt etter en eksepsjonell sushi-opplevelse, og ligger flott til ved Vika i Oslo. Denne eksklusive restauranten er kjent for sin omakase-stil servering, hvor kokken velger ut dagens ferskeste råvarer og tilbereder en serie av nyskapende sushi-retter rett foran deg. Her er det en maks antall gjester på 10 stykker som sitter rundt disken hvor maten serveres. Dette er en eksklusiv restaurant hvor du bør være tidlig ute med bestilling og booking av bord. 

Shanghai 2k18

Shanghai 2k18 - Spesialister innen Shanghai-retter

Shanghai 2K18 er en autentisk kinesisk restaurant som ligger sentralt i Oslo ved Karl Johans gate. Dette er en restaurant som spesialiserer seg innenfor Shanghai-retter og har sterke, men velsmakende retter. Her finner du et bredt utvalg av nydelig mat som gris, and, reker, med en rekke tilbehør som wok, ris og nudler. Shanghai 2k18 har også et flott utvalg av asitaisk inspirerte drinker og cocktailer, samt alkoholfrie alternativer. Du blir møtt av en vennlig personalet og gode porsjoner. 

Jaipur Indian Restaurant Oslo

Jaipur - Smakfull indisk restaurant midt i Oslo

Jaipur er en smakfull restaurant som gir deg en ekte smak av India, og ligger sentralt ved Stortinget i Oslo. Med en meny full av autentiske indiske retter, fra tikka masala og biryani, til samosaer og naan-brød, vil du få en ekte følelse av India rett til hjertet. Restauranten har et vakkert interiør som bærer tydelig preg av India og som bidrar til å skape den autentiske følelsen. Personalet er veldig hyggelige og imøtekommende, og kommer med gode anbefalinger til menyen. 

Dinner Barcode

Dinner - Flott restaurant ved trendy Barcode

Dinner er en velkjent asiatisk restaurant, og har en restaurant ved Barcode i Oslo. Restauranten spesialiserer seg innenfor det szechuanske og kantonesiske kjøkkenet. Her får du unike og flotte set-menyer som gir deg en rekke ulike småretter som gjør at du kan oppleve flere av smakene. Du kan også bestille fra et bredt spekter hvor du garantert finner noe du liker på menyen. Dinner er en eksklusiv restaurant med et moderne og elegant interiør, med asiatiske mørke toner og design. 

J2 Korean Mart

J2 - Nydelig koreansk BBQ og nydelig drikke

J2 spesialiserer seg innenfor koreansk BBQ og mat, og ligger rett ved Bislett i Oslo. Her finner du en rekke velsmakende retter som marinert torsk, BBQ-burger, kjøtt, nydelige desserter og alt i koreansk stil. Restauranten har et enkelt og fint interiør i mørke toner, med et åpent kjøkken og bar som skaper litt av atmosfæren rundt matlagingen. Drikkepakkene deres er satt sammen godt og passer godt til maten, så vi vil anbefale å teste disse. Personalet er veldig serviceinnstilt.

Asia Aker Brygge

Asia Aker Brygge - Livlig asiatisk restaurant

Asia Aker Brygge er en livlig asiatisk restaurant som ligger ved vannkanten på Aker Brygge. Her får du servert en rekke kjente asiatiske retter som sushi, dumplings, bao buns, wok, og mye mer. Asia har også et godt utvalg av drikkevarer og cocktailer som er inspirert av den asiatiske kulturen og kjøkkenet. Restauranten går over to etasjer, og har et populært uteområde som også spiller musikk hvor det blir god stemning og atmosfære. Godt valg for deg som ønsker ulike asiatiske retter.

Honsan i Oslo

Honsan - Sjarmerende kinesisk restaurant

Honsan er en sjarmerende kinesisk restaurant som ligger sentralt ved Stortinget i Oslo. Honsan spesialiserer seg innen dim sum og stir fry retter fra det kantonesiske kjøkkenet. Her kan du velge fra et bredt utvalg retter, husets spesialiteter, samt signaturmenyer for de som ønsker å prøve litt forskjellig. Du finner også noen eksklusive viner og et fint utvalg av drikke-alternativer. Her blir du møtt av et serviceinnstilt personalet som kommer med gode tips og råd til menyen.

Restaurant Selection i Oslo

Restaurant Selection - Smakfulle asiatiske retter

Restaurant Selection er en eksklusiv asiatisk restaurant som ligger i det vakre området Frogner. Restauranten har et moderne og stilfullt interiør i mørke og skarpe toner, med behagelige stoler og sofagrupper. Her får du smakfulle retter som crispy duck, sushi, supper og salater, samt unike smaksmenyer hvor du får prøvd litt forskjellige retter. Du finner også en stor drikke-meny som inneholder en rekke ulike vin, musserende, samt husets cocktails med smaker inspirert fra Asia. 

Plah - Asiatisk restaurant

Plah Restaurant - Fantastisk thailandsk restaurant

Plah er en thailandsk restaurant som har Michelin-stjerne for den fantastiske maten, og ligger rett ved Solli plass i Oslo. Her sitter du enten i “The dinning room” som er 17 seter rundt et disk hvor kokkene lager noe av maten, og ulike private rom som heter “the emerald room” som tar opptil 6 gjester. Plah bruker norske ingredienser og skaper unike thai-smaker. De tilbyr også et unikt vinkart, samt en fantastisk drikke-meny som passer perfekt til maten. Du bør reservere bord i forkant.

Tips for når du skal ut på en asiatisk restaurant

Bestill bord og reserver på forhånd

Det er lurt å bestille bord og reservere på forhånd da asiatiske restauranter i Oslo fyller seg opp raskt, spesielt i helgene og på ulike helligdager. Noen steder bør du nok være tidlig ute, mens andre restauranter holder det med å bestille litt tidligere på dagen. Du kan enkelt kontakte restauranten og reservere enten mail, nettside eller ved å ringe restauranten direkte.

Prøv forskjellige retter enn de du er vant til

Det er lett å smake en rett som du blir forelsket i og ønsker å bestille om og om igjen. Du kan da gå glipp av en rekke andre velsmakende rettene som også kanskje er helt annerledes enn favoritten din. Det er alltid en fin ting å mikse litt opp i hvilke retter du bestiller og hvilke restauranter du besøker. 

Vær oppmerksom på allergier

Mange asiatiske retter inneholder ingredienser som nøtter, gluten, skalldyr og soyasaus. Hvis du har matallergier, er det viktig å informere servitøren om dette når du bestiller. Det er også vanlig at menyene har informasjon om allergier på menyene, slik at du kan se før du bestiller. 

Oslo har et godt utvalg av asiatiske restauranter, som tilbyr en rekke ulike smaker og variasjoner av det asiatiske kjøkken. Du finner garantert noe som vil trigge smaksløkene dine når du drar ut for å spise asiatisk mat i Oslo. Prøv en av restaurantene vi har anbefalt i artikkelen og se om du finner en ny favoritt blant alle restaurantene i Oslo. 

Andre artikler du kan finne interessante
Restauranter du kan nyte lunsjen din i Oslo
Lunsj i Oslo

Det er viktig å kunne unne seg en avslappende lunsj. For å hjelpe deg på veien har vi samlet en rekke restauranter i Oslo hvor du kan nyte lunsjen.

Les mer
Saftige burgere i Oslo
Burger i Oslo

På jakt etter saftige burgere i Oslo? Her finner du en liste over anbefalte burgerrestauranter i Oslo med saftige burgere lagd av gode råvarer.

Les mer
Dumplings i Oslo
Dumplings i Oslo

Lysten på dumplings? Her finner du 10 anbefalte steder du kan få servert nydelig dumplings i Oslo. Utforsk en rekke ulike varianter og smaker.

Les mer
Uteservering i Oslo
Uteservering i Oslo

Det er ikke mye som kan slå følelsen av å roe helt ned og kjenne solen treffe deg i ansiktet, mens du nyter god mat og drikke på uteservering i Oslo.

Les mer
Italienske restauranter i Oslo
Italienske restauranter i Oslo

Her finner du en liste over 12 unike italienske restauranter spredt rundt i Oslo. Du finner nydelig mat som pasta, pizza, lasagne og mer. Finn din neste restaurant du ønsker å prøve.

Les mer

Oppdag Oslo med råd og tips rett i mailboksen