Her kan du ha julebordet ditt, finn din restaurant

Hva du kan finne her

Julebord i Oslo

Julen nærmer seg, og det er tid for å planlegge årets julebord i Oslo. Å arrangere julebord er en lang tradisjon i Norge, der vi samles med venner, familie eller kolleger for å feire høytiden med god mat, drikke og hyggelig samvær. Dette er en opplevelse som mange gleder seg til og det er fint å gjøre det skikkelig den ene gangen i året du skal gjøre det. Det er mange restauranter som tilbyr julemat og julebord arrangementet, så for å gjøre jobben din litt enklere har vi samlet en liste over anbefalte steder du kan feire med julebord. 

Hva kan du forvente av julebord i Oslo

Hva kan du forvente fra maten

På et julebord i Oslo kan du forvente å bli servert et utvalg av tradisjonelle julemat. Dette kan inkludere alt fra ribbe og pinnekjøtt, til mer moderne retter som sjømat. Enkelte steder tilbyr også egne tolkninger av klassiske juleretter, noe som gir en spennende vri på den tradisjonelle julemenyen.

Hva kan du forvente av atmosfæren

Julebord i Oslo er kjent for sin gode atmosfære. Restauranter og lokaler pyntes i høytidsstemning, og det er ofte en god blanding av liv og røre. Det er også vanlig med live musikk eller underholdning, som bidrar til å løfte stemningen ytterligere.

Hva kan du forvente av betjening og servicen

Servicen på et julebord i Oslo er vanligvis av høy standard. Selv om det er en travel tid for restaurantene, vil du ofte finne at personalet er vennlig og imøtekommende. De er der for å sørge for at du og dine gjester får en minneverdig opplevelse.

Anbefalte restauranter for julebord

Theatercafen restaurant

Theatercafeen - Tradisjonell julemat og stemning

Theatercafeen er en elegant restaurant med lange tradisjoner som ligger ved Nationaltheateret. Her finner du et variert utvalg juleretter, fra tradisjonelle norske retter til mer moderne tolkninger. Restauranten er moderne med en gammeldags vri, det er pyntet til julestemning og med full restaurant merker du den gode atmosfæren og stemningen rundt om. Her møter du en betjening som er imøtekommende og veldig serviceinnstilt.

Gamle Raadhus restaurant i Oslo

Gamle Raadhus Restaurant - Nydelig julemat

Gamle Raadhus er en av Oslos mest historiske bygninger og ligger sentralt i Oslo like ved Rådhuset. Dette er en rustikk restaurant med moderne preg, her finner du en vinkjeller og et unikt interiør, som gir en unik og stemningsfull atmosfære for julebord. Med en fantastisk utsikt over Oslofjorden kan du nyte en tradisjonell julemeny i storslåtte omgivelser, med imponerende service og mat.

Telegrafen restaurant i Oslo

Telegrafen - Tilbring hele julebordet på et sted

Telegrafen er en moderne restaurant som ligger rett ved Karl Johans gate i Oslo. Her finner du både barer, matservering og spillområder. Telegrafen tilbyr et bredt utvalg av god og tradisjonell julemat og med internasjonale vrier. Atmosfæren er avslappet og moderne, med et elegant og stilfullt interiør og imøtekommende service og kunnskap fra betjeningen. 

Louise bar og restaurant

Louise Restaurant & Bar - Moderne og stilfult

Louise Restaurant er en populær destinasjon for julebord i Oslo, med en fantastisk utsikt fra Aker Brygge. Her finner du både et bredt utvalg sjømat med julevri og tradisjonell julemat som ribbe og pinnekjøtt. Interiøret er stilfullt og moderne, og du får en følelse av høy klasse med nydelige detaljer. Det skaper en god atmosfære blant gjestene og en trivelig opplevelse. Her blir det utover kvelden mye liv og omgjort til et utested. 

Hippo Social restaurant i Oslo

Hippo Social - Trendy og ungdommelig stemning

Hippo Social er et moderne og trendy sted som ligger ved Frogner. Dette er et flott sted å arrangere julebord i Oslo, med en spennende julemeny som inkluderer internasjonale retter. Interiøret skaper en festlig og ungdommelig stemning med mye lys. Dette er et stilig design og et sted du vil ønske å komme tilbake til. Du møter på vennlig betjening som yter en god service og ivaretar gjestene.

Wallmans julebord restaurant

Wallmans Oslo - Full pakke med julemat og show

Wallmans Oslo ligger ved øvre Grunerløkka og er et unikt sted for julebord i Oslo. Her får du servert en deilig julemeny og en helkveld med underholdning, inkludert live musikk, dans og show. Dette skaper en full pakke med underholdning og mat, som vil gi en minnerik kveld og opplevelse. Du blir i tillegg møtt med imponerende service og en fantastisk atmosfære, med et moderne og stilfullt interiør. 

Den Glade Grisen restaurant i Oslo

Den Glade Gris - Spesialister på gris og ribbe

Den Glade Grisen ligger rett ved slottsparken og er spesialister på gris, og da ribbe. Dette er et flott lokale å arrangere julebord, hvor du kan ha mange langbord og ulike julebord som feirer på samme sted. Av mat vil du få en unik julemeny hvor du kan velge fra tradisjonelle retter, hvor maten blir tilberedt på en nydelig måte. Her er du sentralt i byen og det er enkelt å dra videre ut etter middagen. 

Sommerro restaurant i Oslo

Sommerro - Velg mellom flere stilfulle og klassiske julebord

Sommerro er et moderne og trendy hotell som inkluderer flere høyklasse restauranter. Sommerro er en elegant og sofistikert restaurant i en vakker, historisk bygning i Oslo. De tilbyr en raffinert julemeny med et utvalg av norske og internasjonale retter, basert på hvilken restaurant dere velger. Med et vakkert og stilfullt interiør og imponerende service, gir restauranten en hyggelig og harmonisk atmosfære. Dette er absolutt et sted vi anbefaler å ta julebordet til i år.

Mirabel restaurant

Mirabel - Variert julemeny med en vri

Mirabel er en moderne restaurant som ligger på populære Sørenga i Oslo. Mirabel skaper en variert julemeny som inkluderer tradisjonelle retter, servert på en moderne og unik måte. Dette er et flott sted rett ved havet, med et stilig og minimalistisk interiør som skaper en rolig og behagelig atmosfære. Betjeningen er imøtekommende og veldig serviceinnstilt som kommer med gode forslag til mat og drikke, samt oppfølging utover kvelden. 

S4 Rooftop restaurant

S4 Rooftop - Utsøkt mat og nydelig utsikt

S4 Rooftop er en elegant restaurant som ligger i en av Oslos høyeste bygninger, rett ved Stortinget  S4 Rooftop byr på en utsøkt julemeny med en fantastisk utsikt over byen. Her finner du alt du kan forvente fra den tradisjonelle julematen, samt noe mer utradisjonelt. Her er det en sofistikert og moderne stil, som skaper en unik atmosfære. Betjeningen her er flinke på å følge deg opp og yter en høy service. 

Tips for de som skal på julebord i Oslo

Bestill tidlig, det blir fort fullt

Å dra ut på restaurant for å ha julebord blant venner og kollegaer er veldig populært og mange planlegger god tid i forkant. Det vil si at restaurantene i Oslo raskt blir booket opp og du bør planlegge og bestille tidlig for å sikre deg en plass der du ønsker å ha julebord.

Respekter andre som har julebord

Det er mange som er ute på julebord samtidig og på samme steder, og det kan være mye alkohol og god stemning involvert. Prøv å vær oppmerksom på deg selv, hvor mye du har drukket og hvor høylytt du er slik at de andre på restaurantene også kan kose seg.

Finn noe hyggelig å gjøre i lokalområdet

Noen steder kan du ha julebordet hele kvelden, med show og andre aktiviteter, mens andre steder er det kun matservering og restaurant. Det er derfor lurt å se litt hva som er mulig å gjøre i nærheten av hvor dere skal spise, slik at dere har et sted å dra videre etter middagen. Kanskje er det en bar, pub, karaoke eller et sted med shuffleboard. 

Oslo har et fantastisk utvalg av steder å arrangere julebord, enten du er ute etter en tradisjonell julemiddag eller en moderne tolkning av julematen. Vi har kun samlet en liste over de 10 restaurantene vi anbefaler for å ha julebord, men Oslo er full av gode restauranter som kan skape minnerike opplevelser for julebordet ditt. Hvis det ikke er fullt, bør du prøve ut en av restaurantene og nyte den fine og hellige juletiden. 

Andre artikler du kan finne interessante
Italienske restauranter i Oslo
Italienske restauranter i Oslo

Her finner du en liste over 10 unike italienske restauranter spredt rundt i Oslo. Du finner nydelig mat som pasta, pizza, lasagne og mer. Finn din neste restaurant du ønsker å prøve.

Les mer
Sushirestauranter i oslo
Sushirestauranter i Oslo

Her kan du finne et bredt utvalg av sushirestauranter i Oslo. Her har du en liste over 10 sushirestauranter du bør oppleve og teste i Oslo. Nyt maten.

Les mer
Biff servert på restaurant
Biffrestauranter i Oslo

Her finner du 9 biffrestauranter i Oslo, som er av høy kvalitet. I denne oversikten finner du restauranter som byr på unik mat og gode opplevelser.

Les mer
IndiSpice Restaurant
Indiske restauranter i Oslo

Oslo har en oppblomstring av indisk mat og restauranter. Her finner du en liste over indiske restauranter i Oslo, vi anbefaler at du tester å spise på.

Les mer