Søk

12 Italienske restauranter du bør prøve i Oslo

Hva du kan finne her

Italienske restauranter i Oslo

I Oslo finner du nydelige italienske restauranter og byen er nå full av restauranter som serverer italienske og autentiske retter. Når du tenker på italiensk mat, tenker du kanskje på pizza og pasta. Men italiensk mat er så mye mer enn det. Det er en verden av smaker og opplevelser som bare venter på å bli oppdaget. I denne artikkelen vil du bli kjent med flere av de beste italienske restaurantene i Oslo. Se om du finner en restaurant du vil prøve ut blant dette utvalget vi har samlet for deg.

Hva kan du forvente fra italienske restauranter i Oslo

Hva du kan forvente av italiensk mat

Italiensk mat er kjent for sin enkelhet og fokus på ferske, lokale ingredienser. Noen av de mest kjente rettene inkluderer et bredt utvalg av pizza, pasta, risotto og gelato. Du finner også et stort utvalg av sjømat, kjøttretter og vegetariske alternativer. 

Hva du kan forvente av utseende og atmosfære

Italienske restauranter i Oslo varierer i stil og atmosfære. Noen er elegante og sofistikerte, med en klassisk italiensk innredning, mens andre er mer uformelle og avslappede. Du finner rustikt interiør, ofte lagd av treverk og gamle bilder, med farget interiør i italienske farger. 

Hva du kan forvente av service og betjeningen

Når det kommer til service, kan du forvente vennlig og imøtekommende personale som er opptatt av å sørge for at du har en hyggelig opplevelse. Måltidene blir ofte servert i en avslappet og uformell atmosfære, som reflekterer den italienske kulturen for å nyte god mat og godt selskap.

Våre anbefalte italienske restauranter

Mammas Pizza - Italiensk restaurant

Mammas Pizza - Prisvinnende italiensk restaurant

Mammas pizza er en nydelig og autentisk italiensk restaurant som ligger like ved Karl Johans gate i Oslo. Her får du en følelse av å være i Italia, med flagg, farger og rustikt interiør som gir en god atmosfære og helhet. Maten er nydelig og har får du pizza og pasta som konkurrerer med Italia. Restauranten har vunnet en pris for italiensk mat i 2023 og vi kan absolutt anbefale en tur hit, hvor du også blir møtt med et hyggelig og imøtekommende personalet.

Villa Paradiso

Villa Paradiso - Italiensk mat på Grunerløkka

Villa Paradiso er en sjarmerende italiensk restaurant som ligger på Grunerløkka. Med sin koselige atmosfære og fokus på autentiske italienske retter, er dette stedet perfekt for en avslappende lunsj eller middag. Deres varierte meny inkluderer ikke bare pizza og pasta, men også fersk sjømat og andre gode retter. Servicen er topp og de har et hyggelig personalet. 

Prima Fila italiensk restaurant

Prima Fila - Perfekt sted for date og familiemiddag

Prima Fila er en italiensk restaurant som ligger ved Rådhusplassen. Med sin vennlige atmosfære og avslappede omgivelser, er dette stedet ideelt for en uformell middag med venner eller familie. Menyen er variert og inkluderer både klassiske italienske retter og mer eksotiske smaker, som gjør det til et flott valg for enhver anledning. Betjeningen er kunnskapsrike om rettene og drikkevarene som passer fint sammen. 

Trattoria Popolare restaurant

Trattoria - Smakfulle klassisk italienske pizzaer og pastaer

Trattoria er en italiensk restaurant som ligger ved nedre Grunerløkka. Med sin rustikke innredning og varme atmosfære, vil du føle deg som om du er i en tradisjonell italiensk trattoria. Menyen er variert og inkluderer alt fra klassiske pizzaer og pastaer til smakfulle italienske kjøttretter. Her er det flott uteservering med et personalet som yter god service og er imøtekommende. 

Arno Ristorante

Arno Ristorante - Vennlig atmosfære og italienske retter

Arno Ristorante er en familiedrevet italiensk restaurant som tilbyr en blanding av klassiske og eksotiske italienske retter som ligger i nærheten av St. Hanshaugen. Med sin vennlige atmosfære og varierte meny, er dette stedet ideelt for både familieutflukter og uformelle sammenkomster. Maten er laget med kjærlighet og lidenskap, og gir deg en smak av Italia.

Baltazar Ristorante & Enoteca restaurant

Baltazar Ristorante & Enoteca - Koselig restaurant

Baltazar Ristorante & Enoteca er en italiensk restaurant som ligger midt i sentrum og er kjent for sin førsteklasses mat og vin. Med sitt moderne design og imponerende vinkart, er dette stedet perfekt for mat- og vinelskere. Her kan du forvente deg en kulinarisk opplevelse som kombinerer tradisjonelle italienske retter med moderne gastronomi, og en god service.  

Ruffino italiensk restaurant

Ruffino - Koselig italiensk restaurant med variert meny

Ruffino er en koselig italiensk restaurant som ligger like ved Slottsparken. Med sin avslappede atmosfære og autentiske mat, er dette stedet perfekt for en uformell middag med venner eller en romantisk kveld ute. Fra sprø pizzaer og smakfulle pastaretter til saftige kjøttretter, vil du bli fristet av deres varierte meny. Her finner du et imøtekommende og vennlig personal.  

Ludo Italiensk restaurant i Oslo

Restaurant Ludo - En elegant restaurant på Majorstuen

Restaurant Ludo er en elegant italiensk restaurant som ligger ved Majorstuen. Med sin moderne innredning og koselige atmosfære, er dette stedet ideelt for en romantisk middag eller spesielle anledninger. Her kan du forvente deg enestående matkvalitet, fra de ferskeste ingrediensene til de kunstneriske presentasjonene, og en førsteklasses service som gjør besøket uforglemmelig.

Grezzo italiensk restaurant

Grezzo - Innoavativ og kreativ tilnærming til italiensk mat

Grezzo er en eksklusiv italiensk restaurant som ligger i nærheten av Torggata. Med sin innovative tilnærming til italiensk mat, vil du oppleve spennende retter som utfordrer tradisjonen på en unik måte. Fra kreativ bruk av lokale råvarer til kunstneriske presentasjoner, vil du bli imponert over den uventede smaksopplevelsen som venter deg. Her får du førsteklasses oppfølging av personalet.

Scarpetta Pastabar

Scarpetta Pastabar - Spesialister på italiensk pasta

Scarpetta Pastabar er en moderne italiensk restaurant som spesialiserer seg på autentisk pasta og ligger ved Youngstorget. Med sin trendy atmosfære og fokus på kvalitet, tiltrekker denne restauranten pastaelskere fra nær og fjern. Fra klassiske pastaretter til spennende smakskombinasjoner, vil du oppleve en ekte italiensk pastaopplevelse tilpasset moderne preferanser. 

Enoteca

Enoteca - Elegant italiensk restaurant

Enoteca er en elegant italiensk restaurant og ligger ved Frogner. De skaper den perfekte atmosfæren for romantiske middager og spesielle anledninger. Med sin moderne innredning og sofistikerte meny, vil du bli imponert over den raffinerte maten og de delikate smakene som serveres her. Den høye kvaliteten på maten og den førsteklasses servicen gjør besøket verdt det.

Eataly Italiensk restaurant i Oslo

Eatly - Familievennlige og koselig restaurant

Eatly er en fantastisk italiensk restaurant som ligger på Aker Brygge i Oslo. Her kan du oppleve autentisk italiensk mat laget med ferske ingredienser. Her kan du nyte deilige pastaretter, saftige pizzaer, smakfulle antipasti og mye mer. Restauranten har en moderne stil og koselig atmosfære, med en innredning som gir deg følelsen av å være i hjertet av Italia. Betjeningen er imøtekommende og vennlig, samt flinke til å følge deg opp.

Hva du bør huske på når du skal ut å spise på restaurant

Åpningstider og bestillingstid

Når du planlegger å besøke en restaurant, er det viktig å være oppmerksom på at åpningstidene kan variere fra sted til sted. For å unngå skuffelse, anbefaler vi at du sjekker åpningstidene til den spesifikke restauranten du vurderer å besøke. Dette kan gjøres ved å besøke restaurantens nettside eller kontakte dem direkte.

Husk å bestille bord

Hvis du har planer om å besøke en populær restaurant eller ønsker å sikre deg en spesiell tid eller dato, er det lurt å bestille bord på forhånd. Dette kan gjøres enten ved å besøke restaurantens nettside og bruke deres online booking system, eller ved å kontakte dem direkte via telefon eller e-post. På denne måten kan du unngå lang ventetid eller risikere at de er fullbooket når du kommer.

Har du allergier?

Italiensk mat er kjent for å bruke mange forskjellige ingredienser, inkludert meieriprodukter, nøtter, glutenholdige korn og sjømat. Hvis du har allergier eller spesielle kostbehov, er det viktig å informere servitøren om dette når du bestiller. De vil kunne gi deg informasjon om ingrediensene som brukes i rettene på menyen, og om nødvendig tilpasse eller anbefale alternativer som passer til dine behov. Å være åpen om dine allergier vil sikre at du kan nyte maten trygt og uten bekymringer.

Neste gang du føler deg fristet av Italias smaker, trenger du ikke å bekymre deg for hvor du skal gå. Du vet nå at Oslo har et bredt utvalg av italienske restauranter som vil tilfredsstille dine smaksløker og gi deg en autentisk opplevelse. Hver restaurant har sin egen unike vri på italiensk mat, og uansett hvilken du velger, vil du bli møtt med smaker og aromaer som tar deg med på en kulinarisk reise. Uansett om du er ute etter en romantisk middag for to eller en festlig sammenkomst med venner, vil du finne et sted som passer perfekt for anledningen. Så sett deg ned, nyt den varme atmosfæren og la deg forføre av de deilige rettene som serveres foran deg. Buon appetito!

Andre artikler du kan finne interessante
Restauranter du kan nyte lunsjen din i Oslo
Lunsj i Oslo

Det er viktig å kunne unne seg en avslappende lunsj. For å hjelpe deg på veien har vi samlet en rekke restauranter i Oslo hvor du kan nyte lunsjen.

Les mer
Saftige burgere i Oslo
Burger i Oslo

På jakt etter saftige burgere i Oslo? Her finner du en liste over anbefalte burgerrestauranter i Oslo med saftige burgere lagd av gode råvarer.

Les mer
Dumplings i Oslo
Dumplings i Oslo

Lysten på dumplings? Her finner du 10 anbefalte steder du kan få servert nydelig dumplings i Oslo. Utforsk en rekke ulike varianter og smaker.

Les mer
Uteservering i Oslo
Uteservering i Oslo

Det er ikke mye som kan slå følelsen av å roe helt ned og kjenne solen treffe deg i ansiktet, mens du nyter god mat og drikke på uteservering i Oslo.

Les mer

Oppdag Oslo med råd og tips rett i mailboksen