Søk

13 franske restauranter i Oslo med unik mat

Hva du kan finne her

Franske restauranter i Oslo

I Oslo finner du mange franske restauranter som tilbyr en autentisk smak av Frankrike. Menyene er fylt med tradisjonelle franske retter, kombinert med moderne tolkninger og fusjoner. Fra dekadente forretter til saftige hovedretter, og selvfølgelig, uimotståelige desserter – det franske kjøkkenet er kjent for å være et av de mest sofistikerte i verden. Vi har derfor samlet en liste over franske restauranter i Oslo vi anbefaler deg å teste ut, for å få en smak av frankrike i munnen. 

Hva kan du forvente fra franske restauranter?

Hva du kan forvente av fransk mat

Det franske kjøkkenet er kjent for sin variasjon og luksuriøse stil. Her finner du alt fra escargot (snegler), bouillabaisse (fiskesuppe) til coq au vin (hane i vin) og ratatouille (grønnsaksrett). Og selvfølgelig, hvem kan glemme de lekre franske oster, baguetter og croissanter? Fransk mat er også kjent for sine utsøkte viner og sterke brennevin som cognac og champagne.

Hva du kan forvente av interiør og atmosfære

Franske restauranter er kjent for sin eleganse og atmosfære. Mange av dem er innredet i klassisk fransk stil, med et hint av moderne eleganse. Atmosfæren på disse stedene er ofte intim og koselig, med dimmede lys og myk bakgrunnsmusikk, noe som gjør dem perfekte for romantiske middager.

Hva du kan forvente av service og personalet

Når det kommer til service, kan du forvente førsteklasses service. Personalet er profesjonelt og oppmerksomt, og de er alltid klare til å hjelpe deg med å velge retter eller vin som passer dine smaksløker. Du får generelt sett en god behandling av personalet på franske restauranter. 

Våre anbefalte franske restauranter i Oslo

À L'aise - Fransk restaurant

À L'aise restaurant - Nyt en fantastisk atmosfære

À L’aise er en sjarmerende fransk restaurant som ligger i nærheten av Frognerparken i Oslo. Med sin avslappede atmosfære og autentisk fransk mat, er dette stedet perfekt for en uformell middag med venner eller en romantisk kveld ute. Fra nydelige retter og smakfulle ostefat til saftige kjøttretter, vil du bli fristet av deres varierte meny. Her vil du finne en imøtekommende og vennlig stab, klar til å gi deg en minneverdig spiseopplevelse. 

Brasserie Ouest Oslo

Brasserie Ouest - Autentisk fransk mat og klassiske retter

Brasserie Ouest er en herlig fransk restaurant som ligger ved Frogner. Restauranten har en varm og innbydende atmosfære, og er det perfekte stedet for en uformell lunsj, en middag med venner, eller en romantisk kveld. Deres meny er en skikkelig feiring av autentisk fransk mat. På Brasserie Ouest er det vennlige og imøtekommende personalet alltid klar for å ta deg imot.

Chez Colin fransk restaurant i Oslo

Chez Colin - Avslappende atmosfære og dyktige kokker

Chez Colin er en sjarmerende fransk som ligger like ved St. Hanshaugen. Med sin koselige og intime atmosfære, er Chez Colin det perfekte stedet for en avslappet middag med familien. Fra vegetariske, veganske, til glutenfrie alternativer, vil du bli fristet av deres varierte meny. Her vil du finne et vennlig personale som står klar til å gi en minneverdig spiseopplevelse. 

Pastis restaurant i Oslo

Pastis - Populær fransk restaurant midt på Aker Brygge

Pastis Bistrobar er en fransk restaurant som ligger midt på Aker Brygge. Her kan du enten nyte havet og livet på Aker Brygge, eller bevege deg inn i et moderne lokale med en rolig atmosfære. Menyen er en hyllest til det franske kjøkkenet, og tilbyr et bredt utvalg av retter, fra klassiske coq au vin til delikate crème brûlées. Restaurantens vinliste er like imponerende, med et nøye utvalg av franske viner som perfekt komplementerer maten. Personalet her er veldige hyggelige og serviceinnstilt.

Frenchie på Solli i Oslo

Frenchie - Trendy og moderne restaurant

Frenchie er en sjarmerende fransk restaurant som ligger ved Solli. Restauranten er kjent for sin autentiske franske mat og vennlige atmosfære. Med sitt nydelige interiør og gode mat, er Frenchie det perfekte stedet for en romantisk middag eller en avslappende lunsj. Her finner du en variert meny med flere tradisjonelle franske retter. Personalet er vennlig og kunnskapsrike, noe som bidrar til den generelle følelsen av kvalitet og autentisitet.

French’eez på Vika i Oslo

French'eez - Uformell fransk restaurant med nydelig mat

French’eez, er en populær fransk restaurant som ligger ved Vika i Oslo. Denne restauranten er et eksempel på fransk kulinarisk finesse. Her får du servert det franske kjøkken, med en meny som tilbyr en imponerende blanding av tradisjonelle og innovative retter. Fra raffinerte forretter til rike hovedretter og utsøkte desserter. Interiøret er elegant og innbydende, med moderne og tradisjonelle franske estetikk. Her blir du oppvartet med førsteklasses service og vennlig betjening. 

Mon Oncle - Franske restauranter

Mon Oncle - En perle i hjertet av Oslo

Mon Oncle er en fransk restaurant med en Michelin-stjerne som ligger midt i Oslo sentrum. Her får du en fransk kulinarisk opplevelse med en meny som spenner fra klassiske retter til moderne tolkninger. Med et moderne og innbydende interiør, samt nydelig mat er denne restauranten det perfekte stedet å dra for å oppleve fransk mat. Her blir du møtt av førsteklasses service og vennlig personalet.

Brasserie Coucou - Franske restuaranter

Brasserie Coucou - En smak av Paris i Oslo

Brasserie Coucou bringer en bit av Paris til Oslo, og du finner restauranten ved Solli. Her får du autentisk fransk mat og en koselig atmosfære. Denne restauranten ligger i et tidligere industribygg og skaper en unik blanding av moderne design og tradisjonelle franske elementer. Her kan du nyte alt fra deilige croissanter til elegante middagsretter som duck confit. Personalet her er dyktig på mat og vin, og kommer gjerne med anbefalinger til hva du kan velge.

Feinschmecker i Oslo

Feinschmecker - En ekte gastronomisk opplevelse

Feinschmecker er en prisbelønt restaurant som serverer franskinspirert nordisk mat og ligger ved Frogner. Denne restauranten gir en ekte gastronomisk opplevelse med sin elegante atmosfære og sitt fokus på høykvalitets franske retter. Restauranten tilbyr en variert meny med et bredt utvalg av retter, fra sjømat til kjøttretter, og har også en imponerende vinliste. Personalet er vennlig og kunnskapsrik, samt bidrar til å gjøre oppholdet minneverdig. 

Park 29

Restaurant Park 29 - Fransk mat i et elegant miljø

Restaurant Park 29 er en elegant fransk restaurant som ligger i nærheten av Slottsparken. Med sitt sofistikerte interiør og sitt fokus på kvalitetsingredienser, leverer denne restauranten en eksepsjonell fransk mat. Fra deilige forretter til hovedretter og desserter, vil du bli fristet av deres varierte og innovative meny. Personalet er imøtekommende og gir en utmerket service utover måltidet. 

Code Barcode i Oslo

Code restaurant - Fransk mat i moderne omgivelser

Code restaurant er en moderne fransk restaurant som ligger ved Barcode. Her får du servert det franske kjøkken og retter med en moderne vri. Code er moderne og stilig innredet, og skaper en avslappende og eksklusiv atmosfære. Her vil du finne en variert meny med flere tradisjonelle franske retter. Personalet er hyggelig og tar deg godt i mat, samt har gode anbefalinger til menyen.

Chat D'or restaurant

Chat D'or - Sjarmerende fransk restaurant i Oslo

Chat D’or er en sjarmerende fransk restaurant som ligger ved Frogner i Oslo. Restauranten er innredet med lyse farger, og gjennomgående blått, noe som gir deg en skikkelig fransk følelse. Her får du servert tradisjonell fransk mat, samt god vin og Champagne. Her kan du nyte en rekke deilige retter, fra friske salater til rike hovedretter og søte desserter. Her gir betjeningen deg god hjelp med valg av drikke og mat, og tar deg varmt i mot.

Frenchie Frognerparken

Frenchie Frognerparken - Gir deg følelsen av Frankrike

Frenchie har også en fin og moderne fransk restaurant like ved Frognerparken. Denne restauranten er flott innredet med tydelig preg fra franske stiler og farger. Maten på Frenchie er nydelig tilberedt og du kan finne alt fra små franske retter til mer kjente retter som and, sjømat og ikke minst crème brûlée. Du kan også forvente et bredt utvalg av drikkevarer og spesielt innenfor vin. Personalet er imøtekommende og vennlig, i tillegg til god kunnskap om vin og kan komme med gode forslag

Ting å huske på når du skal spise på restaurant

Åpningstider på restaurantene

Åpningstider kan variere sterkt avhengig av restaurantens beliggenhet, størrelse og popularitet. Det er derfor viktig å sjekke åpningstidene til restauranten du vurderer, enten ved å besøke deres nettside eller ved å kontakte dem direkte. Dette vil hjelpe deg å planlegge besøket ditt bedre og unngå eventuelle skuffelser. Vanligvis i Oslo åpner restauranter:
– Mandag-Torsdag 15.00 – 23.00
– Fredag – Søndag 13.00 – 23.00

Bestill bord i forveien

På grunn av populariteten til enkelte steder, kan det være vanskelig å få bord, spesielt i helgene eller på spesielle anledninger. Vi anbefaler derfor at du bestiller bord i forveien. Du kan gjøre dette ved å besøke restaurantens nettside eller ved å ringe dem direkte. 

Allergier og kostholdsrestriksjoner

Fransk mat er kjent for sitt mangfoldige utvalg av ingredienser, noe som kan være en utfordring for dem med spesielle kostholdsrestriksjoner eller allergier. Hvis du har noen allergier, er det viktig å informere servitøren om dette før du bestiller. De vil være i stand til å gi deg råd om hvilke retter som passer best for deg, eller til og med tilpasse retter etter dine behov.

Du bør på det sterkeste prøve å spise på en fransk restaurant neste gang du skal spise ute i Oslo. Fransk mat er som kunst, og du kan oppleve mange unike og gode smaker.  Dette er perfekt for venner eller en romantisk date. Det finnes mange franske restauranter i Oslo og vi har kun nevnt noen av de som finnes, du kan derfor med trygghet finne en restaurant du liker. Vi anbefaler at du prøver ut en av restaurantene vi har tatt med i denne listen, men det er den franske maten som er det viktigste. Bon appetit! 

Andre artikler du kan finne interessante
Dumplings i Oslo
Dumplings i Oslo

Lysten på dumplings? Her finner du 10 anbefalte steder du kan få servert nydelig dumplings i Oslo. Utforsk en rekke ulike varianter og smaker.

Les mer
Uteservering i Oslo
Uteservering i Oslo

Det er ikke mye som kan slå følelsen av å roe helt ned og kjenne solen treffe deg i ansiktet, mens du nyter god mat og drikke på uteservering i Oslo.

Les mer
Italienske restauranter i Oslo
Italienske restauranter i Oslo

Her finner du en liste over 12 unike italienske restauranter spredt rundt i Oslo. Du finner nydelig mat som pasta, pizza, lasagne og mer. Finn din neste restaurant du ønsker å prøve.

Les mer
Julebord i Oslo
Julebord i Oslo

Her finner du 10 fantastiske restauranter du kan ha julebordet ditt. Julebord er en fin tradisjon og du finner nydelig tradisjonell julemat og med en vri. Finn et sted å ha ditt julebord i Oslo.

Les mer
Sushirestauranter i oslo
Sushirestauranter i Oslo

Her kan du finne et bredt utvalg av sushirestauranter i Oslo. Her har du en liste over 10 sushirestauranter du bør oppleve og teste i Oslo. Nyt maten.

Les mer