Søk

De 10 teltplasser for en uforglemmelig opplevelse

Se teltplassene

Teltplasser i Oslo ved ekeberg

Ønsker du å tilbringe tid i naturen med venner eller familie og drømmer om å dra på telttur? Da trenger du ikke lete lenger! I denne guiden vil vi gi deg de beste teltplassene i Oslo hvor du kan nyte en fantastisk campingopplevelse. Enten du er en erfaren camper eller en nybegynner, har vi et utvalg av enkelt tilgjengelige teltplasser i Oslomarka som passer for alle. Så pakk sekken, slipp løs eventyrlysten og opplev naturen på sitt beste!

Hvorfor velge telttur i Oslo?

Å campe i et telt gir deg muligheten til å komme deg ut i naturen og oppleve det vakre landskapet rundt Oslo. Det er en flott måte å koble av fra hverdagens stress og bråk, og virkelig komme i kontakt med naturen. 

Teltplassene vi har valgt ut ligger alle i Oslomarka, et grønt område rundt Oslo med mange flotte naturområder. Du trenger ikke å reise langt for å oppleve vakre skoger, innsjøer og fjell. Alle teltplassene er lett tilgjengelige med både kollektivtransport og bil. 

I tillegg til å nyte naturen kan du også delta i ulike aktiviteter som fotturer, sykling, fiske og bading, avhengig av teltplassen du velger. Når du camper i et telt har du friheten til å bestemme din egen rute og tempo. Du kan våkne opp til lyden av fuglekvitter og nyte en kopp kaffe mens du tar inn den friske luften.

10 Anbefalte teltplasser i nærheten av Oslo

Telt opplyst i mørket

Igletjern i Østmarka - Fin teltplass for familien

Igletjern er et vakkert lite vann omgitt av skog. Det er flere fine teltplasser rundt vannet. Dette er en ideell teltplass for nye og mer erfarne teltere. Ta et forfriskende bad eller varm deg ved bålet mens du nyter den fine naturen. Igletjern ligger sør i Østmarka, parker på Bysetermåsan med ca 4,5 km gange fra Bysetermåsan.Turen hit kan også gjøres med barnevogn eller sykkel. 

Telt opplyst i mørket

Svartoren i Østmarka - Nydelig vann og vakre omgivelser

Svartoren er et langstrakt og vakkert vann. Det er flere teltplasser langs vannets vestside, både nær bilveien og lenger innover. Her kan du nyte vakre omgivelser og et nydelig vann. Svartoren ligger i Østmarka der man kan parkere ved Rausjøveien, med ca 3 km gange fra parkeringen til plassen. Du kan også ta en trekkbåt over til den andre siden av vannet. 

Telt opplyst i mørket

Fagervann i Nordmarka - Perfekt for en helgetur

Fagervann er et vakkert vann med flere muligheter for telting rundt området. Her kan du virkelig oppleve roen og skjønnheten i naturen. Dette er et fint sted å dra for en dagstur eller overnatting for en helg. Fagervann ligger ved Nordmarka hvor du tar buss til Skar og går ca 2,5 km til teltplassen. Gå grusveien oppover til du møter på sommerløypen som tar deg til Fagervann.

Telt opplyst i mørket

Øyungen i Nordmarka - Flotte teltplasser og enkel tilgang

Øyungen er et populært sted for telttur. Det er mange flotte teltplasser rundt vannet, og stedet er lett tilgjengelig med både barnevogn og sykkel. Her kan du bade, tenne bål og nyte de vakre omgivelsene. Øyungen ligger i Nordmarka, hvor du tar buss til Skar og følger grusveien oppover til du kommer til sørsiden av Øyungen

Telt opplyst i mørket

Aurevann i Lillomarka - Idyllisk vann for familien

Aurevann er et idyllisk vann i Lillomarka. Rundt vannet finner du mange nydelige teltplasser. Vannet passer perfekt for familier og  kan nås med både barnevogn og sykkel. Dette er en idyllisk plass hvor du kan koble helt ut. Ta buss til Stig, og følg skiltene mot Lilloseter, før du tar stien ned til Aurevann.

Telt opplyst i mørket

Nedre Blanksjø i Nordmarka - Populær teltplass

Nedre Blanksjø er et lite vann med flere teltplasser. Her kan du nyte naturen og oppleve Oslos geografiske midtpunkt. Her er det plass til å sette opp leker og spill, samt bade i vannet. Dette er en populær teltplass du lett kan møte på andre. Nedre Blansjø ligger ved Sognsvann.  Ta T-banen til Sognsvann stasjon, følg så lysløypa øst for Sognsvann, ta av ved demningen og følg grusstien til Nedre Blanksjø

Telt opplyst i mørket

Lille Åklungen i Nordmarka - Familievennlig plass

Lille Åklungen er en familievennlig plass med et lite vann med flere fine teltplasser. Du kan også nå vannet med både barnevogn og sykkel. Her kan du møte andre familier på telttur og samtidig holde deg nær byen. Dette er en fin plass hvis du ønsker lett tilgang til Oslo. Lille Åklungen ligger ved Sognsvann. Ta T-banen til Sognsvann stasjon og følg lysløypa øst for Sognsvann, før du tar av på den blamerkede stien som tar deg opp til Lille Åklungen.

Telt opplyst i mørket

Østernvann i Bærumsmarka - Fint sted for å fyre bål

Østernvann er et mye besøkt og lett tilgjengelig vann. Her kan du finne flere teltplasser og nyte naturen i vakre omgivelser. Det er enkle muligheter for å bade, fyre bål og slappe av. Østernvannet ligger ved Bærumsmarka, ta T-banen til Eiksmarka eller Ekraveien stasjon og følg merket sti fra Fossumbanen eller gå langs Fossumveien.

Telt opplyst i mørket

Blåfjellhytta i Kjekstadmarka - Nyt en unik utsikt

Blafjellhytta ligger i et flott turområde med muligheter for telting. Her kan du nyte naturen og utsikten mot Oslofjorden. Dette er vakre naturomgivelser som vi anbefaler alle å oppleve. Her kan du slå opp telt og gå flotte turer. Blåfjellhytta ligger i Kjekstadmarka,  følg veien sørover fra Heggedal til Plankedalsveien. Deretter går du opp til Blafjellhytta og finner fine teltplasser, ofte i nærheten av parkeringsplassen. 

Telt opplyst i mørket

Lutvann i Østmarka - Fine teltplasser rundt et lite vann

Lutvann er et vakkert vann kun en kort gåtur fra boligbebyggelsen. Det er flere fine teltplasser rundt vannet, og du kan også utforske Ulsrudvann i nærheten. Her kan du ta en dagstur eller en helgetur. I det vakre vannet kan du ta et bad og nyten den vakre naturen. Lutvann ligger i Østmarka og du parkerer ved Lutvannleiren før du deretter går en kilometer inn til nordenden av vannet.

Ting å huske på før du drar på telttur

Før du drar på telttur er det viktig å være godt forberedt. Her er noen ting du bør huske på:

Pakkeliste for telttur

 • Telt: Sørg for at teltet er i god stand og vanntett.
 • Sovepose: Velg en sovepose som passer til værforholdene.
 • Liggeunderlag: Et godt liggeunderlag gir deg en god natts søvn.
 • Klær: Ta med lag-på-lag klær som passer til både varme og kalde temperaturer.
 • Mat og drikke: Planlegg måltider og ta med nok mat og drikke for turen.
 • Kokeutstyr: Ta med en kokegryte, brenner og bestikk.
 • Førstehjelpsutstyr: Ha med et enkelt førstehjelpsutstyr for småskader.
 • Toalettsaker: Ta med toalettpapir, håndsåpe og eventuelt våtservietter.
 • Lommelykt: En lommelykt er viktig for å kunne se i mørket.
 • Kart og kompass: Ta med kart over området og et kompass for navigasjon.
 • Mobiltelefon: Husk å ha med en ladet mobiltelefon i tilfelle nødsituasjoner.
 • Søppelposer: Ta med søppelposer for å holde teltplassen og naturen ren.

Planlegging og tillatelser

 • Sjekk værmeldingen før du drar, og tilpass planene dine etter forholdene.
 • Sjekk om det er noen spesielle regler eller tillatelser som gjelder for teltplassen du velger.
 • Ha et kart over området og planlegg ruten din på forhånd.
 • Informer noen om turen din og når du forventer å være tilbake.
 • Ta hensyn til naturen og vis respekt for dyrelivet og andre besøkende.

Opplev det beste av naturen i Oslo

Enten du er ute etter et kort eventyr eller ønsker å tilbringe flere dager i naturen, har Oslo og Oslomarka mye å by på. Utforsk de vakre stedene, nyt frisk luft og ro i naturen. Husk å ta hensyn til miljøet og andre besøkende ved å etterlate teltplassen så ren som du fant den. Vi håper denne oversikten ga deg bedre forutsetninger for å finne teltplassen som passer deg best. Ha en fantastisk campingopplevelse i Oslo!9

Andre artikler du kan finne interessante
Hoteller i Oslo du bør besøke
Hoteller i Oslo

Skal du bo på hotell i Oslo bør du se på denne oversikten for å finne kategoriene du er på jakt etter. Her finner du de beste og billige hotellene i Oslo

Les mer
Beste hotellfrokost i Oslo
Beste hotellfrokost

Du får en oversikt over de beste hotellfrokostene i Oslo. Her finner du unike hoteller som virkelig fokuserer og setter hotellfrokosten i fokus.

Les mer
mannekser som deler rom på hostel
5 billige hostel i Oslo

Finn et billige overnattingssted. Vi har samlet en liste over 5 billige hostel som kan anbefales i Oslo. Dette er steder som er billig og ok kvalitet.
Edit Snippet

Les mer
Overnatting i Oslo
Overnatting i Oslo

Skal du overnatte i Oslo har du mange muligheter. Vi har samlet et bredt utvalg av anbefalte hoteller, hosteller og campingplasser for deg til å være.

Les mer
Hotellsenger i Oslo
Beste hoteller i Oslo

Finn de beste hotellene i Oslo. Vi har samlet 10 av de beste hotellene i Oslo sånn at du lettere kan finn ditt neste overnattingsted. Se hotellene her.

Les mer
Spahotell i Oslo

Book et spahotell i Oslo og koble av med et avslappende opphold. Spahotellene i Oslo er luksuriøse og har en beroligende atmosfære.

Les mer
hotell basseng
Hotell med badebasseng

Det kan være deilig og avslappende å bade etter en lang dag. Velg et hotell med badebasseng neste gang du skal overnatte i Oslo. Utforsk 7 hotell!

Les mer
Billige hotell i Oslo
Billige hoteller i Oslo

Det trenger ikke å være dyrt å overnatte i Oslo. Her får du 10 forslag til billige hotell i Oslo du kan bo på og andre tips for å finne billige hoteller.

Les mer

Oppdag Oslo med råd og tips rett i mailboksen