Søk

5 utvalgte platebutikker du bør besøke i Oslo

Hva du kan finne her

Platebutikker i Oslo

I en verden som stadig beveger seg mot det digitale, har LP-plater og platebutikker klart å beholde sin unike appell. En LP-plate er en type grammofonplate som vanligvis roterer med 33⅓ omdreininger per minutt, med andre ord en eldre versjon å høre på musikk på. Den er laget av vinyl og har en sporrende spiralformet rille som inneholder musikken. Å eie en platespiller og samle LP-plater gir deg ikke bare tilgang til musikk, det gir deg også en følelse av forbindelse til kunsten. Coveret, liner notes og den taktilt tilfredsstillende opplevelsen av å plassere nålen på platen er elementer som forsterker den totale musikkopplevelsen. Det er som å ta en del av artistens intime verden inn i ditt eget.

Hva du kan forvente av platebutikker

Hva du kan forvente av kvaliteten

Platebutikker i Oslo fokuserer på å tilby kvalitetsprodukter til musikkentusiaster. LP-platene du finner her er nøye utvalgt for å sikre optimal lydkvalitet. Butikkene prioriterer ofte originale utgivelser og remastrede opptak for å gi kundene den best mulige lytteopplevelsen.

Hva du kan forvente av utvalget

Utvalget av LP-plater i platebutikker i Oslo er imponerende og variert. Enten du er ute etter klassisk rock, jazz, indie eller elektronisk musikk, vil du finne et bredt spekter av sjangere og artister. Butikkene kan også ha begrensede utgaver, sjeldne funn og lokale band, noe som gjør det til et paradis for samlere.

Hva du kan forvente av priser

Prisene på LP-plater varierer, avhengig av sjeldenhet, tilstand og artist. I Oslo’s platebutikker vil du finne alt fra rimelige brukte plater til eksklusive samlerutgivelser. Butikkene har ofte salg og tilbud, noe som gir deg muligheten til å utvide samlingen din uten å tømme lommeboken.

Anbefalte platebutikker i Oslo

Big Dipper

Big Dipper - Over 20 år som platebutikk

Big Dipper har drevet platebutikk i over 20 år og ligger sentralt like ved Torggata. Dette er en fin og enkel platebutikk som dekker en bred sjanger av musikk, og hvor personalet deler entusiastisk sin kunnskap om musikk og tips. Du kan finne alt fra LP-plater og singler i alle sjangre, musikkbøker , vinylplater, og musikktilbehør. Det arrangeres også signeringer og mini-konserter i platebutikken. Enten du er på utkikk etter sjeldne funn eller moderne favoritter finner du det på Big Dipper. 

Tiger Platebutikk i Oslo

Platebutikken Tiger - Flott utvalg av plater

Tiger er en liten og intim platebutikk som ligger i nærheten av Youngstorget i Oslo. Det er orden i butikken og enkelt å navigere seg mellom de ulike platene. Butikken gir en koselig atmosfære og et hyggelig personalet som hjelper deg å finne det du er ute etter eller komme med tips til sjanger. Tiger har også en nettbutikk hvor du kan se en del av utvalget før du eventuelt tar turen. Her kan du gjøre noen fantastiske funn av unike LP-plater.

Platelageret

Platelageret - Godt utvalg plater og begrenset åpningstider

Platelageret er en flott butikk, som ligger midt i Oslo sentrum. Platelageret sitt brede spekteret av sjangere gjør dette stedet ideelt for samlere og musikkelskere som liker å grave etter skatter. Det arrangeres også salgsdager og messer, med mat og musikk, hvor det i tillegg er enkelt å finne noe du liker til en rimelig pris. Platebutikken har begrenset åpningstid til torsdager og lørdager, så planlegg turen når du skal handle plater. Her blir du møtt av et imøtekommende personal som tar deg godt i mot. 

Baklengs platebutikk

Baklengs - En samlerens paradis og mange gjemte skatter

Baklengs er et samlerens paradis med et stort utvalg av vintage LP-plater. Her finner du fantastiske samlinger, og en rekke ulike sjangere som du vil være på jakt etter. Dette er en liten, lys og koselig butikk som skaper en god atmosfære med en fin handel. Baklengs tilbyr plater, vinyl, prints, tilbehør og mye mer. Det arrangeres også ofte en rekke fester, konserter og lignende som du absolutt bør få med deg. Personalet i butikken er vennlige og hjelpsomme med å finne det du er på jakt etter. 

Katakomben

Katakomben - Fantstisk platebutikk midt i Oslo

Katakomben er en fantastisk platebutikk, som ligger innerst ved Youngstorget i Oslo. Dette er en stor butikk som tilbyr et bredt spekter av LP-plater, CD-er og Vinyl, samt klær og annet tilbehør av høy kvalitet. Dette er en avslappende butikk hvor du virkelig kan ta deg tid til å lete i det store utvalget og finne noen skjulte skatter. Katakomben har også en nettbutikk hvor du enkelt kan navigere deg rundt og se blant noe av utvalget. Ta en hyggelig prat med personalet og finn fantastiske plater.

Tips til deg som skal til platebutikk

Kjøp platespiller og LP-plater

Hvis du ikke allerede har en platespiller, kan platebutikker i Oslo ofte tilby et utvalg av platespillere. Å eie både en platespiller og et utvalg av LP-plater gir deg den komplette opplevelsen av å nyte musikk på vinyl.

Undersøk åpningstidene

Før du planlegger ditt besøk, er det alltid lurt å sjekke åpningstidene til platebutikken. Noen butikker kan ha spesielle arrangementer eller tilbud på bestemte tidspunkter, så det er verdt å være oppmerksom på.

Spør personalet om tips

Personalet i platebutikker er ofte musikkentusiaster selv og kan gi verdifulle anbefalinger basert på dine preferanser. Spør dem om sjeldne funn, lokale favoritter eller nye utgivelser som kan være av interesse.

Å besøke platebutikker i Oslo er ikke bare en handletur, det er en reise gjennom musikkens rike historie og mangfold. LP-plater bringer musikken tilbake til det fysiske og gir en helt unik lytteopplevelse. Vi håper denne oversikten over platebutikker inspirerer deg til å utforske Oslo’s butikker, oppdage nye favoritter og kanskje finne sjeldne skatter som vil passe rett inn i samlingen din. Lykke til på jakten og ha en fin handletur.

Andre artikler du kan finne interessante
Bruktbutikker i Oslo
Bruktbutikker i Oslo

Se våre 10 anbefalte bruktbutikker i Oslo. Her kan du finne alt fra klær, møbler, porselen og andre brukte gjenstander. Spar penger på brukte kjøp!

Les mer
Garnbutikker i Oslo
Garnbutikker i Oslo

Her finner du 10 anbefalte garnbutikker du bør prøve neste gang du skal kjøpe garn. Du får et bredt utvalg av varianter og kvalitet. Se utvalget!

Les mer
Blomsterbutikker i Oslo
Blomsterbutikker i Oslo

Her finner du 11 vakre blomsterbutikker med et bredt utvalg av nydelige blomster i Oslo. Ferske og vakre blomster og unike eksotiske plante-typer.

Les mer
Kjøpesenter i Oslo
kjøpesenter i Oslo

Her finner du 10 kjøpesenter i Oslo. Vi har samlet kjøpesentere som tilbyr et bredt utvalg butikker slik at du kan handle mer samtidig. Se våre anbefalinger av kjøpesentere her.

Les mer
luksus handlegater i Oslo
Handlegater i Oslo

Det finnes mange handlegater i Oslo som passer perfekt for variert shopping. Vi har derfor samlet en liste over flere av handlegatene i Oslo her. Finn handlegaten som passer deg.

Les mer

Oppdag Oslo med tips og råd rett i mailboksen