Søk

10 anbefalte bruktbutikker i Oslo – gjør et kupp

Hva du kan finne her

Bruktbutikker i Oslo

Selv med alt du får kjøpt i dag, er det mye som var bedre før. Det kan være vanskelig å finne brukte funn og andre vintageobjekter på nett, og når du finner det kan det være mange andre interesserte. Derfor kan det være en god idé å besøke en bruktbutikk i Oslo for å se om det er noen gode vintagefunn eller brukte objekter som passer hos deg. Å handle brukt er både miljøvennlig og prisvennlig, samtidig som du kan gjøre unike kupp å sikre deg noe veldig få andre har. Derfor har vi samlet en liste over 10 anbefalte bruktbutikker i Oslo slik at du enklere kan gjøre et kupp.

Hva du kan forvente av bruktbutikker i Oslo

Hva du kan forvente av utvalget

Når du handler i bruktbutikk kan du forvente et variert utvalg. Noen butikker spesialiserer seg innenfor ulike produktkategorier som interiør, møbler, samlerobjekter, antikke smykker,  tekstil og klær. Noen butikker har alt og er et sted du kan finne det meste, derfor er det lurt å tenke på hva du er på jakt etter og hvilken bruktbutikk du velger å dra til.

Hva du kan forvente av produktet

Bruktbutikker tilbyr ofte produkter med god kvalitet. Butikkene pleier å reparere, fikse, vaske og vedlikeholde gjenstandene de selger. Butikkene vil ikke selge noe som er ødelagt og det kan være en trygghet med at du kan se og kjenne på produktet før du kjøper. Alt fra møbler og interiør til klær og samlerobjekter pleier å opprettholde en god standard i disse butikkene.

Hva du kan forvente av pris

Prisene i bruktbutikkene varierer, med fellesnevner om at det veldig ofte er rimeligere enn nye eller tilsvarende produkter. Bruktbutikker kan også ha salg for å gjøre lagrene mindre for å kunne fylle på flere varer. Det er derfor gunstig å dra innom en bruktbutikk for å se om de har hva du trenger. Noen ting kan være dyrere om det er sjeldne produkter, smykker eller populære vintageklær

Våre 10 anbefalte bruktbutikker i Oslo

Antikkvarehuset - Bruktbutikk

Antikkvarehuset - Bredt utvalgt av unike gjenstander

Antikkvarehuset er en populær bruktbutikk ved Grunerløkka i Oslo. Her kan du blant annet finne møbler, vintageklær, belysning, porselen, antikviteter og smykker. Antikkvarehuset er en stor butikk og her kan du gjøre mange gode funn. Produktene blir jevnlig vedlikeholdt og ivaretatt, noe som gjør at du kan være sikker på en god kjøpsopplevelse. De har en nettbutikk hvor du kan se om de har det du er på jakt etter, men det kan alltid være at de har noe ekstra i butikkene. Ta turen til Antikkvarehuset for en sikker og fin handel. 

Retroantikk i Oslo

Retroantikk - Spesialisert innenfor retro-varer

Retroantikk er en bruktbutikk som spesialiserer seg innenfor retro-varer hovedsakelig fra 70-tallet, og befinner seg ved Gamlebyen i Oslo. Dette er en koselig liten butikk som utnytter plassen godt. Retroantikk tilbyr blant annet interiør, møbler og lamper, dekorasjoner og servise med glass. Dette er det perfekte stedet for deg som er på jakt etter en vintage stil og møbler som det kan være vanskelig å finne i andre butikker. De driver med jevnlig vedlikehold og har et eget verksted for å fikse og reparere produkter før salg. 

M&E Second hand Hasle Oslo

M&E second hand - Populært valg med bærekraft i spissen

M&E second hand har en stor og populær bruktbutikk på Hasle i Oslo. I butikken på Hasle finner du blant annet elektriske apparater, lamper, malerier, klær og tekstiler, kjøkkenutstyr og mye mer. Ønsker du å donere brukte gjenstander du ikke har behov for, kan du gjøre det på Hasle. M&E Secondhand er et samarbeid mellom Maritastiftelsen og Erikshjälpen. Her kan du enkelt finne brukte varer som fremstår nye. Ta turen innom for å se hva du kan finne. 

Velouria Vintage butikk i Oslo

Velouria Vintage - Håndplukkede vintageklær og tilbehør

Velouria Vintage er en butikk som spesialiserer seg innenfor klær, sko, vesker og lignende tekstiler. Denne sjarmerende butikken er dedikert til håndplukkede vintageklær og tilbehør, og her har du muligheten til å gjøre gode kupp. Her finner du unike plagg med tid tilbake til 50-tallet og opp til 90-tallet. De tilbyr både designer plagg og vokser, i tillegg til vanlige og billige plagg. Klærne har en fortelling og skriker av karakter, med et bredt utvalg av stiler og design. Her er det verdt å ta turen for å finne vintageklær til en hyggelig pris.

Fretex Alnabru - Bruktbutikk i Oslo

Fretex Alnabru - Norges største bruktbutikk

Fretex har mange lokaler rundt om i Oslo og deres største bruktbutikk er på Alnabru. Ved å handle her bidrar til du til viktige formål og samfunnsoppdrag samtidig som du kan finne et billig kupp. Her kan du finne nesten hva som helst og butikken har et omfattende utvalg. Det er mulig å levere brukte gjenstander til Fretex, hvor hvis disse er ødelagte eller slitte vil bli fikset og vedlikehold før det blir solgt i butikkene. Du kan derfor være trygg på å gjøre en trygg handel. 

No5 Vintage på Frogner

Nō5. Vintage - High End Vintage klesbutikk på Frogner

Nō5. Vintage er en high-end bruktbutikk som ligger på Frogner i Oslo. Dette er en liten og koselig butikk som har høy kvalitet og et eksklusivt design.  De tilbyr et bredt utvalg klær og tilbehør fra kjente merkevarer som Chanel, Burberry, Armani og mange flere. Her kan du finne unike og vakre klesplagg med eksklusiv vintage stil. Produktene er av god kvalitet og fremstår som nye, da dette er gode merkevarer hvor plaggene er slitesterke. Her møter du et hyggelig og hjelpsomt personalet.

Inventarium bruktbutikk Oslo

Inventarium - Spesialister innenfor møbler og inventar

Inventarium er en bruktbutikk som spesialiserer seg innenfor inventar og spesielt møbler, og ligger sentralt på Grunerløkka. Dette er en vakker og intim butikk som har utnyttet plassen godt for å få plass til mest mulig. Hvis du trenger noen til hjemmet kan dette være det perfekte stedet å dra. Her finner du møbler, små gjenstander og kunst som kan passe til hjemmet ditt. Inventarium har vintagemøbler og andre gjenstander, det kan være vanskelig å få andre steder. 

Fretex - Arkivet

Fretex Arkivet - En klesbutikk med mange fine plagg

Fretex har en av sine lokaler ved Universitetsgata, like ved Karl Johans gate i Oslo. Dette er en fin liten butikk som spesialiserer seg på klær og små gjenstander som tilbehør. Her kan du finne både retro, vintage og moderne klær. Det kommer hele tiden inn nye produkter, så her kan det være verdt å titte innom når du er i Oslo sentrum. Personalet er imøtekommende og vennlig, og står klare til å ta deg imot om du skal levere eller titte. 

UFF heaven - Vintage shop i Oslo

UFF Vintage Heaven - Et bredt utvalg klær midt i Oslo

UFF Vintage Heaven spesialiserer seg på vintageklær, og ligger plassert like ved Jernbanetorget i Oslo.  Denne butikken er flaggskipet til UFF og har et bredt utvalg på flere tusen produkter. Her finner du en rekke vintageklær fra ulike tidsepoker både for kvinner, menn og barn. UFF gir økonomisk bistand til organisasjoner som skaper et bedre samfunn. Her kan du gjøre en bærekraftig og billig handel, samtidig som du kaprer et tidløst plagg. 

Brukthandelen Old Fashoined

Brukthandelen Old Fashioned - Koselig bruktbutikk i Oslo

Brukthandelen Old Fashioned er en butikk som spesialiserer seg på interiør til hjemmet og ligger ved Majorstuen i Oslo. Dette er en koselig butikk med et bredt utvalg av forskjellige gjenstander. Her finner du blant annet lamper, servise, glass, kunst og møbler og mye mer. Dette er en butikk som gir produkter et ekstra liv, og har en rekke ting som kan fornye hjemmet ditt. Her møter du et vennlig personal som driver stedet og som gjerne hjelper deg med å finne noe til ditt hjem. 

Tips til deg som skal på bruktbutikk

Spør om det er noe som har vært inne lenge

Flere bruktbutikker kan ha skjulte skatter som ikke har blitt solgt og gjemt på lager eller plassert bakerst i lokalet. Det kan derfor være lurt å spørre personalet hva de har inne og om de har noe som har vært inne i butikken lenge. Disse varene kan du også ofte gjøre en ekstra god deal ved å prute på varen. 

Se om bruktbutikken har utvalget på nett

Noen av bruktbutikkene har egen nettbutikk hvor du kan se utvalget. Det er ikke alltid at alle produktene som er i butikkene ligger på nett, så det kan alltid være lurt å besøke butikken fysisk istedenfor å handle på nett. Noen av bruktbutikkene viser også utvalget, med ulike tilbud på sosiale medier som Facebook og Instagram. 

Se åpningstider og populære tider

Flere av bruktbutikkene er frivillige butikker, og derfor er ikke alltid butikkene åpne som vanlige butikker. Det kan være avvik fra ukedager, helger, helligdager og det er mulig at noen pusser opp butikken. Sjekk derfor om butikken er åpen før du drar, og sett gjerne av god tid slik at du rekker å titte rundt etter funn i butikken. 

Skal du handle er det lurt å sjekke om du kan kjøpe lignende produkt i en bruktbutikk. Se om du kan finne det du er på jakt etter eller gjemte skatter i en av de anbefalte bruktbutikkene i Oslo. Er du en samler, tenker på bærekraft, eller bare har lyst til å bruke mindre penger, kan du finne mange fine vintage-objekter til salgs. Det kan også være mye fint å bare se på eller om du har lyst på nye møbler. Ta med deg venner eller familie på shopping og se om dere finner noen gjemte skatter i bruktbutikkene. 

Andre artikler du kan finne interessante
Platebutikker i Oslo
Platebutikker i Oslo

Er du på jakt etter LP-plater? Her finner du anbefalte platebutikker som har et bredt utvalg av vinyl, lp, cd og skjulte skatter i musikkverden.

Les mer
Garnbutikker i Oslo
Garnbutikker i Oslo

Her finner du 10 anbefalte garnbutikker du bør prøve neste gang du skal kjøpe garn. Du får et bredt utvalg av varianter og kvalitet. Se utvalget!

Les mer
Blomsterbutikker i Oslo
Blomsterbutikker i Oslo

Her finner du 11 vakre blomsterbutikker med et bredt utvalg av nydelige blomster i Oslo. Ferske og vakre blomster og unike eksotiske plante-typer.

Les mer
Kjøpesenter i Oslo
kjøpesenter i Oslo

Her finner du 10 kjøpesenter i Oslo. Vi har samlet kjøpesentere som tilbyr et bredt utvalg butikker slik at du kan handle mer samtidig. Se våre anbefalinger av kjøpesentere her.

Les mer
luksus handlegater i Oslo
Handlegater i Oslo

Det finnes mange handlegater i Oslo som passer perfekt for variert shopping. Vi har derfor samlet en liste over flere av handlegatene i Oslo her. Finn handlegaten som passer deg.

Les mer