Søk

Lekeplasser i Oslo - En hyggelig familieaktivtet

Hva du kan finne her

Lekeplass i Oslo

Oslo er en by som er full av fantastiske lekeplasser for barn i alle aldre. Enten du er en lokal Osloborger eller en besøkende som ønsker å gi barna en morsom og spennende opplevelse, er det mange flotte alternativer å velge mellom. Fra klatrestativer og sklier til hinderløyper og kreative lekeområder, tilbyr Oslo et bredt utvalg av lekeplasser som vil holde barna underholdt og aktive. I denne artikkelen vil vi utforske noen av de beste og koseligste lekeplassene for barn, slik at du kan planlegge en morsom dag ute med familien.

Hva kan du forvente fra lekeplassene i Oslo

Oslo tar stolthet i å tilby trygge og stimulerende lekeplasser for barn i alle aldre. Lekeplassene er godt vedlikeholdt, sikre og utstyrt med forskjellige typer lekeutstyr. Noen lekeplasser har også spesielle områder for småbarn og babyer.

Lekeapparater og installasjoner

Du kan forvente å finne et bredt spekter av lekeapparater på lekeplassene i Oslo. Dette inkluderer alt fra tradisjonelle husker og sklier, til mer unike installasjoner som klatrestativer og zipline. Disse lekeplassene er designet for å oppmuntre til fysisk aktivitet, kreativitet og sosialisering blant barn.

Forventninger til området rundt lekeplassen

Lekeplassene i Oslo er plassert i forskjellige områder, fra fredelige parker til pulserende bysentre. Avhengig av plasseringen, kan du forvente å finne skog og natur, butikker, vannfunksjoner og andre fasiliteter i nærheten. Noen lekeplasser er også plassert nær kafeer og restauranter, noe som gjør det enkelt for familier å ta en pause og nyte et måltid etter en dag på lekeplassen. 

Anbefalte lekeplasser å besøke

Lekeplass på barcode

Lekestativet Bjørvika - En hinderløype for barna i sentrum

Lekestativet Bjørvika ligger ved Barcode i Oslo og er en av de mest populære lekeplassene i byen, spesielt kjent for sitt store, skulpturelle klatrestativ. Lekeplassen ligger sentralt i byen, omgitt av moderne arkitektur og med utsikt over fjorden. Her kan du slå deg til ro med en kopp kaffe mens barna leker og klatrer seg igjennom disse apparatene. 

Marienlyst lekeplass

Marienlyst lekeplass - Nydelig område og koselig lekeplass

Marienlyst lekeplass ligger ved Majorstuen i Oslo og er et flott sted for barn å løpe rundt og leke. Denne lekeplassen tilbyr en rekke lekeutstyr, inkludert sklier, husker og sandkasser. Plassert i en rolig del av byen, omringet av den grønne atmosfære, finner du i tillegg kort vei til byens mange tilbud og en minigolf rett i nærheten. Dette er det ideelle stedet for en avslappende dag med familien. 

Snippenparken lekeplass

Snippenparken - Liten lekeplass ved Botanisk hage

Snippenparken er et paradis for små eventyrere og ligger like ved Botanisk hage og Tøyen. Denne lekeplassen tilbyr en rekke aktiviteter, fra klatring og balansering til å utforske skogen. Du har i tillegg kupler som barna kan løpe rundt og på, nesten som en hinderløype. Den naturlige settingen gjør det til et spennende sted for barna å leke og utforske.

Verdensparken lekeplass

Verdensparken Furuset - En moderne og unik lekeplass

Verdensparken Furuset ligger ved Furuset i Oslo og er en unik lekeplass som kombinerer lek med læring. Denne lekeplassen ligger litt utenfor bykjernen og i et rolig og fredelig område. Verdensparken er ikke bare en lekeplass, men også en pedagogisk plattform som gir barna en sjanse til å lære om ulike kulturer gjennom lek. Her finner du store lekestativer og andre unike apparater barna kommer til å elske. 

Sofienbergparken lekeplass

Sofienbergparken - Stor og fin lekeplass

Sofienbergparken lekeplass ligger på toppen av Sofienbergparken i Grunerløkka. Lekeplassen er en fantastisk destinasjon for familier med barn og har et bredt utvalg av lekeapparater og lekestativ som vil underholde og glede barn i alle aldre. Med frodige trær, velstelte plener og benker å slappe av på, er dette det perfekte stedet å tilbringe en solfylt ettermiddag. 

Frognerborgen lekeplass

Frognerborgen lekeplass - En lekeplass formet som et slott

Frognerborgen lekeplass er en annen populær lekeplass i Oslo som ligger på enden av Frognerparken. Denne lekeplassen er kjent for sitt slottstema, hvor det er ulike klatrestativ og annet utstyr rundt og i slottet som barna kan leke med. Barna vil elske å leke prinsesser og riddere i denne fantasifulle lekeplassen rundt den en av de mest populære parkene i Oslo. 

Nedre Foss lekeplass i Oslo

Nedre Foss lekeplass - Lekeplass med vannfunksjoner

Nedre Foss lekeplass ligger ved Kubaparken og Grunerløkka. Lekeplassen har blitt en favoritt blant både barn og voksne. Med sine grønne omgivelser, vannfunksjoner og variert lekeutstyr, gir denne lekeplassen en avslappende og morsom dag ute for hele familien. Det er også kort vei til Akerselva, Mathallen og andre hyggelige opplevelser du kan ta familien med på etter du har vært på lekeplassen, 

Lobster Lekeplassen i Oslo

Lobster lekeplassen - En flott lekeplass ved Aker Brygge

Ved Aker Brygge finner du en flott lekeplass for barn, formet som en hummer med andre sjø-elementer rundt seg. Lekeplassen ligger på baksiden av den travleste gaten, rett ved parkeringshuset. Hummeren er utstyr med sklie, liten klatrevegg på ryggen, søyler du kan skli ned, med mye annet morsomt å drive med. Det er flere benker og sitteområder i området, samt en rekke restauranter kun et steinkast unna. Dette er et flott sted å la barna leke etter en dag på Aker Brygge. 

Tips for deg som skal besøke lekeplasser i Oslo

Sjekk værmeldingen

Været i Oslo kan ofte endres raskt, så det er en god idé å være forberedt og godt kledd. Det er derfor en god idé å sjekke værmeldingen før du drar til lekeplassen. Været trenger ikke å være et hinder, men husk å ha med ekstra tøy. 

Spør andre familier om de vil være med

Barn synes det er gøy å leke med hverandre, og det kan ofte være gøy å gå med andre. Ikke bekymre deg, det er mange andre barn på lekeplassene hvis du ender opp med å gå alene. Det er sunt og flott for alle barn og kunne være i aktivitet på en lekeplass.

Utforsk området rundt lekeplassen

Det kan være en god idé å utforske området, kanskje det er en fin eller koselig restaurant eller kafé som familien kan gå til når de er sultne og ferdige på lekeplassen. Du finner også lett andre morsomme aktiviteter som familien kan gjøre mens de er i Oslo. 

Å besøke lekeplasser er en flott aktivitet for barna, som kan komme seg ut i frisk luft og gjøre noe hyggelig sammen med familien. Barna blir fort slitene etter å ha løpt og klatret rundt på disse lekeplassene, så du trenger ikke å sette av hele dagen. Dra innom en time eller to før dere gjør noe annet koselig som familie. Dette er kun noen av mange lekeplasser i Oslo, men de vi føler du absolutt bør oppleve. Ha det moro og nyt øyeblikket.  

 

Andre artikler du kan finne interessante
Date i Oslo
Date i Oslo

Skal du på date og trenger tips til hva dere kan gjøre i Oslo? Her finner du morsomme aktiviteter og en rekke ulike forslag til restauranter.

Les mer
Pilates i Oslo
Pilates i Oslo

Lyst til å prøve Pilates i Oslo? Her finner du en liste over 10 anbefalte steder du kan trene Pilates, både for nybegynnere og erfarne. Finn et studio.

Les mer
Frisbeegolfbaner i Oslo
Frisbeegolf i Oslo

Frisbeegolf er en morsom og krevende sport som virkelig har tatt av i Oslo. Her finner du en rekke anbefalte frisbeegolfbaner du kan teste i Oslo.

Les mer
Padeltennis i Oslo
Padeltennis i Oslo

Padeltennis er en sosial og aktiv sport som har blitt svært populær over den siste tiden. Her finner du anbefalte steder du kan spille padeltennis i Oslo.

Les mer
Badstue i Oslo
Badstue i Oslo

Badstue har blitt veldig populært i Oslo, og det er flere steder du kan nyte badstue i Oslo. Dra med alene eller med venner og familie og nyt dagen!

Les mer
Marienlyst minigolfbane
Ting å gjøre i Oslo

Oslo er full av historiske, kunsteriske og morsomme ting å gjøre. Derfor har vi samlet en liste med 11 ting å gjøre i Oslo, slik at du lettere kan velge.

Les mer

Oppdag Oslo med tips og råd rett i mailboksen