Søk

Prøv å unnslipp et escape room i Oslo

Hva du kan finne her

Escape room skjult dør

Escape room, eller rømningsrom på norsk, er en populær aktivitet og spill som har tatt verden med storm. Escape room handler om at du og din gruppe er fanget i et rom, som dere må klare å rømme fra ved å følge ulike spor og tenke utenfor boksen. Det er en spennende og givende opplevelse som skaper minner for livet og passer perfekt for  venner, familie og kollegaer. Videre her vil du finne mer informasjon om hva du kan forvente fra escape room i Oslo, samt få en oversikt over noen av de mest anbefalte escape room å besøke.

Hva kan du forvente fra Escape Rooms

Det er mange forskjellige escape room i Oslo, hver med sine unike utfordringer og temaer. Noen rom kan være designet som en egyptisk pyramide, et middelalderslott, et sjørøverskip, en kjeller, et fengsel eller til og med en fjern planet.

Hva kan du forvente fra rommene du skal rømme

I et escape room blir du og teamet ditt låst inne i et rom og må jobbe sammen for å løse ulike gåter og finne ledetråder som hjelper dere å rømme. Disse gåtene kan variere i vanskelighetsgrad og type, fra logiske problemer til fysiske utfordringer. For å løse dem, må du tenke utenfor boksen og bruke kreative løsninger.

Hva du kan forvente med hensyn til sikkerhet og trygghet

Til tross for navnet og konseptet, er escape room helt trygge. Det er alltid en spillmester tilgjengelig som overvåker spillet og kan gripe inn dersom det skulle oppstå et problem. I tillegg er alle rom utstyrt med nødutganger og overholder strenge sikkerhetskrav.

Hva du kan forvente av service og betjening

Personalet på et escape room er der for å sørge for at du har en god opplevelse. De vil gi en grundig forklaring av reglene før spillet starter, og kan også gi hint underveis dersom du står fast. Enkelte steder kan personalet også spille en rolle i spillet, for eksempel ved å kle seg ut som politibetjenter i et fengseltema.

Anbefalte escape rooms i Oslo

The Escape Games i Oslo

The Escape Games - En rekke kreative escape rooms

The Escape Games ligger midt i Oslo sentrum, like ved Karl Johans gate. The Escape Games tilbyr en rekke ulike rom du skal rømme fra, i tillegg til varianten mobil escape room ofte kalt «The Escape Box». Her kan opptil 150 personer delta samtidig, noe som gjør det til et utmerket valg for større grupper og bedriftsarrangementer. Her finner du mange morsomme rom og temaer. 

Megazone

Megazone Oslo - Spennende og utfordrende oppgaver

Megazone Oslo er et actionfylt underholdningssenter som ligger like bak Torggata. Megazone tilbyr mange ulike spill, blant annet escape rooms. Med sine utfordrende oppgaver og spennende temaer, er det et populært valg for både unge og eldre spillere. Personalet er kjent for å være vennlige og hjelpsomme som skaper en god atmosfære. Her finner du noe for alle aldre. .

Kingdom Of Escape Rooms

Kingdom Escape Rooms - Populært valg for escape room

Kingdom Escape Rooms ligger rett ved Solli plass i Oslo, og tilbyr flere forskjellige rom med en kapasitet på opptil 12 personer. Rommene, «I Trolldommens Verden» og «Gallery Of Illusions», er kjent for sine kreative gåter og engasjerende temaer. Du finner også andre spennende temaer og de utvikler alltid noe nytt og spennende. Her finner du spillmestere som skaper god atmosfære og får deg inn i escape room følelsen. 

Perfect Escape i Oslo

Perfect Escape Oslo - Engasjerende temaer på rommene

Perfect Escape Oslo er et annet populært valg for escape room-entusiaster og ligger like sentralt like ved stortinget. Med sine utfordrende gåter og engasjerende temaer, er det et utmerket valg for både erfarne spillere og nybegynnere. Du finner spill som Da vinci, Den gale oppfinneren, pyramider i Egypt og mye mer. Her er det livlig atmosfære og en imøtekommende og engasjerende betjening. 

Fengsel som et escape room

Fangene på fortet - Alt fra fysikk, kunnskap til kreativitet

Fangene på fortet er et unikt escape room som ligger ved Nydalen. Her finner du 48 ulike celler, eller rom som med forskjellige oppgaver og gåter som skal løses. Her finner du oppgaver som passer for alle å løse, som fysiske oppgaver, kunnskapsbaserte oppgaver og kreative oppgaver. Det er om å løse så mange oppgaver eller rom for å samle poeng, i løpet av tidsfristen. Her finner du hyggelig betjening, men her er ikke betjeningen en del av spillet.

Et veiskille av et escape room

House of Secrets - Bredt utvalg morsomme escape rooms

House of Secrets er et populært og unikt sted, selvom dette ligger like ved Sinsen i  Oslo. House of Secrets tilbyr flere forskjellige escape rooms, hver med et unikt og spennende tema. Enten du forsøker å «Stopp Viruset!», overlever i «Urban Cannibals», eller utforsker «The Inventors Legacy», vil du garantert ha en uforglemmelig opplevelse.

VR Games i Oslo

VR Games - Virtuelle og digitale rømingsspill

VR Games tilbyr en unik escape room opplevelse ved hjelp av virtual reality-teknologi og ligger sentral ved Storgata i Oslo. Her kan du og teamet utforske virtuelle verdener og løse utfordrende gåter i en helt ny dimensjon. Dette er veldig gøy og du kan utforske et hav av muligheter og spill i den virtuelle verden. Her møter du en imøtekommende og kunnskapsrik betjening som vil hjelpe deg med spillet.

Et Escape room uten mye å bruke til hjelp

The Cube Oslo - Tenk utenfor boksen og ha godt samarbeid

The Cube Oslo er et unikt escape room fra Fangene på fortet, og ligger i samme lokalet. The Cube henter inspirasjon fra escape-room med over 70 ulike oppgaver fordelt på 24 spill hvor en må samarbeide for å løse de ulike oppgavene. The Cube utfordrer deltakerne til å tenke utenfor boksen, med sitt moderne og innovative design, er det et populært valg for venner og familie i alle aldre. 

Gode råd for deg som skal på escape room

Aldersgrense i escape rooms

De fleste escape rooms har en aldersgrense, som oftest rundt 12 år. Imidlertid kan dette variere avhengig av rommets tema og vanskelighetsgrad. Noen steder tillater også yngre aldre, med en voksen tilstede. Det er derfor lurt å sjekke aldersgrensen før du bestiller. 

Hvor mange personer du kan ha i et escape room

Antallet personer som kan delta i et escape room varierer, men ligger oftest mellom 2 og 12. Noen rom kan imidlertid ta imot større grupper. Det viktigste er at alle deltakerne har nok å gjøre, og at ingen blir stående på sidelinjen og føle seg utenfor. Inkluder derfor hele laget.

Hvor lang tid et escape room tar

En typisk escape room-opplevelse tar omtrent 60 minutter, pluss introduksjon og debriefing. Det er derfor lurt å sette av minst 1,5 time til hele opplevelsen. Husk også på at du må være på stedet i god tid før spillet starter, slik at du rekker å få alle nødvendige instruksjoner.

Vanlige priser for escape room

Prisene for escape room kan variere avhengig av rommets størrelse, tema og vanskelighetsgrad. Som en generell regel kan du forvente å betale mellom 200 og 400 kroner per person. Husk at det ofte er billigere per person desto flere er med. Og noen steder kan ha høyere priser i travle eller populære perioder. 

Escape room er en spennende og givende aktivitet som passer for alle, uansett alder eller erfaring. Her får du utfordret deg intellektuelt, fysisk og kreativt, i samarbeid med andre. Dette er en unik  mulighet til å jobbe sammen som et team, løse utfordrende gåter og ha det gøy. Escape rooms er relativt nytt og det blir stadig flere populære escape rooms i Oslo, så hvis du har vært på alle stedene, kommer det snart noen nye. Så hvorfor ikke prøve et escape room i Oslo i dag? Du vil ikke angre!

Andre artikler du kan finne interessante
Pilates i Oslo
Pilates i Oslo

Lyst til å prøve Pilates i Oslo? Her finner du en liste over 10 anbefalte steder du kan trene Pilates, både for nybegynnere og erfarne. Finn et studio.

Les mer
Frisbeegolfbaner i Oslo
Frisbeegolf i Oslo

Frisbeegolf er en morsom og krevende sport som virkelig har tatt av i Oslo. Her finner du en rekke anbefalte frisbeegolfbaner du kan teste i Oslo.

Les mer
Padeltennis i Oslo
Padeltennis i Oslo

Padeltennis er en sosial og aktiv sport som har blitt svært populær over den siste tiden. Her finner du anbefalte steder du kan spille padeltennis i Oslo.

Les mer
Badstue i Oslo
Badstue i Oslo

Badstue har blitt veldig populært i Oslo, og det er flere steder du kan nyte badstue i Oslo. Dra med alene eller med venner og familie og nyt dagen!

Les mer
Marienlyst minigolfbane
Ting å gjøre i Oslo

Oslo er full av historiske, kunsteriske og morsomme ting å gjøre. Derfor har vi samlet en liste med 11 ting å gjøre i Oslo, slik at du lettere kan velge.

Les mer
Teater i Oslo
Teater i Oslo

Lenge siden du har vært på teater? Her finner du en liste over 8 av de meste anbefalte teater i Oslo, her kan du få et innblikk i kunst og kultur.

Les mer

Oppdag Oslo med råd og tips rett i mailboksen