Søk

10 anbefalte barer du bør oppleve i Oslo

Hva du kan finne her

Barer i Oslo

Oslo er en by som har et stort tilbud for fest og uteliv, hvor det finnes mange populære barer. Barer i Oslo kjennetegnes ved at det er alkoholservering og ofte musikk. Du kan velge å dra på bar når du ønsker en kveld med venner eller livlig feststemning, men også hvis du er på jakt etter en avslappet kveld. Det brede utvalget gjør at du garantert vil finne noe som passer til din smak, vi har derfor samlet en liste over 10 anbefalte barer du bør prøve når du skal ut i Oslo.

Hva du kan forvente av barer i Oslo

Hva du kan forvente av drikkevarer

På barer i Oslo får du som oftest et godt og bredt drikkeutvalg som øl, vin, brennevin, musserende vin og cocktailmenyer. Du kan blant annet forvente lokale håndverksøl, innovative cocktailer og andre spennende drinker. Du kan være sikker på å finne noe du liker, enten det er alkoholfritt eller ikke når du besøker barer i Oslo. 

Hva du kan forvente av atmosfære og interiør

Når du besøker en bar i Oslo kan du forvente alt fra moderne og stilfulle internasjonale barer som fremstår eksklusive til mer uformelle og lokale barer. Noen barer har live musikk og DJ-er som skaper god stemning og liv i baren. Om du ønsker en rolig opplevelse, en DJ eller et band, kan du være sikker på å finne det i Oslo.

Hva du kan forvente av priser på barene

Prisnivået på barer kan varierer og i Oslo kan noen steder være ekstra dyrt. Du kan forvente å betale rundt 90+ kr for en øl, 129+ kr for et glass med vin og rundt 169+ kr for en drink. Du kan alltid se på nettsidene til baren og prisene på menyen om du ønsker å undersøke før du drar ut. 

Våre anbefalinger til barer i Oslo

Schouskjellern i Oslo

Schouskjelleren - Nyt en øl i denne historiske bygningen

Schouskjelleren ligger i det historiske bygget Schous Bryggeri og ligger nederst ved Grunerløkka. Dette er et mikrobryggeri som produserer egne øl og som kan tilby ølsmaking. Dette er en vakker og rustikk kjeller med røffe murvegger, samt mørke farger. Atmosfæren blir koselig og intim hvor du kan føle på at du ikke lengre er i Oslo. Personalet er vennlige og imøtekommende, samtidig som de viser en god kunnskap innenfor øl.

Sir Winston´s Public House i Oslo

Sir Winston´s Public House - Midt i Karl Johans gate

Sir Winston pub er et populært valg blant barer i Oslo og ligger i Karl Johans gate. Dette er en historisk pub som har vært holdt på i over 50 år. De tilbyr et bredt utvalg av spennende underholdning som livemusikk, pianister, sport på storskjerm, uteservering og mye mer. Dette er en typisk gammel pub med høy bardisk av treverk og mørke sofaer med mørk treverk som ramme. Du får et variert utvalg drikke og mest imponerende på menyen er øl som britiske klassikere, i tillegg til smakfulle cocktails og nydelig pubmat.  

Hammerhai bar i Oslo

Hammerhai - En trendy bar ved Bjørvika

Hammerhai er en trendy bar som ligger ved det vakre området Bjørvika. Her kan du på sommeren sitte på uteserveringen og nyte havet og den gode stemningen. Hammerhai har lyse og oransje vegger, med mange ulike farger rundt om i baren. Uteområdet er gjerdet inn med tjukt tau og du får en maritim følelse av å sitte ute ved havet. Her får du god vin og et bredt utvalg av øl og drinker fra et hyggelig personalet.

Youngs bar i Oslo

Youngs - Bredt utvalg av drikkevarer og mulighet for dans

Youngs er en bar med mat og drikke i førsteetasje og klubb med konserter i kjelleren, med sentral beliggenhet rett ved Youngstorget i Oslo. Her blir du møtt med en stilfull innredning og moderne design. Baren tilbyr et bredt utvalg av drikkevarer, fra vintyper, signaturcocktails til nøye utvalgte ølsorter. Med variert musikk blir Youngs et levende sted for de som ønsker å danse og feste. Personalet på Youngs er profesjonelle og hyggelige. 

Trekanten bar i Oslo

Trekanten - Få spesiallagde cocktailer og håndverksøl

Trekanten er en favoritt blant barer og ligger sentralt i nærheten av Slottsparken. Trekanten har et moderne og minimalistisk design som skaper en avslappet og fin atmosfære. Om du ønsker å slappe av med en håndverksøl eller prøve en av deres spesiallagde cocktailer, vil Trekanten være et godt valg for å tilbringe kvelden. Her blir du møtt av et imøtekommende og vennlig personal som sørger for at du får en trivelig kveld. 

Oslo Mikrobryggeri - Trym Schade Warloe

Oslo Mikrobryggeri - Nordens eldste mikrobryggeri

Oslo mikrobryggeri er det eldste mikrobryggeriet i Norden og ligger ved vakre Bogstadveien i Oslo. Oslo Mikrobryggeri er en hyllest til håndverksøl-kulturen og en destinasjon vel verdt det for ekte ølkjennere. Med et imponerende utvalg av unike brygg som fyldige stouts og forfriskende pilsnere, kan dette mikrobryggeriet overraske med smaker du kanskje ikke har prøvd. Personalet har høy kunnskap innenfor øl og brygging, så her kan du enkelt slå av en hyggelig prat med en ølkjenner. 

The Highbury Pub

The Highbury pub - Typisk engelsk pub ved Bogstadveien

The Highbury Pub minner om en typisk engelsk pub og ligger fint plassert i populære Bogstadveien. På utsiden kan du nyte uteservering mens du sitter i solen og ser utover de travle handlegatene, og på innsiden kan du få et dypdykk inn til den engelske atmosfæren og drømme deg bort til utlandet. Her kan du være med på quiz, se på fotballkamper mens du nyter gode drinker og cocktails. Personalet er imøtekommende og har gode tips til valg av drikke. 

Ocean Cafe & Bar i Oslo

Ocean Cafe og Bar - Fin atmosfære på Grunnerløkka

Ocean Cafe og Bar er en eldre bar som ligger sentralt like ved Grunerløkka. Dette er et flott sted å dra hvor det er godt med sitteplasser, fin bar og mulighet for å danse. Denne storslåtte baren tilbyr tropiske cocktails inspirert av utlandet og andre drinker som Whiskey, Cognac og vin, sammen med et bredt utvalg av ølvarianter. Her blir du møtt av et hyggelig personalet som det er koselig å slå av en prat med bak bardisken. 

Brødrene Bergh i Oslo

Brødrene Bergh - Nyt live jazzmusikk og elegant interiør

Brødrene Bergh er en populær bar som ligger mellom Stortinget og Nationaltheatret. Her får du servert live jazzmusikk med populære band og artister, i tillegg til nydelig italiensk pizza. Nyt forfriskende cocktails og mye annet godt du finner i baren som et spesial-vinkart for vinelskere. Brødrene Bergh har flott interiør og fremstår elegant og profesjonelt, og uteservering i de travle gatene langs Karl Johans gate. Personalet tar deg godt imot og er raske med å ta bestillinger. 

Angst bar i Oslo

Angst - Fargerik bar med storslåtte bakgårdsfester

Angst er en trendy og fargerik bar som ligger midt i Oslo ved Strøget-passasjen. Her er det inne og uteområde hvor det er storslåtte bakgårdsfester om sommeren. Angst er en fargerik bar med mye kunst på veggene og enkel, samt variert interiør. De har en lys og fin bardisk med et bredt utvalg vin, brennevin, øl og cocktails på menyen. Her blir det fort god stemning og atmosfæren skaper mye bevegelse på dansegulvet, med et livlig og hyggelig personalet. 

Tips til deg som skal på bar i Oslo

Husk at det er aldersgrense på barer

Vær oppmerksom på aldersgrensen på de ulike barene, da denne kan variere. Vanligvis er det 18 år, men noen steder som serverer brennevin har en aldersgrense på 20 år. Pass på å ha med deg gyldig legitimasjon for å unngå eventuelle problemer ved inngangen.

Sjekk at det er åpent når du skal dit

Barer og utesteder i Oslo har som regel lik åpningstid hvor de åpner alt fra 15-16 og utover, mens de stenger rundt 01-03 på natten. Det kan også være at noen steder er midlertidig stengt for renovasjon eller lignende. Det er derfor alltid lurt å sjekke om baren du skal på er åpen.

Uansett om du er ute etter en rolig kveld med venner eller en mer livlig fest, har Oslo et rikt utvalg av barer å utforske. Med barer som tilbyr varierte atmosfærer, drikkevarer og priser, er det noe for enhver smak å prøve ut når du er i Oslo. Ta deg tid til å utforske de anbefalte barene og følg tipsene for en minneverdig opplevelse på Oslos barer. Skål og nyt kvelden!

Andre artikler du kan finne interessante
Cocktailbar i Oslo
Cocktailbar i Oslo

Vi har samlet en liste over steder du kan dra for å nyte en cocktail. Du finner et bredt utvalg på 11 cocktailbarer i Oslo du kan velge mellom, neste gang du skal utforske utelivet.

Les mer
Vinbarer i Oslo
Vinbarer i Oslo

Her finner du en oversikt over 10 anbefalte vinbarer i Oslo. Få oversikt over vinbarer du bør teste ut når du skal nyte utelivet i Oslo. Prøv vinbarene!

Les mer
Stand-up i Oslo
Stand-up i Oslo

Stand-up show og komikere kan virkelig få deg til å koble ut og nyte opplevelsen og leve i nuet. Finn steder du kan dra for å oppleve stand-up i Oslo.

Les mer
Jenter som synger karaoke i Oslo
Karaoke i Oslo

Her finner du 10 steder du kan synge karaoke i Oslo. Ta med deg venner og familie, nyt kvelden og lag morsomme opplevelser sammen. Oppdag Oslos spennende uteliv.

Les mer
Selskapslokaler i Oslo
Selskapslokaler i Oslo

Planlegger du en feiring og leter etter det perfekte stedet for arrangementet ditt? Her finner du anbefalte selskapslokaler for store og små grupper.

Les mer
Biljard i Oslo
Biljard i Oslo

Vil du prøve en morsom kveld ute hvor du kan spille biljard i Oslo? Vi har samlet en liste over 4 steder med mange biljardbord slik at du kan velge stedet som passer deg best. Utnytt utelivet i Oslo.

Les mer